Philby
Član
Je li to obiman posao ili mora da traži majstora? Proljepšalo se vrijeme i sad je malo frka da se što prije počne raditi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na 539 ujak ima problem da nemože uključiti pogon kose. Kad pritisne polugu za uključivanje ne može da uklopi, već krenu da krče zupčanici.
Kao da kvačilo ne razdvaja, ali u vožnji nema nikakvih problema u šaltanju.
Promeni manometar pre svega,ume da slaze ponekad,pokusaj neki drugi a druk lezaj trebalo bi da se zameni,niko ziv nezna koliko ce trajati zavisi koliko radis sa njim.Ljudi treba mi savet vezan za imt 533. Pritisak ulja na manometru je povećan na leru je 3 bara, u radu 5-6 bara. Jel može biti tako visok pritisak ulja uzrok zato što je traktor počeo vremenom sve više i više da dimi? Ulje ne troši i lako pali. I još jedno pitanjce. Počeo je druk ležaj pre neki dan da se čuje kad pritisnem kvačilo. Koliko bi to tako moglo da izdrži a da se ne mora menjati?
Manometar je ok, probali smo sa drugim manometrom i daje slične vrednosti. Traktor se vrlo malo koristi. Eto cenim da ću do kraja godine možda destetak dana raditi po 8h najviše.
Pritisak ulja nema nikakve veze sa dimljenjem tu su ti problem dizne izvadi dizne kod bošiste da ih prešteluje verovatno (pišaju) pritisak ti je u dozvoljenim granicama ako je stabilan i nema oscilacija pri gasu od 1000 rp/min neznam kakav je kad sde motor ugreje ali to je OK sigurnosni ventil na 533 nalazi se spolja gde se cev za sipanje ulja naslanja na blok ispod one male dekle sa tri matice što je učvršćena kada skineš deklicu videćeć okrugli deo koji viri iz bloka par milimetara on je prečnika oko dvadeset milimetara uzmeš klešta pa ga izvuci napolje operi malo počačkaj kuglicu i vrati nazad probaj mislim da će biti isto taj pritisak nemože biti bolji ni gore ni dole a što se tiče kvačila nemoš biti siguran zavisi šta i kako radiš moja procena je izmedju pedeset i sto sati rada.Ljudi treba mi savet vezan za imt 533. Pritisak ulja na manometru je povećan na leru je 3 bara, u radu 5-6 bara. Jel može biti tako visok pritisak ulja uzrok zato što je traktor počeo vremenom sve više i više da dimi? Ulje ne troši i lako pali. I još jedno pitanjce. Počeo je druk ležaj pre neki dan da se čuje kad pritisnem kvačilo. Koliko bi to tako moglo da izdrži a da se ne mora menjati?
To sto sebi sam dodaje i oduzima gas moze da bude i ako je leptir na usisnoj grani zaprljan ili je grana puna cadji jer je na tim bos pumpama vazdusni regulator koji je vrlo osetljiv,takodje proveri i onu cev sto ide od usisne grane do bos pumpe,desava se da napukne ili se pojede i onda falsira vazduh.I ja nešto razmišljam da je dobrim delom i do pumpe iako je pre tri godine bila na kompletnom remontu kod bošiste. Izgleda da je gasno ulje dokusurilo pumpu. I kad vozim osetim da blago sebi dodaje i oduzima gas.