Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako bi se mogla ugraditi dvosmjerna hidraulika na IMT 539?Trebala bi mi za dvosmjerni cilindar -hidraulicni toplink.
Na koliko se steze glava na 577 ?
Drugar kaze da na fergusonu steze na 15 kila, a u radionickom uputstvu za 560 pise 7,5 do 8 kila ! I sat je sad tacno?
Ovog proleca kad sam zakacio Leoparda 2*14cola, u odnosu na prethodnog slavonca, potrosnja malko veca a ucinak dosta veci. To mi oda dodje skoro na isto. sa istom kolicinom goriva uzorem vecu povrsinu, no kod mene uzore 10-15 hektara godisnje(zavisno koliko prijatelja ne moze da plati oranje, pa tati daju samo gorivo i tata im uzore), te ta razlika i nije toliko izrazena. bolje mi da na razliku u gorivu dam ,tj bacim i box Marlbora i ustedim vreme sa vecim plugom nego da mi auspuh ronda jedno popodne visePa nisu rentabilni ako potrosi 20-22 litre sa plugom 12 coli i 540,542,549,univerzal i slicni potrose 15 litara sa istim plugom od 12 coli,pa cak i 539 koji vuce dve brazde potrosi do 15 litara.
Da traktor od 60-65 konja vuce 14 coli veoma lako ili 3x10 coli skidam kapu a ako se muci sa takvim plugom to za mene nije rentabilno jer 5 litara x 10 hektara je samo u oranju 50 litara+ostale operacije.
Kod nas se Rakovica 65 smatra za velikog potrosaca ali je najvise drze zbog okretnosti jer narod nevoli da mota volan,vole svi pod kocnicom da okrecu
Na kraju imao sam i ja 65-cu 1997 god,potrosnja je u odnosu na 540 bila za 30-40% veca.
Rakovica 65 i Slavonac,dajte mi secera i vodeOvog proleca kad sam zakacio Leoparda 2*14cola, u odnosu na prethodnog slavonca, potrosnja malko veca a ucinak dosta veci. To mi oda dodje skoro na isto. sa istom kolicinom goriva uzorem vecu povrsinu, no kod mene uzore 10-15 hektara godisnje(zavisno koliko prijatelja ne moze da plati oranje, pa tati daju samo gorivo i tata im uzore), te ta razlika i nije toliko izrazena. bolje mi da na razliku u gorivu dam ,tj bacim i box Marlbora i ustedim vreme sa vecim plugom nego da mi auspuh ronda jedno popodne vise
Onda s tim tvojim 560 definitivno nešto nije u reduKombinacija TD45 sa IMT756 2x30cm kverneland glave zimsko oranje u našoj zemlji dubina 25cm potrošnja 8-9lit/kj nekadašnjeg D2.17ha sam uzorao za 6 dana prosek po danu 5kj(10-11h efektivnog oranja ) ukupna potrošnja 255-260lit nafte.IMT-u 560 treba sa istim plugom min 450lit,što znači da mi je torpedo uštedeo gorivo za skoro da sve uzorem i naredne godine u odnosu da sam orao sa 560.
Da,da to je to sad racunam,sa Torpedom 45 si trosio oko 15-16 litara po hektaru a sa 560 24-25 litara po hektaru sto i jeste realno a oba traktora oru sa istim plugom.Kombinacija TD45 sa IMT756 2x30cm kverneland glave zimsko oranje u našoj zemlji dubina 25cm potrošnja 8-9lit/kj nekadašnjeg D2.17ha sam uzorao za 6 dana prosek po danu 5kj(10-11h efektivnog oranja ) ukupna potrošnja 255-260lit nafte.IMT-u 560 treba sa istim plugom min 450lit,što znači da mi je torpedo uštedeo gorivo za skoro da sve uzorem i naredne godine u odnosu da sam orao sa 560.
Samo IMT i nista drugo.Treba mi nesto da vuce trobrazni plug i da ima siroke gume zbog tanjiranja.Mirko,ti da kupis nekog univerzala ili fiata duplaka i da te bog vidi,trosi ko upaljac a nema da stane u brdu.