Mirko, nemam pojma u cemu je razlika. znam da jedan od ova dva 539 "prducka" u radu i da su mu mjenjali uloske na diznama i da to vise nije to sto je bilo prije zamjene ulozaka a traktor i dalje "prducka" sto ce reci da je problem do PVP. Tog kad smo kod kolege sastavili i kad smo se provozali, tocno osjetis po traktoru i kako prima gas i kako jednostavno bolje ide. Ne mogu objasniti, nisam dovoljno strucan, ali gotovo sam siguran da su PVP i dizne drugacije podesavane posto se traktor "smirio" kad su ulosci zamjenjeni i nastimani za 539. Pumpa je rotaciona i ne znam kako je nastelana ali znam da je traktor ziva zera na gasu. vuce cisternu 3000l i po ravnom i uz brdo samo kopa pod sobom, nema da motor posustaje. Orao je s 2x12" plugom isto tako, samo mu daj gasa i nema da se motor gusi. Djubretaru s 4 okomita vitla vuce lakse nego moj 549.
Drugi 539 s takvim motorom iz vilicara je nosio godinama silokombajn dok se jednom isto u siliranju nije otpustila posuda s uljem sa zracnog filtera i dok su primjetili motor je vec u sebe uvukao dosta necistoca ali i dalje radi zacudjujuce dobro. Covjek ima 558 uz tog 539 i opet s 539 ide balirati sjeno, brati kukuruze, s 558 samo ore, tanjura i priprema zemlju.
Ne znam sta da ti drugo napisem ali znam kako 539 ide, kako prima gas i sto je sposoban, kao i 90% moje generacije seljaka na prostorima bivse drzave, odrastao sam na 539 i svjestan sam njegovog potencijala. Ovaj motor je nesto sasvim drugo i pre velika slucajnost je da dva traktora s motorom od viljuskara rade odlicno a i kolega Toma pise da mu komsija ima motor s viljuskara i da radi bolje od obicnog motora.