Ti nemas nov traktor . 549 je vec polovan . Koliko ima godina ? Nadam se da se ne ljutis zbog moje prve recenice.
Nista ne zamjeram. Naravno da sad nije nov samo sam naglasavao da je kupljen NOV, da sam prvi vlasnik i a to nije TO kao kad je 539 kupljen nov 1981.g.
549 je doteran 23.08.2006.g. Imao je 0000.3 radna sata kad sam ga prvi put upalio da ga isteram s kamiona. Nitko sretniji nije tad bio od mene. radio je u pocetku svu zemlju sto je radio i nas 539. OD prvog dana ima "pomoc" u vidu "manjeg brata" koji je snosio dio tereta dok 539 nije imao nikog. 539 je od prvog dana radio svu nasu zemlju i nesto usluznog te 3 ili 4 godine oko 20 jutara ukupno svih poslova na zemlji posto drugi traktor nismo imali tad.
Sta hocu reci, greska je misliti da je NOV IMT kvalitetniji od polovnog. Za cjenu novog traktora se uz malo truda nadje kompletan traktor, kompletan se rastavi, uradi se generalka na motoru, prepiksira prednji trap, pretrese mjenjac, izmjenjaju sva ulja, ofarba se kvalitetno i izlakira se da boja na blijedi samo tako i obujes ga u nove gume kakve ti zelis i onda makar znas sta sve imas u njemu.
Mi na 549 dobili neke jadne gume koje su od prvog dana bile lose. U garantnom roku su mjenjane karike jer je jako trosio ulje i serviser mi kaze da nikad nije vidio klipove s 3 kanala na ikojem IMT traktoru, i rekao da taj motor nece dugo izdrzati. Ja nisam klipove vidio, ali prognoza mu se polako ostvaruje... Kad sam mjenjao poklopac hidraulika vidim da lezajevi na vratilu koje drzi konusni zupcanik uopce nisu stegnuti, cjelo vratilo se klimalo gore dolje 5mm sto je van svih tolerancija... Sklapaju ih kako se kome svidi.
Brena je kupljena po sistemu vidjeno-kupljeno. Stanje katastrofalno al nije s mjesta micana dvije godine. Cjena je bila takva kakva je i sad malo po malo se taj traktor dovori u red. da sam bio pri novcima da sam odmah sve porastavljao i sredio kako treba, izasla bi me opet toliko koliko traze za polovan traktor za koji mi nitko ne daje nikakvu garanciju kao ni za ovaj koji sam kupio.