Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Komso ta kamionska 22.5 cola, je tubeles, mislim da i tu ima razlike u duvanju u odnosu na balonku.... Kod mene na kamionu su 17.5 cola, i naduvane su koliko se secam na 7.5 bara...Kod mene su Kleber radial,nisu kineske ili trajal i na 1 bar ta kleberka guma je skoro na pola naduvana.
Sto veca guma,manji pritisak-nije tacno!!
Pitanje,kamionska guma je R22,5 i po visini je skoro kao traktorska 12.4-28,nije bas ali blizu a po sirini ima i sira i na koji pritisak se duva???Ja znam veoma dobro posto se dosta vremena provede u kamionu na tim gumama a ti sta mislis....
Znaci da naduvam na propisanih 1 bar i da vozim na polupraznim gumamaRadijalne gume se tako ponašaju.
Radi kako hoces. brena je kud i kamo tezi traktor nego 560, kud i kamo jaci a guma je kud i kamo veca. Prema nekim savjetima treba da budu na 2.5 bara te gume?!?!?!?
Tetak mi je u HR bio vulkanizer i odselio se u Svicarsku jos davnih godina i tamo je vulkanizer preko 20. iz glave zna covjek sve tlakove za radijalne i dijagonalne gume, maksimalne tezine i brzine dozvoljene za koju oznaku i prema njegovim rijecima je naj lakse zapamtiti: "Za normalno koristenje i normalne terete vrijedi pravilo, sto veca guma, to manji tlak". Kad sam ga pitao kako to, kaze mi da uzmem pony bicikl i da napumpam gumu na 1 bar i da se probam voziti i onda da napumpam "od oka" kako mislim da treba i da provjerim tlak. Decki moji, to je puuuno vise od 1 bar a tako mala guma.
Gleda se pritisak dodirne povrsine gume na podlogu i nista vise. ponijeva guma po jedinici povrsine dura kud i kamo veci teret nego siroka traktorska guma po svojoj povrsini nalijeganja.
Ne sumnjam u savjete tvojih burazera i prijatelja, radi kako hoces. Gledaj samo tablice koje proizvodjaci preporucaju na koji se pritisak pumpa koja guma. 1.5 bara za traktor tezak 2500kg koji nosi dvobrazni plug je ne puno, nego previse.
Kupite nekad kvalitetnije gume a ne trajalke i kojekakve kineske pa ce vam i trajati dulje.
To je bilo fabrički na nekim starim MF
[/URL] [/IMG]
Kod mene su Kleber radial,nisu kineske ili trajal i na 1 bar ta kleberka guma je skoro na pola naduvana.
Sto veca guma,manji pritisak-nije tacno!!
Pitanje,kamionska guma je R22,5 i po visini je skoro kao traktorska 12.4-28,nije bas ali blizu a po sirini ima i sira i na koji pritisak se duva???Ja znam veoma dobro posto se dosta vremena provede u kamionu na tim gumama a ti sta mislis....
A jel' daje drzavi kakvih dadzbina za tu svoju rabotu, jer tako obicno rade trgovci. Ne.Znaci svercercina.Kakav svercer,jel on svercuje nrkotike,duvan i slicno preko grane pa da se tako kaze.Covek je trgovac,nije ga ukrao ili prosvercovao u gepeku iz Meksika.
Ja bih rekao da imas 2 opcije.Danas smo rasturili rukavce da menjamo lezajeve i biksne.Kupio sam lezajeve T126 i kad probam da ih namestim ono nece da udje.Proverim moj stari lezaj i onda vidim da je novi za 1.5mm siri u precniku od starijeg.Vratim se u prodavnicu i premerim i ostale lezajeve raznih robnih marki i svi isti,svi siroki.U cemu je stvar???
Ja kupujem plugove,promenim sve novo i ofarbam,sta sam ja??A jel' daje drzavi kakvih dadzbina za tu svoju rabotu, jer tako obicno rade trgovci. Ne.Znaci svercercina.