Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da citiram sebe da ne bude posle dezinformacija,u obelezenom crvene boje izostavio sam broj 4 . Dakle,desava se da nizbrdo pri vecem teretu ispada iz cetvrte brze. Ostale brzine ne ispadaju.Ajd ne zezaj za menjac na 549,ajd da si rekao da strada konusno-tanjirasti par,ja bi razumeo,to se desava i traktorima u mojoj okolini. Imam 542 i to je slicno,a mozda isto,radi traktor i sta treba i sta ne treba,pa je menjac jos ziv,jedino nizbrdo pod vecim teretom ispada iz brzine. Dva puta je pucao konusno-tanjirasti,onda mi je receno da stavim sa manjim brojem zuba,sto sam i uradio,rezultat je sledeci:traktor je usporen,ranije gde nije mogao trecom da izadje uzbrdo sad moze,gde je ranije orao petom ili cetvrtom sporom danas ore prvom. Imam 585 i on ce u oglase bas zbog menjaca. Ima 3 brzine,sto je hendikep,a da prepravim na pet,treba mnogo para i taj novac cu da dodam i verovatno da uzmem 577 noviji tip ili 5106,videcu jos,do zime cu se odluciti.
Da li moze neko da mi pomogne kako da znam na koliko obrtaja mi se okrece prikljucno vratilo (kardan)? Da li na 540 ili na 720? U pitanju je 549..
Osecas li kao da preskace,zub preko zuba recimo?na mom imt 542 se cuje nesto u mjenjacu da lupa,kao metal od metal,tuce dobro a najvise u prvoj brzini. sta bi moglo biti? da nema veze sa pumpom? inace dobro radi i ne izbacuje iz brzina
Na 549 se kardan okrece 540 obrtaja na 1600 obrtaja motora.Na 1500 je samo kod fergusonceta.Da ti ja rijesim misteriju, okrece se i na 540 i na 720 540 okretaja kardana imas pri 1500 okretaja motora a 720 okretaja kardana pri 2000 ili 2250 (zaboravio...) okretaja motora
E citam sta se sve ovde pise,neki dan savetujes coveka da je odlican petobrzinski menjac na 542 ili 549,neznam o kom se pisalo,nista mu ne fali,dobri su to menjaci,kad ono ti ga radio i na tvom traktoru a jos i izbacuje iz 4 brzine.Onda cekaj nekog ko zna sta bi moglo biti,mozda je neki zupcanik stradao,meni se desavalo da je otkinut,pa preskakao,a isto mi se desavalo kad je konusno tanjirasti pukao,a ovo kod tebe ne znam sta bi moglo da bude
.