IMT

Ostaje mi da probam samo da grejem. Očigledno da nikad nije skidano ili bar u zadnjih 20 ak godina. Nepristupacno je da se natopi wd sprejom ili uljem za kočnice a ni brusilica ne pomaze.
Naravno da sam dizao trap i pokušavao da odvrnem sa zadnje strane. Samo sam uspeo ključ vilasti da slomim na prekret
pokušaću sa zadnje strane da zavarim neku celicnu šipku taman cu razgrejati i srafove pa na polugu možda ih okrenem uz zamoljivac od 5 kg sa metarskom drzalicom.

Nemoj to grejati pa spašavati šarafe nego brusilicu poravnaj što niže brener u ruke i produvaj oksigenom od šarafa ionako nema ništa ako si ih zaštaufonemoj se patiti oko njih i skraćuješ posao jer kad ih već produvaš onda ih i ugreješ da će lakše izići napolje ovako izlaze iz prve.

Ljudi treba mi pomoc,uspeo sam da polomim poklopac sa strane linijske bos pumpe na ferdzi,da li mi moze neko pomoci da nadjem(kupim)taj deo,ovde kod mene nemoze da se kupi posebno.Nosio sam kod majstora da mi zavari, ali kaze ne moze(vec je bio varen).Unapred hvala.

Ljudi treba mi pomoc,uspeo sam da polomim poklopac sa strane linijske bos pumpe na ferdzi,da li mi moze neko pomoci da nadjem(kupim)taj deo,ovde kod mene nemoze da se kupi posebno.Nosio sam kod majstora da mi zavari, ali kaze ne moze(vec je bio varen).Unapred hvala.

Komsija je takodje to uspeo da uradi,odnosno naprsla je ta plocica, premazao tecnim metalom i evo radi vec 2, 3 god...

Imam jedan veliki problem sa imt 539,traktor je stajao nekih 3 meseca vani i danas sam ga pokusao upalit na slepanje,traktor je kao malo i posao upalit medjutim tad se culo dva jaka udarca u predelu motora i kad sam izasao pogledat antifriz je izlazio velikim intenzitetom tamo negde oko pumpe za gorivo.Nisam vise ni smio pokusavat palit, medjutim kad sam skinuo filter od vazduha nasao sam u njemu vode(otkud tu voda pitam se) ima osecaj da je odnekle voda dospjela u motor i verovatno i napravilo veliku havariju na istom ,sta je pri tome prslo neznam jer nisam neki znalac sto se tice rada motora.Sta pretpostavljate da je otislo i gde su dijelovi najjeftiniji,misljenja sam da je koji klip otisao a mozda je i glava pukla?

Imam i ja problem na 539.Kabina kao i cela karoserija imaju veliku vibraciju dokle god traktor ne predje 1000 obrtaja motora.Nema vece da li je traktor u voznji ili radi u mestu.Cak mi je i kabina pukla na 2 mesta.Promenuo sam i gume na kojima stoji kabina ali nisam dobijo nista.Mozda neko zna uzrok?Unapred hvala.

Imam jedan veliki problem sa imt 539,traktor je stajao nekih 3 meseca vani i danas sam ga pokusao upalit na slepanje,traktor je kao malo i posao upalit medjutim tad se culo dva jaka udarca u predelu motora i kad sam izasao pogledat antifriz je izlazio velikim intenzitetom tamo negde oko pumpe za gorivo.Nisam vise ni smio pokusavat palit, medjutim kad sam skinuo filter od vazduha nasao sam u njemu vode(otkud tu voda pitam se) ima osecaj da je odnekle voda dospjela u motor i verovatno i napravilo veliku havariju na istom ,sta je pri tome prslo neznam jer nisam neki znalac sto se tice rada motora.Sta pretpostavljate da je otislo i gde su dijelovi najjeftiniji,misljenja sam da je koji klip otisao a mozda je i glava pukla?

Imal neko koji predlog za mene tj.neko objasnjenje za moj problem?

Pa majku mu kako je uspjela uci kad auspuh dole ima rupicu ja sam takodje na to pomislio,da li znaci da je to sto antifriz izlazi vani mogao puci blok ili glava ili je i neki klip otisao do djavola?

Poslednja izmena:
Kao sto ti je rekao KAMENI skini dizne i verlaj malo motor.Tad vrati dizne i probaj.Tad ces najbolje znati jel sve ok.Mada moje misljenje je da ti je najvjerovatnije crkao dihtung glave.

- - - - - - - - - -

Imam i ja problem na 539.Kabina kao i cela karoserija imaju veliku vibraciju dokle god traktor ne predje 1000 obrtaja motora.Nema vece da li je traktor u voznji ili radi u mestu.Cak mi je i kabina pukla na 2 mesta.Promenuo sam i gume na kojima stoji kabina ali nisam dobijo nista.Mozda neko zna uzrok?Unapred hvala.

U najgorem slucaju moze biti puknuta radilica.Moze biti otpustan neki od tegova radilice.Trebao bi skinuti karter da bi pokusao saznati uzrok problema.I treci problem moze biti zamajac u debalansu.

Na koju si pumpu mislio kad si napisao "pumpa za gorivo"? Na AC pumpu ili PVP? Ako je na strani pvp onda je moguće da je produvao dihtung...

Usla voda u cilindre i napravila takozvani hidroudar (mozda).Skini glavu motora da vidis u kakvom su stanju klipovi.Ako je to onda moze svasta da se polomi unutar motora.
Video sam jednom blok motora od VW Sharana kome je turbina uvukla ulje u cilindar i napravila hidroudar a motor bio pod turazom.Razbila ga ko dete zvecku.

Bojim se da tu će biti više problema koliko je stajao tako dugo sa vodom , probaj upaliti.

Ma ja sam njega i probao upalit na slepanje i on je od prve krenuo da upali ali taj tup udarac i kraj,tad vidjeh i da antifriz u velikoj kolicini izlazi na gore opisanom mestu.

- - - - - - - - - -

Usla voda u cilindre i napravila takozvani hidroudar (mozda).Skini glavu motora da vidis u kakvom su stanju klipovi.Ako je to onda moze svasta da se polomi unutar motora.
Video sam jednom blok motora od VW Sharana kome je turbina uvukla ulje u cilindar i napravila hidroudar a motor bio pod turazom.Razbila ga ko dete zvecku.

I ja se plasim te havarije ako je voda dospela u cilindre,premda on nije bio pod turazom,samo krenuo upalit i to je sve.
Pokusao sam ja posle rukom okrenut remenicu i da se okrenut(tesko) isto kao i pre dok je sve bilo ok,mislim kad je traktor bio u ispravnom stanju

Ovo kad ulje uvuce u cilindar cini mi se da sam citao i naziva se iberturaza,nemozes ga ugasit a motor na punom gasu,jedino ko se na brzinu snadje pa da ubaci u 5 brzinu i da ga ugusi ali to je sad druga prica u odnosu na moj problem valjda.
Kod mene je malo cudno to sto naglo izbaci antifriz te se pitam da li je to moguce kad ode dihtung glave ili je mozda glava pukla pa izlazi antifriz?

Nazad
Vrh