Milos M.
Član
Ja ne bi odustajao dok ne resim kvar. Evo kako je to mene zezalo,tako da verovatno imas manje muke,barem finansijske,ne znam opet,mozda gresim. 2010 godine kad sam ulazio u poljoprivredu,kupim traktor 542 u decembru 2009 godine generalno uradjen. Radio od decembra do aprila. Uzorao s njim 2 hektara,ostalo bilo uzorano. Doslo prolece i odem da tanjiram da bi sejao kukuruz,i na pola hektara,nesto pocne purnjati iz motora. Stanem,pomislim pregrejao sam ga iako sat pokazuje 80 stepeni temperaturu,pogledam u hladnjak,ima vode. Da ga upalim,nece. Zovem coveka od koga sam kupio traktor,kaze dovuci ga kuci,sad cu ja da dodjem da vidim sta je. Dosao kuci,otvorio motor,kaze pukao dihtung glave i glava motora,i ubedi on mene da sam ja kriv za to,ajd kupuj to novo,namontiraj i teraj dalje. Malo je vise izdrzao i ponovo isto,ponovo me ubedio da sam ja kriv. Treci put je on kupio glavu,i ta nije dugo izdrzala,a sve se desavalo kad je traktor bio najpotrebniji. Onda ja njega nazovem i opsujem ga onako lepo. Zovem majstora iz sela,koji to zna lepo uraditi,kupim ovoga puta indijsku glavu,punu upola jeftiniju nego imt-ovu original koja su prethodna 3 puta kupovana,svaka me kostala dobrih 30000 dinara,namestili,i evo od tad do danas taj traktor trpi ne rad,nego izivljavanje. Tri sezone radio silazu,nista lako,temperatura nikad ispod 95-100 stepeni,ali je islo. Oranje,tanjiranje,kosenje s roto kosom uglavnom s 4 diska,ali je radio i sezonu sa 5 diskova kosom,sve je to tezak posao,2 vozaca,znalo se da traktor radi toliko dugo da je gasen samo nafte da se dolije. Radio je i lake poslove,i to puno. Motor je poceo da popusta,malo dimi na iber,ima 1720 radnih sati posle generalne,odnosno montaze dobre glave, 2013 je dobio naslednika u vidu imt 585 za teske radove,ali njegov zivot je tek malo olaksan. Tako da,Miroslave,ne odustaj dok ne resis problem pustanja ulja na semering. Ja izgleda imam problem na 585 u vidu napuklog bloka,ali do utorka kad budem isao na oranje da ga opteretim necu da donosim zakljucak.