Bobo
Član
Da ali nemogu ga u pola brda saltovati u drugu brzinu po nekom pravili ne bi trebalo da izbaca, da nije neki kanal zapusen?
Pitam ja tebe zasto iber gas??? Nije nista zapuseno, nego su ti motori jednostavno takvi... nesto su nedoradjeni i s njima se mora polako... Da pratis ono sto sam ja do sad pisao o moj m 549 dv, vidio bi da tu nema puno lijeka.
Pokojni ujak je imao 549 obican 88 godiste, isto stalno iber gas i pocao mu ubrzo bacati ulje na iber i po ravnom i uzbrdo i nizbrdo, radio generalnu i poslije generalne ubrzo opet procurio... jednostavno, lijek mu je da ga ne teras NIKAD, cak ni po ravnom asfaltiranom putu bez ikakvog tereta na vis okretaja od 1900-2000 i to donekle spasava situaciju, mada je to daleko od ispravnog...
Moj je poceo i na manjim okretajima bacati ulje, al ko sto kazu: "Ne moze on izbacati koliko ja mogu nadosuti"
Pomiri se s tim da ti nov traktor s 1500 radnih sati ima problema s tim i to je sva mudrost.
Koliko sam se ja raspitivao kod razno-raznih majstora i mehanicara, tom curenju ulja trajnog lijeka nema, pogotovo sto ga teras iber gasom. Nedavno sam cuo s dvije razlicite strane da ih i ventili znaju zezati i da tu zna bacati "visak" ulja. Glava s mog 549 je igrom slucaja bila skidana jesenas i nosena na poravnavanje i provjeru, vodjice i ventili su u savrsenom redu.
Dakle, pomiri se s tim da imas "promasen traktor" i malo smanji obrtaje u radu i trajat ce ti jos neko vrijeme.