Ovo ide u
ali neke stvari ne dam za pravo i to sto je rekla kazala i sto ste nsculi nesto pa sad se tu vodi neka polemika....
U salamama ,pastetam i virslama jeste veliki procenat leda,u pojedinim proizvodima cak i do 70%,u pilleci proizvod pored toga glavni sastojak je "mom" koji se najvecim delom izradjen od pilecih kosti koje nisu cevaste i koje se samelju na vrlo sitne cestice,ponavljam opet najveci deo,ne i 100%,...e sad pastete,salame i virsle se uopste ne prave od istih sastojaka,i sve prerade mesa koje su u hasapu imaju svakodnevnu proveru inspekcije koja dolazi u prerade....
U salami se za skupljanje vode i masnoce dodaje krompirov skrob,soju ne vide ni jedan od tih proizvoda jer je soja skupa,pogotovo ne u pljeskavicama kako narod voli da kaze,.....
-Virsle se prave najvecim delom od svinjskih kozica koje se skidaju sa glave osurenih svinja,ja time hranim kerove i to kossta 10din po kg,uz dodatak leda,zacina ,moma,aditiva i jos koje kakve hemije,da ne ulazim sad u poso tehnologa...
- Pastete se najvecim delom pave od masti,junecih djigerica,srca i ostalih zacina i dodataka koji svakako nisu "svinjska dlaka,creva,sadrzaj creva ili ti celo prase".....
- A sto se salama tice,sunka koja vazi "za najkvalitetniju" i koja je popularna medju omladinom,sadrzi 70%leda,pa se zato kaze da je najskuplja voda,sunkina voda....Ali isto tako onaj mali procenat mesa koji ima je kvalitetno mese,jer sadrzi takav zacin da bilo koje drugo losije meso ne moze da veze.....
Ja licno je jedem ni jedan od tih proizvoda i ne preporucujem nikom i jesam najostrije protiv njih,ali je dam za pravo da neko prica nesto sto je neistina.....Slazem se da u njih stavljaju sve i svasta,ali li nikako ne ide nista od djubreta i tome slicno....
Ovo sam napisao iz licnog iskustva i znam kako se radi po ozbiljnim preradama i klanicama,jer imam i dva druga tehnologa i jos koje kakvim stvarima sam povezan sa klanicom.....