IMT

Da nije ovo:

telitettsegjelzo-csatlakozok.JPG

Mileni, to je indikator zaprljanja zracnog filtera... Kad se filter postopa, dok motor radi, usis iz motora nadvlada oprugu u ovom uredjaju i na prozitnom djelu se pokazuje crvena boja, sto je znak da moras ocistiti filter. Kod novijih IMT je taj uredjaj na instrument tabli a na naj novijima su otisli korak dalje pa je na instrument tabli samo lampica a kad se filter postopa na ovom uredjaju postoje kontakti koji pale tu lampicu. naravno, i dalje se pojavljuje crvena traka za svaki slucaj da "struja" otkaze...

I to nema apsolutno nikakve veze sa paljenjem ujutro a dugme na uredjaju sluzi za "reset" uredjaja da se crvena oznaka povuce nazad nakon ciscenja filtera.

Moj nema proziran dio.
A traktor pali lakše ako budem u mogućnosti dokažem što velim snimim pa da vidis.
Probao sam s tim i bez toga da palim razlika je velika.

Ne blamiram se možda se ti blamiraš .
Nemam razloga da lažem.
I od zastave imam istu takvu pumpicu išla je direkt u usis motora.

Pa ide na usis motora bas zato sto se i filter tamo nalazi. Kad je otezan prolaz zraka kroz filter, vakuum u usisu savladava oprugu u ovom indikatoru i onda se pokaze crvena traka koja ti kazuje da je filter postopan.

Ja ti ne lazem nit ista izmisljam, da imas knjigu od svog traktora, sve bi tamo mogao procitati.

EDIT:
Evo, sad trazio knjigu od 549 i uslikao sam ti da se ne mucis:

BJ1HO.jpg

Druze to nema veze sa paljenjem mozda ti se cini... To i ide iza filtera vazduha.. Ne ispred ne bi imalo funkcije...

To je poslije filtera na prije.
Nije na filteru ma snimit cu ja video.
Nema tu frke .
Probao sam paliti bez toga ne ide.
Neće da upali.
Pa sad ko vjerovao ko ne njegov problem neka proba kuci na svome.

577 Jesi li ti prvi vlasnik traktora?
Mozda je neko ugradio onu pumpicu sa start sprejom, sto imaju neki stariji traktori sa zapada, jel' bjese MF_ovi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh