Kosjerac
Prijatelj Foruma
Imaju limeni podmetači koji se postavljaju pod spoljnu košuljicu ležaja(sa slike) i oni se nalaze u čizmi, sa njima se šteluje zazor na k.t. paru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nebih rekao.Imaju limeni podmetači koji se postavljaju pod spoljnu košuljicu ležaja(sa slike) i oni se nalaze u čizmi, sa njima se šteluje zazor na k.t. paru.
Da li bi neko bio ljubazan od kolega da mi kaze tezinu IMT-a 577 4wd da ne bih lutao po celoj temi???
Jos uvek rade traktore bili su na sajmu i mnogo mi se dopada 549 sa prednjom vucomŠta je nakraju s tvornicom IMT, dal oni sada rade traktore ili ne??
Nebih rekao.
Zato sam i napisao.Sluze samo za prednaprezanje lezaja.Ja kolko sam upoznat osovine u cizmama nikakav pritisak ne vrse na diferncijal.Nisam mehanicar po struci pa ne poznajem dovoljno teoriju ali,mislim da je tako.Trebalo bi biti kako je kolega Kosjerac napisao... U cizmama stoje vanjske kosuljice lezajeva i pod njih idu tanki limeni podmetaci. Dodavanjem ili oduzimanjem tih podmetaca se podesava i "prednaprezanje" lezajeva a ujedno i pomicanje kompletnog sklopa diferencijala u lijevu ili desnu stranu. Plocicu koju vadis s lijeve strane treba podmetnuti desno i obratno kako se ne bi pojavio velik zazor izmedju lezajeva...
Da ti ja rijesim misteriju, okrece se i na 540 i na 720 540 okretaja kardana imas pri 1500 okretaja motora a 720 okretaja kardana pri 2000 ili 2250 (zaboravio...) okretaja motora