IMT

rale 83 zetor nema dihtung (1) več ih ima 4 znači ovo što ti pričaš je pričam ti priču
Rale 83 je napisao(la):
@becarina
Negovorim iz iskustva , lik iz mog mesta je na 2000 sati 5 puta menjao dihtung glave motora .
Ja nisam imo mu.. da ga kupim .
P.S.
Pomenuti zetor je 6211
 
Rale 83 je napisao(la):
@becarina
Negovorim iz iskustva , lik iz mog mesta je na 2000 sati 5 puta menjao dihtung glave motora .
Ja nisam imo mu.. da ga kupim .
P.S.
Pomenuti zetor je 6211
E sad to bi trebalo malo detaljnije ispitati... Kako meni ne kuva zetor a baš ga ne štedim? I opšte je poznato da zetori imaju dobro hlađenje! E sad ako nema rashladne tečnosti u motoru.... ili je prljav hladnjak.... ili tako nešto, to je više do vozača nego do traktora! Ili ako nije kupljen kvalitetan zaptivač, ili majstor nije znao da ga zameni kako treba, da ne nabrajam dalje! Glava od zetora se steže na 22 kile i ako je radio majstor koji to nije znao, pa je stegnuo glavu na 12-14 kao na nekim drugim traktorima što se steže, morala je da produva, pa neznam od čega da je!
 
@pidikanac
Stvarno toga se nisam setio, a i mogo me zanimaju Z zetori (pisem ih sa malim slovom) znam nacuosam da na 7011 strada najcesce 4 klip . kad mi ferdja poce izbacivati paru na haubu smanjim za jedan stepen prenosa i posle 2-3 minuta dospem malo vode i teram dalje.
A i MTZ 82 mi prokuvao par puta i ide dalje . Cenim masine koje su uporne koliko i ja :cool:
Toliko malo znam o zetorima da nisam ni otvorio tu temu da procitam a kamoli komentarisao
 
Vidim da ovde mnogi spominju subvencijena traktore-moj rođak je bio u banci-hedan od uslova je da na računu imaš celokupnu svotu novca za traktor na svom računu,drugi je da uđeš u uži izbor pa sada da vidim ko ima sada da metne(što bi lala reko) bar 10000 evrića za običan,najmanji traktor.
Malo sam otišao od teme,slažem se sa Pidikancom da zetor ima 3 odnosno 4 dihtunga i tu mu je velika prednost,generalka može na njivi da se uradi ako imaš delove i ne razumem ljude koji pričaju o zetorima ako nisu radili sa njima-mislim da to nije merodavno
Kada moj zetor(5911) digne temperaturu na 60 onda znaj da mu je teško.Da li neko ko ima duže zetora zna kolika mu je radna temperatura i tim odgovorom će pasti u vodu raniji postovi oko grejanja zetorovih motora.
 
Pa ima tema Zetor pa tamo ih hvalite.
Neka mi neko kaze koji traktor je bolji od 533(539)za sitne poslove,
a svi znamo da je 577 bolji orac od Zetora.
A nov Zetor ima jacu cenu od recimo NH
Moja logika 577 ili 82.1 ili 820(MTZ)
a ko ima ::novac::neki zapadni. :ppozdrav:
 
Rale83-nemam termostat ali imam termometar-jednom mi je pukao kaiš i za 2 minuta temperatura ode u pm.
 
Najjaci dokaz je kad covek ima zetora i imt-a u dvoristu slicne konjaze i sam kaze koji vise trosi,to je potvrdio pre par dana clan MiroslavK,a citao sam i na komsijskom forumu ista prica.
 
Zoran0230 je napisao(la):
Rale83-nemam termostat ali imam termometar-jednom mi je pukao kaiš i za 2 minuta temperatura ode u pm.
Sa dobrim termostatom radna temperatura kod zetora je 75-82oC I ako je ispravan i čist hladnjak nema teorije da ode višlje! A znam i ja za slične primere... 560 je špartao sa 4 rednim špartačem i kuvao ko blesav.... Na kraju se ispostavilo da je hladnjak pun prašine i sitnog lišća kojekakvog.... To je do održavanja a ne do traktora.... A ako pukne kaiš od vodene pumpe onda mora da prokuva ako ne primetiš na vreme!
 
Pa to kažem i ja, da ako se pravilno održava onda nema problema ni sa jednim.... Al kad je on imao lišće od lanjskog kukuruza u hladnjaku a bio je početak juna kad je špartao, to govori samo za sebe
 
Moj za malo da prokuva pre 6-7g kad je deda orao do medje i probode gumu koja ide po neoranom,poorao je 1-1.5kj sa probodenom gumom,traktor se izravnao u oranju,a postalo mu je sumnjivo tek kad je temperatura zakucala. :D
 
Znam da 539 malo veci potrosac ali je jos veci radnik
najjeftiniji je za odrzavanje,jako pouzdan i univerzalan.
577 je manje trosi od 560 i 558(u oranju),
a Bubu tvrdi da 577DV manje trosi u oranju od 577. :D
Znaci treba posedovati 539.577 i 577DV. :bravo:
Kad sa njima zaradimo ::novac::kupimo Fendt seriju 200 vario(i unucima). :haha: :haha: :haha:
 
Nazad
Vrh