lisnik
Zaslužan član
rasklopit cu i pogledati.konusnotanjirasti sam mjenjao jesenas,mozda je popustio.
Prvo utvrdi da li se cuje u mjenjacu ili nazad pod sicem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
rasklopit cu i pogledati.konusnotanjirasti sam mjenjao jesenas,mozda je popustio.
Mozda mu nije menjac otisao. Ja menjac nisam radio komplet niti cu,to nisam rekao,ne izvrci reci,menjan je samo jedan zubcanik,drugo svaki 542 ispada iz 4. Trece,pojma nemas sta i koliko radi moj 542,da ne valja,odavno ne bi bio u mom posedu,trazio bi se cvrsci traktor. Cetvrto,konusno-tanjrasti kad uradi ko zna da uradi traje koliko i traktor,ja s njim tri godine nemam problema. Peto,svi nastali kvarovi na mom 542 nastali su zbog toga sto sam se ja na njemu naucio da radim. Trpeo je i dan danas trpi svakakva izivljavanja. Pozdravljam te,svrati nekad,nismo daleko.E citam sta se sve ovde pise,neki dan savetujes coveka da je odlican petobrzinski menjac na 542 ili 549,neznam o kom se pisalo,nista mu ne fali,dobri su to menjaci,kad ono ti ga radio i na tvom traktoru a jos i izbacuje iz 4 brzine.
Coveku crko menjac,boljka petobrzinca,otvori plocu menjaca,ispusti ulje i vidi od oka sta sve tu fali.I naravno rasturi menjac u sitne cinioce,uradi ga i miran je 5 godina sa danasnjim kvalitetom delova, ako ne misli da ga sili po sumi.
Brdovit teren,suma i neadekvatno orudje. Ni moj vise nema problema,ima tu negde sati godisnje kao i tvoj,,i naglasavam da ne bi ni jednom stradalo nista da sam znao kako treba postupati s njim. A za druge sta rade s 542 pa stradaju,ne znam.Ja neznam sta vi radite sa tim vasim traktorima kada im unististe menjace i konusno,tanjiraste.Mi imamo 542 90g. jos mu nista nije dirano na menjacu i k.t.paru,a traktor godisnje pravi i do 1000 sati u vrlo teskim uslovima.