IMT

Za teoriju ne znam da li sam u pravu, ali u praksi sve sigurnosne spojnice bilo kog tipa se montiraju na stranu prikljucka tj masine..
Tako je i ovo sa donje slike je kardan sa duplim krstom tj mogu da savladaju vece uglove ali ne znaci da treba da rade pod velikim uglom non stop. Radni vek se skracuje desetostruko u razlici dali kardan radi 5 ili 10stepeni zakosenosti.:ppozdrav:

Mirmag rade to u Dobanovcima, letos sam se intresovao za motor , da dam moj od 533 i da uzmem od 539. Može i ta solucija i ona košta 86000rsd, samo mora biti kompletan( alnaser, altenator, pumpe, itd).

Jel ima neko iskustva sa ulošcima dizni za IMT proizvodjača DTP Nemačka?

http://www.kupujemprodajem.com/Ulosci-dizne-DTP-Nemacka-15769141-oglas.htm
Kakva Nemacka to nije videlo Svabe.Ako malo bolje pogledas videces da pise W.Germany,komedija:haha:sto neznaci da nisu losi,i kinezi nekad urade jako dobro.

- - - - - - - - - -

Mirmag rade to u Dobanovcima, letos sam se intresovao za motor , da dam moj od 533 i da uzmem od 539. Može i ta solucija i ona košta 86000rsd, samo mora biti kompletan( alnaser, altenator, pumpe, itd).
To nije skupo,dobijes daleko bolji motor,tacnije posle imas 539 a to je traktorcina za 533 i dobijas ekstra motor,full generalna.Sve to za 700-750 eura.:bravo:

- - - - - - - - - -

Milos_Vrsac neka je sa srecom,prosao si vise nego odlicno.Neces se pokajati.Menjaj ulje u motoru i filtere goriva a ulje u trupu nemoras da menjas,da budemo realni to niko i nemenja a ide 35 litara.

mirko 015 je napisao(la):
Milos_Vrsac neka je sa srecom,prosao si vise nego odlicno.Neces se pokajati.Menjaj ulje u motoru i filtere goriva a ulje u trupu nemoras da menjas,da budemo realni to niko i nemenja a ide 35 litara.

Govori u svoje ima ;)

Od kako je na moja ledja palo odrzavanje traktora i mehanizacije ulje u trupu se mjenja svake druge godine OBAVEZNO na 539 i 549. Brena radi 200 sati godisnje pa cemo tu malo produziti interval zamjene. Po selu se otimaju za moje staro ulje iz mjenjaca, cjede ga kroz gaze i magnete pa sipaju u svoje traktore ;)

Govori u svoje ima ;)

Od kako je na moja ledja palo odrzavanje traktora i mehanizacije ulje u trupu se mjenja svake druge godine OBAVEZNO na 539 i 549. Brena radi 200 sati godisnje pa cemo tu malo produziti interval zamjene. Po selu se otimaju za moje staro ulje iz mjenjaca, cjede ga kroz gaze i magnete pa sipaju u svoje traktore ;)
Kod mene je menjano pre 100 godina,nasuto sae 90 i za preko 20000 radnih sati od svih kvarova na menjacu i hudraulici sam imao menjanje sigurnosnog ventila.
Na 565 ko sjeb... menjac i hidraulik jos zbog takvog ulja e svaka mu cast!!

I ja bi stao u red za to ulje koje ti prosipas.

To meni treba,bas takva zamena.

- - - - - - - - - -

Drug sto to neodneses kod puskasa i on ti uradi generalku glava boli nema da brines posle toga!:haha:

Obavezno...:osmeh:

- - - - - - - - - -

Ima li gde da se pazari kuciste liniske PVP za imt533? Ili cela pumpa?

Kosjerac, zar nije za te pare jednostavnije prodati 533 i kupiti 539. Plus je što imaš noviji traktor. Osim ako neko ima šerpu od 533 pa bi morao mnogo više da doplati za 539.

To sa novijim kod mene ne pije vodu...za 40 godina na menjacu i ostalim skopovima nije nista radjeno,nisu otvarani.To kod novijih ne bi sigurno bio slucaj.Meni je generalno problem samo u PVP gde je kuciste toliko pohabano da mu vise nema popravke.Novih pumpi nigde.Traktor tesko pali,propusta gorivo pa je su izvucena dva creva da ne prlja motor i da nekapa na izduv(donji).Pre neki dan sam se mucio da istarupiram jednu parcelu.Cale je odlucio da se zameni ceo motor i da se ubaci od 539.(njegov je pa neka radi sta hoce..)

Kosjerac,moze li broj tel ?

Boki razmišljao sam i o tome da ga zamenim, ali je pitanje šta ću naći a kod mene je sve ostalo dobro menjač, diferencijal, kabina, prednji trap. Tako da kada se sve uzme u obzir najjeftinije je zameniti motor. Našao sam motor od viljuškara 400 €, 539 sa rotacionom pumpom ali mi treba još 450 € da bi ga namestio na traktor. Jbg oće da izađe na hiljadarku.

Motori za viljuskare su zive zere. Dvojica ovdje imaju takve motore na 539 i mogu sa sigurnoscu reci da ima ocigledne razlike izmedju obicnog 539 i ovog motora za viljuskare. Kolega je imao motor za 539 ali se blok razletio i nasao je povoljno motor iz viljuskara, prebacili smo sve sto treba, namontirali ga na traktor i nevjerovatno kako mali radi. Vuce uzbrdo imt sijacicu 23 reda kako god hoces, nosi 4 reda kultivator (spartac) s kutijama za gnojivo samo tako, nema da se motor pati.

I oba 539 koji imaju takve motore rade jednako. Kao da imaju 50ks. Treba saznati kakve brizgaljke idu u taj motor tvornicki i na koliko se stelaju brizgaljke i pumpa jer ovo sto sam imao prilike vidjsti i osjetiti je cudo jedno.

Motori za viljuskare su zive zere. Dvojica ovdje imaju takve motore na 539 i mogu sa sigurnoscu reci da ima ocigledne razlike izmedju obicnog 539 i ovog motora za viljuskare. Kolega je imao motor za 539 ali se blok razletio i nasao je povoljno motor iz viljuskara, prebacili smo sve sto treba, namontirali ga na traktor i nevjerovatno kako mali radi. Vuce uzbrdo imt sijacicu 23 reda kako god hoces, nosi 4 reda kultivator (spartac) s kutijama za gnojivo samo tako, nema da se motor pati.

I oba 539 koji imaju takve motore rade jednako. Kao da imaju 50ks. Treba saznati kakve brizgaljke idu u taj motor tvornicki i na koliko se stelaju brizgaljke i pumpa jer ovo sto sam imao prilike vidjsti i osjetiti je cudo jedno.
Ima moj komsija na onom Rumunskom Fiatu, valda Universal motor od viluskara, isto IMR-ov. Kaze mnogo bolje radi od traktorskog IMR motora i ima vise snage

Ajd prosvetlite nas:osmeh:u cemu je bolji,sta je to konstrukciono drugacije da bio bolji bolji kad je to isti motor kao na traktoru,sve u sraf isto.Eto kod mene je bos pumpa na traktoru sa viljuskara i nevidim ja da je ona nesto bolja u odnosu na druge pumpe.

Mirko, nemam pojma u cemu je razlika. znam da jedan od ova dva 539 "prducka" u radu i da su mu mjenjali uloske na diznama i da to vise nije to sto je bilo prije zamjene ulozaka a traktor i dalje "prducka" sto ce reci da je problem do PVP. Tog kad smo kod kolege sastavili i kad smo se provozali, tocno osjetis po traktoru i kako prima gas i kako jednostavno bolje ide. Ne mogu objasniti, nisam dovoljno strucan, ali gotovo sam siguran da su PVP i dizne drugacije podesavane posto se traktor "smirio" kad su ulosci zamjenjeni i nastimani za 539. Pumpa je rotaciona i ne znam kako je nastelana ali znam da je traktor ziva zera na gasu. vuce cisternu 3000l i po ravnom i uz brdo samo kopa pod sobom, nema da motor posustaje. Orao je s 2x12" plugom isto tako, samo mu daj gasa i nema da se motor gusi. Djubretaru s 4 okomita vitla vuce lakse nego moj 549.

Drugi 539 s takvim motorom iz vilicara je nosio godinama silokombajn dok se jednom isto u siliranju nije otpustila posuda s uljem sa zracnog filtera i dok su primjetili motor je vec u sebe uvukao dosta necistoca ali i dalje radi zacudjujuce dobro. Covjek ima 558 uz tog 539 i opet s 539 ide balirati sjeno, brati kukuruze, s 558 samo ore, tanjura i priprema zemlju.

Ne znam sta da ti drugo napisem ali znam kako 539 ide, kako prima gas i sto je sposoban, kao i 90% moje generacije seljaka na prostorima bivse drzave, odrastao sam na 539 i svjestan sam njegovog potencijala. Ovaj motor je nesto sasvim drugo i pre velika slucajnost je da dva traktora s motorom od viljuskara rade odlicno a i kolega Toma pise da mu komsija ima motor s viljuskara i da radi bolje od obicnog motora.

Ja sam imao prilike da gledam i da malo provozam viljuskar sa IMR masinom,3 cilindra,valjda je to taj.Ono sto je mene iznenadilo,a i jos neke ljude koji su gledali taj viljuskar jeste to da je motor bio suv kao barut,a jase ga i kurta i murta.Terali ga bez imalo milosti i odrzavanja i on ide i ne zna da stane i sve se nekakao cuje rrr rrrr.:osmeh:Ne znam kako da docaram,ali kad mu sines gas zvuci kao R 65.Tako da je moguce da je nesto bolji nego traktorska varijanta.

Upravo to. ima i bolji odziv na gas, drugaciji zvuk, suh sa svih strana a snage kao da ima 10ks vise... Tesko je opisati.

Ne samo tlak u diznama... I kolicina ubrizganog goriva...

Kako se samo svi znaju sprdati, to je cudo jedno... Objasni mi onda 577 i 587 a imaju ISTE motore???

Nazad
Vrh