aca74
Član
Bojceticu tako je i kod nas. Dva sata ore 558 jedno kj, kada je lakse i ide prvom. Cim mora treca spora ide i vise od dva sata.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sa 76dv treba da moze komotno jutro na dva sata, a sa 5211 nemam iskustva, ali nek bude 2.5 sata za jutro. Sto ce reci da moze da uzore sa oba hektar za dva sata. 200 sati za 100ha. Treba se tu klackati i klackati.
aj sad da ne ispadnem glup,postoji li mogucnost da je tu ugradjena glava od 565 ili tako nesto?Miroljube on je bio ostar kad je i kupljen ali nekako nije kao sad,losija kompresija bila pa je bio malo mrtviji,duvao je na iber.Sad preterano ujeda,mislim da ono nije zdravo,bar tih M34 sam uradio dosta i za njega se uvek znalo koji rezim rada,zvuk i ostrina.Pumpu nisam dirao,cak je nisam ni skidao posto su menjane karike pa motor nije skidan,dizne su na 125 bar nastelovane,pre majstorije su bile na 100 bar.
Pumpa je nova na njemu,IPM.Neko pre mene je tek stavio.
u mom kraju rus neam funkcije u ravnici da ali kdo meen nikako,sa tockom da se ore nemoze,kupio ga covek novog,samo ide u obilazak njiva a sve ore i ostalo radi sa 539 jedino ore u tenji sa njim uz moravuto je onda jako teško kod vas, ja sa 533 izorem jutro za 2.5-3 sa sa plugom 1x14, a sa 2 fergusona kada smo radili 0,5ha trebalo nam je 1 sa i 5 min, u 1 brzoj na 1800-1900 obrtaja.......tada je išlo jako lagano, imam i filmić tog oranja.......na nekim njivama od 0,5ha sa fergusonom sam bio sporiji od mtz82 možda 15-20 minuta za istu površinu, jer se puno puno brže okretalo na kraju njive, samo je ferguson gutao oko 12l na jutro, a rus oko 18l, na takvim njivama, s tim da je rus ima 2x14 plug.......tako da ova priča o velikom traktoru na malim površinama drži vodu, što je netko spomenuo, jer sam se i sam uvjerio......da 2 fergusona brže i više posla naprave od jednog mtz 82........najiskorišteniji traktor mislim da bi bio 60-80ks, i to je zakon.......i da po mogučnosti ima prednju vuću.......netko je spomenuo i imt 577, kod nas dođu oko 7-8000€ (meni je to previše), godište 88-90, a za to se kupi rus 820 ili 920 oko 2000-2003 godište, puno očuvaniji, sa manje radnih sati.......
Ha,ha,ores sa IMT539 0.5ha za 1h i 5min. to je nemoguce.Ja sa 539 i 755 orem 0.7ha na dan ove godine za skoro 10h oranja i potrosnja oko 25l.to je onda jako teško kod vas, ja sa 533 izorem jutro za 2.5-3 sa sa plugom 1x14, a sa 2 fergusona kada smo radili 0,5ha trebalo nam je 1 sa i 5 min, u 1 brzoj na 1800-1900 obrtaja.......tada je išlo jako lagano, imam i filmić tog oranja.......na nekim njivama od 0,5ha sa fergusonom sam bio sporiji od mtz82 možda 15-20 minuta za istu površinu, jer se puno puno brže okretalo na kraju njive, samo je ferguson gutao oko 12l na jutro, a rus oko 18l, na takvim njivama, s tim da je rus ima 2x14 plug.......tako da ova priča o velikom traktoru na malim površinama drži vodu, što je netko spomenuo, jer sam se i sam uvjerio......da 2 fergusona brže i više posla naprave od jednog mtz 82........najiskorišteniji traktor mislim da bi bio 60-80ks, i to je zakon.......i da po mogučnosti ima prednju vuću.......netko je spomenuo i imt 577, kod nas dođu oko 7-8000€ (meni je to previše), godište 88-90, a za to se kupi rus 820 ili 920 oko 2000-2003 godište, puno očuvaniji, sa manje radnih sati.......
10 hektara sa 25 litara goriva,oćeš prodat fergu ili je greškaHa,ha,ores sa IMT539 0.5ha za 1h i 5min. to je nemoguce.Ja sa 539 i 755 orem 0.7ha na dan ove godine za skoro 10h oranja i potrosnja oko 25l.
Ha,ha,ores sa IMT539 0.5ha za 1h i 5min. to je nemoguce.Ja sa 539 i 755 orem 0.7ha na dan ove godine za skoro 10h oranja i potrosnja oko 25l.
Pazi stvarno,nisam video da si napisao 2 traktora.izvini.Opet je to mnogo za moju zemlju,mnogo nekako ovde nabijeno i gletavo.pogledaj još jednom što sam napisao, sa dva fergusona da se napravi 0,5ha za sat i pet minuta........a kada orem sa jednim fergusonom, onda uradim za 2,5 do 3 sata jutro u normalnim uvjetima.......i sve sa jednobraznim plugom, a da zakačim 755, onda bi išao sporije i nebi bilo dobro urađeno kao sa plugom 1x14.......a da se nadovežem na potrošnju 12l jutro u normalnim uvjetima, 13,5l oranje sa šperom, 6 sati dubokog frezanja sa frezom od 150cm ode na fergusonu oko 25-27 litara.......