Dio sa sigurnosnom sklopkom je svejedno kud kopcas, Obicno "sigurnosni element" ide do prikljucka a obican zglob do traktora. Ako se radi o kardanu sa kvacilom slobodnog hoda (jednosmjerno, "frajlauf"...) onda ide samo na jedan nacin
, a ovo sa druge slike je kardan s duplim zglobom i
dupli zglob se okrece do traktora. Jako jako dobra stvar za berace, djubretare i ostaje vucene prikljucke koji se pogone kardanom.
A sad moja jadikovka:
Naime, upuceni ste da je moj IMT 5106 prije dva tjedna rastavljen radi remonta koljevke, hladnjaka, vodne pumpe i prebrtvljivanja motora. Usput sam jos pronasao da je cilindar za skretanje los pa je i on odradjen. Traktor i dan danas stoji rastavljen jer majstor koji mi je trebao odraditi koljevku jucer zove da ju ipak ne moze napraviti i da se tri dana mucio kako da ju namontira na glodalicu ali nikako nije uspio. Decko koji je do nedavno radio kod njega je dvojici poznanika radio koljevke za 5136 na istoj toj glodalici ali ovaj, eto, nema znanje kako da to odradi. Nema koga nisam zvao, trazio razna poznanstva po raznim firmama da se to odradi "na crno" ali ni tu nema srece, odnesao danas koljevku kod drugog majstora i za njegovu glodalicu fali 1cm hoda i mogao bi odraditi i on me upucuje na ovog prvog da njegova glodalica to odradjuje bez problema... Zvao sam i Rašu u Sr. Mitrovicu i kaze da je radnicima dao malo dulji godisnji dok se ne nadje posla, da nema racuna placati ljude a posla nema. Zna o cemu se radi i zna da oni to mogu odraditi ali eto situacija je takva da trenutno nije u stanju primiti posao. Drugog nikoga mi nije znao ili nije htio preporucitu u Rumi, Indjiji, Novom sadu, nebitno...
I napokon se ovaj drugi moj majstor ponudi da odemo skupa kod ovog prvog da on to na tudjoj glodalici odradi i da ja platim najam glodalice koliko ovaj trazi i da to rijesimo. Prvi je to prihvatio odmah jer je njemu krivo sto je obecao a nije mogao odraditi posao.
Zbog majstora moj traktor u tudjoj radioni stoji 10-12 dana rastavljen a meni zivci na nuli
Nekome sam se morao pojadati, eto toliko da olaksam sebi dusu...
Usput ako znate kakvog majstora da moze odraditi ovaj posao a da nije negdje u Užicama ili NIšu (predaleko), slobodno pisite preporuke. Ako ova dvojica to sutra ne uspiju odraditi, nema mi druge nego pravac u Srbiju... Da li u Dobanovcima jos radi remontni centar i da li oni rade privatno ovakve stvari?