Industrijska hrana vs. slanina, masni čvarci, kuleni, kobasice, švargle...

[video=youtube_share;M-Xa8k9wbiw]http://youtu.be/M-Xa8k9wbiw[/video]

Gledam ovo i ne mogu da verujem kakve sve gluposti se ljudi sete da prikazu,ne kazem da mozda neko ne radi i ovako,ali u ozbiljnim preradama mesa se ovako sigurno ne radi,to kazem iz iskustva,,,,ljudi pa postoje inspekcije,HASAP,i sto sta jos sto klanicari i prerade mesa moraju da ispostuju,ne ide bas to tako kao na ovom klipu....

E moj Petre,izgleda da si ti jos mlad pa ti treba jos godina da razumes neke stvari.Na ovom snimku je mlevenje nezaklanih i neobradjenih svinja.Znaci iznutrice i sadrzaj creva.Sve komplet.Znate li vi koliko smrdi sadrzaj creva kod svinje.Katastrofa.Ni u realnim sadasnjim uslovima sa HACCP nije bas nesto mnogo bolje.Ovde je bar prikazano da u virsli ima nesto mesa.U danasnjoj virsli ima svega ali nema mesa uopste.To je sve totalni otpad i ono najgore.Tako je u virsli a tako i u bilo kojoj mesnoj preradjevini.Meso se prodaje kao sirovo ili delom kao rostiljsko uz ogroman dodatak vode,raznih soli,aditiva,boje,pojacivaca arome i sl.Inace vec je bio zapis u ovoj temi.Veruj mi sve je tako,vise puta sam po tim industrijama i sve sam vido.To je da se zgrozis za na vek.I zgrozio sam se i vise nista ne jedem preradjeno,samo domace.

E moj Petre,izgleda da si ti jos mlad pa ti treba jos godina da razumes neke stvari.Na ovom snimku je mlevenje nezaklanih i neobradjenih svinja.Znaci iznutrice i sadrzaj creva.Sve komplet.Znate li vi koliko smrdi sadrzaj creva kod svinje.Katastrofa.Ni u realnim sadasnjim uslovima sa HACCP nije bas nesto mnogo bolje.Ovde je bar prikazano da u virsli ima nesto mesa.U danasnjoj virsli ima svega ali nema mesa uopste.To je sve totalni otpad i ono najgore.Tako je u virsli a tako i u bilo kojoj mesnoj preradjevini.Meso se prodaje kao sirovo ili delom kao rostiljsko uz ogroman dodatak vode,raznih soli,aditiva,boje,pojacivaca arome i sl.Inace vec je bio zapis u ovoj temi.Veruj mi sve je tako,vise puta sam po tim industrijama i sve sam vido.To je da se zgrozis za na vek.I zgrozio sam se i vise nista ne jedem preradjeno,samo domace.

Podpisujem od reci do reci.

Ovo ide u :off_topic: ali neke stvari ne dam za pravo i to sto je rekla kazala i sto ste nsculi nesto pa sad se tu vodi neka polemika....
U salamama ,pastetam i virslama jeste veliki procenat leda,u pojedinim proizvodima cak i do 70%,u pilleci proizvod pored toga glavni sastojak je "mom" koji se najvecim delom izradjen od pilecih kosti koje nisu cevaste i koje se samelju na vrlo sitne cestice,ponavljam opet najveci deo,ne i 100%,...e sad pastete,salame i virsle se uopste ne prave od istih sastojaka,i sve prerade mesa koje su u hasapu imaju svakodnevnu proveru inspekcije koja dolazi u prerade....
U salami se za skupljanje vode i masnoce dodaje krompirov skrob,soju ne vide ni jedan od tih proizvoda jer je soja skupa,pogotovo ne u pljeskavicama kako narod voli da kaze,.....
-Virsle se prave najvecim delom od svinjskih kozica koje se skidaju sa glave osurenih svinja,ja time hranim kerove i to kossta 10din po kg,uz dodatak leda,zacina ,moma,aditiva i jos koje kakve hemije,da ne ulazim sad u poso tehnologa...
- Pastete se najvecim delom pave od masti,junecih djigerica,srca i ostalih zacina i dodataka koji svakako nisu "svinjska dlaka,creva,sadrzaj creva ili ti celo prase".....
- A sto se salama tice,sunka koja vazi "za najkvalitetniju" i koja je popularna medju omladinom,sadrzi 70%leda,pa se zato kaze da je najskuplja voda,sunkina voda....Ali isto tako onaj mali procenat mesa koji ima je kvalitetno mese,jer sadrzi takav zacin da bilo koje drugo losije meso ne moze da veze.....

Ja licno je jedem ni jedan od tih proizvoda i ne preporucujem nikom i jesam najostrije protiv njih,ali je dam za pravo da neko prica nesto sto je neistina.....Slazem se da u njih stavljaju sve i svasta,ali li nikako ne ide nista od djubreta i tome slicno....
Ovo sam napisao iz licnog iskustva i znam kako se radi po ozbiljnim preradama i klanicama,jer imam i dva druga tehnologa i jos koje kakvim stvarima sam povezan sa klanicom.....

I,sta si sad sve napisao ovde.Ja nigde nisam rekao da se osim na snimku stavlja djubre.Oces mozda reci da imas vise znanja o tome od mene koji je kroz studije veterine vise puta obilazio razne klanice i licno ucio mnoge recepture za pravljenje preradjevina.Sta se sve tamo moze videti,to je cudo a pristum nema svako ko pozeli.I sam si sve napisao ovde sta po tebi cini preradjevinu i tu ima delimicno istine.Sa druge strane veliki deo stoke dajem u jednu nisku[Nis grad] klanicu koja ima HACCP i poznajem i ljude i prilike i odmah cu ti reci da je to samo slovo na papiru.Inspektora ima ali oni tu samo sede.Moze da se zakolje sta god hoces i kako hoces,steono,bolesno,leceno,sa markicom ili bez,moze i mrtvo i kakvo god pozelis.I sve to ode u preradjevinu ili sirovo meso.Nije bitno da li ti dajes za pravo ili ne to je istina.Ako zelis mozemo nastaviti preko pp da ne kvarimo temu jer ja imam gomilu toga da kazem na temu ovoga.

Daj ljudi zar nevidite da je ovo montiran snimak.Ovaj video klip je već postavljan na forumu i ne mogu da verujem koliko se ljudi "lože" na ovakve snimke pljuju i razglabaju u nedogled.@ Petar 90 vam je lepo objasnio kako to ide, i da, naravno da je to sve loša hrana i da, naravno da se tu provuče i "meso" sumnjivog porekla al nikako se nepravi od nekakvih crkotina koje se melju.Pa zar niko da ne primeti da se na početku snimka melju nekakve crkotine a posle te iste crkotine pakuju nekakve gospođe koje su skafanderima da bi se održao nekakav nivo higijene.A ova fabrika gde se pakuju ove viršle je čistija od 99% naših restorana,hamburgerija,pečenjara a o pekarama da i nepričam!Evo vam orginalni snimak te proizvodnje viršli u koji je neko ubacio snimak kako se melju cele crkotine verovatno iz neke kafilerije ili tako nešto.Prijatno i nemojte šta zameriti.

A sta bi ti hteo da i masinu iz pocetka snimka obucu u skafander ili hoces da ti daju recepturu celog proizvodnog procesa pa da i sam pravis kuci i uzivas u carima virsli i ostaloga smeca koje je zaboravio sam da kazem u predhodnim postovima verovatno puno hormonskog mesa onog mesa koje je nasa drzava uvozila pre neku godinu a poticalo iz Engleske i bilo staro 30 godina.Da se to nije slucajno otkrilo i danas bi pojedinci ziveli u zabludi,mada nista ne sprecava da se to i danas uvozi a ima ga po svetu koliko hoces.Na mnogim mestima je apelovano da se obrati paznja na uvoz piletine sa kosova[namerno malim slovima] ali ko to brine,i u Jugoslaviji su opominjali da se na kosovu uvozi oruzje pa niko nije reagovao.Danas kosova nema a za 30 godina videcemo gde cemo i mi sa zdravljem biti s obzirom sta sve jedemo.Ja uopste ulazim u to da li je snimak montiran ili ne vec samo kazem da ono sto se jede je uzas zivi pa bilo ovde sve od inoxa ili skafandera to nema veze.Blago nama dok jos mozemo da zamezimo uz nase domace nacionalno vino i rakiju po neku pecenicu,prsutu,kulen ili vojvodjansku kobasicu gde ima meso,slanina,so,biber,paprika.
A ovo sto ima 5-7%mesa i 70% umetnute vode ili 20-30% raznih praskova ciju formulu znaju samo kao u koka-koli 2 coveka i to nikako obadvojica ne smeju da putuju istim avionom.Pusti ti to niz ladnu Moravu.Zivi bili,uz DOMACE.

P.S prebacili ste mi poruku,lepo,nisam ni znao da ima ova lepa tema.

Vojkane Srbine ne:osmeh: kaže se "obuču"!! Sigurno mi neće reći tajni recept od svojih proizvoda al će mi zato javno pokazati kako melju crkotine, al sve ostalo je tajna ajte molim vas:haha:Druže nisi ti mene najbolje shvatio,nije meni namera da ja branim ovakve industrije šta više ja sam jaaako protiv toga i potpuno si u pravu kad kažeš da je to smeće!što i jeste.Sve te industriske prerađevine su jako lošeg kvaliteta šta više i škodljive po zdravlje.Samo su dobro začinjene pa ih deca vole,a neko i mora da ih voli pošto za bolje nema novca.Poenta je u tome da se ovde okačio izmontiran snimak pa se ljudi ovde zgražavaju i u neverici gledaju i komentarišu.Postavio sam orginalan ne izmontiran snimak na kojem se vidi koje se meso koristi za izradu viršli,e sad kakvog je to meso kvaliteta i koliko je staro i šta tu još svašta ide to neznam .Inače ja svake godine pravim preko 100kg prerađevina i jedem uglavnom meso iz svog dvorišta piletinu,ćuretinu i naravno svinjetinu kao i mleko i jaja.Iz mesnice kupujem samo meso za roštilj i ponekad neku pašteticu(ostalo mi iz detinjstva:osmeh:) i naravno ribu.Živ ti meni i zdrav bio:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Od celog tvog posta,dopade mi se ovo "Vojkane Srbine",cak ponosan sam na to.
Nisam lektor,nazalost.Kao sto rekoh ja sam mozda prokometarisao snimak ali ne i njegovu autenticnost.

Vojkane ko čuva meso 30 godina u hladnjači? Znaš li ti koliko košta to čuvanje ne radi hladnjača na vazduh!Te price kako uvozimo meso od 3-30 godina iz hladnjaa ne pije vodu jer je sam process čuvanja mnogo skuplji od samog proizvoda koji se čuva.

Vojkane Srbine nekaže se "obuču"!!
:haha:

----------

Зато је благодат живети на селу и имати своје: кобасице, маст, шунку, мелевено и у комадима месо..; јабуке, трешње, купине; кромпир, лук, зелену салату. Да сад не набрајам нема Пољоинфо толико терабајта простора на серверу. :osmeh:

Koliko su kvalitetni industrijski proizvodi -kobasice,virsle,parizeri itd,itd....svako ko ima bar cetiri razreda osnovne skole moze da zakljuci. Dakle,kilogram najlosijeg mesa (takvo obicno ide u mlevenje),kosta 350-370 din/kg.Kakvi su to proizvodi mesne industrije koji kostaju od 140 -300 din/kg??Kod nas prolazi "sve i svasta".Ja radim u najvecoj lokalnoj pecenjari a inace sam i mesar te imam prilike da uzivo vidim bas to-"sve i svasta".LJudi su donosili da im se ispece prasad koja su kupljena u jednoj velikoj ako ne i najvecoj industriji mesa kod nas (ne mogu javno da imenujem).Ista su bila 100% bakterioloski neispravna :dubinski zamrzavano (verovatno duze vremena-tamnije boje),dlakavi,paljeni brenerom a pojedini nisu imali oci vec samo ocne duplje.Na svakom tom prasetu,Bogu hvala -ima bar deset pecata .Kada izadju iz frune (pekare),imaju takvu boju-kao pivska flasa (naravno ne zelena):haha: Inace za svoje potrebe ponekad sam pravim kobasice,virsle,pastete i jos poneke proizvode i verujte mi nema sanse da se to napravi za 140-300 din kg.Bice da kod mene nije rodila soja a i nemam licencu da uvozim meso iz Argentine i Brazila....Uglavnom nesto ne stima :sta::ppozdrav:

----------

Зато је благодат живети на селу и имати своје: кобасице, маст, шунку, мелевено и у комадима месо..;
:haha:Jbg. Stole vidiš da se dešava.

Vojkane ko čuva meso 30 godina u hladnjači? Znaš li ti koliko košta to čuvanje ne radi hladnjača na vazduh!Te price kako uvozimo meso od 3-30 godina iz hladnjaa ne pije vodu jer je sam process čuvanja mnogo skuplji od samog proizvoda koji se čuva.
Ti i ja ga sigurno nismo cuvali ali prica je tacna 100%.Bilo je to po medijima pre nekoliko godina i posle se dugo prepricavalo po veterinarskom fakultetu.Valjda neki inspektor pored redovne uvozne kontrole radi zezanja uvoznika trazio detaljniji pregled ali nesto je bilo sumnjivo pa su ga nekim metodama istrazili da je toliko staro.Davno bilo pa sam zaboravio detalje.Kako god tacno je veruj.Nije taj,negde u Brazilu ili Argentini ili ko zna gde,cuvao samo to meso vec pored redovnog mesa se cuvalo i to koje nije moglo tamo da se proda zbog vazecih propisa,a bilo je dovoljno mesta u komori i jos nije zeleo da gubi zaradu pa ga preradjuje sta li je vec u pitanju i tako doslo do nas kojih nije briga za svoje zdravlje i zivot svoje nacije.Jos nema ni nekih propisa protiv toga,bitno je da je meso.Sad me podseti kolega meso je bilo poreklom iz Engleske.Ako ne verujete evo jedan link pa citajte,u tom clanku je meso malo mladje ali ipak je preterano.To je meso jeftino i zanimljivo za nase preradjivace.I naravno da negiraju,ni ja ne bih priznao da sam na njihovom mestu.Kupis jeftino a prodas skupo.Pitate se kakav je to proizvod ako meso kosta350-370 a preradjevina 140,odgovor je jasan.Voda kosta 0 dinara a dodaje se 20-70%,soja je daleko jeftinija od mesa,brasno 20-50% je takodje jeftino u odnosu na meso,iznutrice i kojekave koze i ostale gluposti su nusproizvod,znaci opet dzabe,uvozno meso je dosta jeftinije jer tamo ima hormona,antibiotika,stimulatora,mesa od 10-30 godina i sl. i tako dodjosmo do cene od 140 dinara za 1kg posebne salame.Secam se da je 2001. god u BG bila cena cajne kobasice 800din.,znate li vi koliko je tad vredeo dinar???
Jel cuo neko za plazma pistolj u mesnoj industriji???
Evo link kao sto rekoh!
http://zelenenovine.wordpress.com/organska-poljoprivreda/jedemo-meso-staro-10-godina/

Valjda neki inspektor pored redovne uvozne kontrole radi zezanja uvoznika trazio detaljniji pregled ali nesto je bilo sumnjivo pa su ga nekim metodama istrazili da je toliko staro.
..

Ako ne verujete evo jedan link pa citajte,u tom clanku je meso malo mladje ali ipak je preterano.To je meso jeftino i zanimljivo za nase preradjivace.I naravno da negiraju,ni ja ne bih priznao da sam na njihovom mestu.
Evo link kao sto rekoh!
http://zelenenovine.wordpress.com/organska-poljoprivreda/jedemo-meso-staro-10-godina/

Evo jedan citat iz tog članka

U Upravi za veterinu potvrdili su informaciju o količini mesa, ali ne i ko su uvoznici, kao ni gde to meso na kraju završava. Odgovor nemaju ni neki od naših najvećih prerađivača i proizvođača mesa.

Može li samo da se napiše ime osobe iz uprave za veterinu koja ja to potvrdila i kog datuma je došlo do te potvrde. Koji je inspektor tražio pored redovne i detaljniju kontrolu i u kome je to mestu bilo, kog datuma.

Realno ljudi nemojte da verujete baš u sve što pročitate na Internetu i što vam neko ispriča. Birokratija je u ovoj zemlji veoma razvijena i sve ima zabeleženo sasvim sigurno, a po ovim pričama ispada da su carinici i veterinarski inspektori veverice koje svako može da prevesla.

Evo samo za vas nasao sam vest koja je bila iz toga doba i koja govori o praistorijskom mesu.Vest potice iz 2006. godine.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=01&dd=31&nav_category=167&nav_id=187018
Procitajte malo pa mi recite sta mislite.Iste te godine je meso zaplenjeno kod nas nego tu vest nisam uspeo da nadjem.Price koje sam ja cuo su iz strucnih krugova a ne price sa ulice.I da nisam cuo pisalo je po svim novinama.
Nemojte misliti da je uvoznicki i preradjivacki lobi slabasan.Nema te institucije koja ce njima stati na put a kamo li neki obicni inspektor.Tacno se zna ko su uvoznici i gde to sve ide nego to se ne prica.Vest o mesu starom 22 godine kaze da potice iz Irske ja sam rekao da je iz Engleske ali to je to isto.Davno je bilo ali nisam puno pogresio.Nemojte sumnjati u mene.Teorija zavere je moja omiljena tema.Molim za komentar.

Nazad
Vrh