Bas taj, skroz uz rub.
Ne znam sta da odgovorim na ovo da ne treba dotezati glavu ali ja sam se uvjerio suprotno. Bio je i komsija sa mnom, jer je i njega zivo zanimalo zasto ja to radim... Najprije sam isao redom i provjeravao na kojem momentu kljuc okida da vidim jesu li svi dotegnuti i otprilike na koliko. Onda sam odvrnuo srednji vijak, podmazao ga i dotegnuo na 9 kila. Isao je dosta dalje nego sto je bio prije dotegnut, i tako svi vijci redom. Svaki se dotegao "jos malo" ali dosta "sareno". Neki cak i do pola kruga sto mi ukazuje da ipak nisu svi bili dotegnuti na isti moment posto su se "sareno" dotezali.
Par dana nakon tog mog sarafanja komsija je zvao "strucnu osobu" da mu dodje povaditi i provjeriti brizgaljke, postelati ventile a kad su vec sve pootvarali bas da covjek pokusa dotegnuti glavu. Isto je isao na 9 kila i isto smo pratili kako je koji saraf bio dotegnut i na svakom sarafu je bilo pomaka iako je ovaj sarafe dotezao "na suho" ali opet jace nego su prije bili dotegnuti.
Cim je 549 dosao od majstora sa zamjene karika, proslo je neko vrijeme i zvao sam kolegu mehanicara da mi on dodje dotegnuti glavu. Kad je dosao, trazi od mene gedore pa da on to podoteze?!?!? Reko, nula bodova, kod mene neces tako raditi, otisao i posudio moment kljuc, nategli ga na 8 kila i dao ja ovom da to doteze posto ja tad nisam znao ni redoslijed dotezanja nit ista. S podsmjehom je uzeo moment kljuc u ruke, i kad je kljuc "opalio" na 8 kila, ovaj jos dodato doteze sarafe "po osjecaju"... Opet sam digao dreku i galamu, i onda je dotegnuo na 8 kila ali me gledao s podsmjehom i nije mogao vjerovati da cu je s tako "slabo dotegnutom glavom" ici raditi s traktorom.
Svaki majstor ima svoj nacin rada ali ako se glava doteze na 8 kila, prihvacam odstupanje na 9 kila i nista vise... Ako se mene pita, "od oka" se takve stvari ne rade.