IMT

kako prepoznati originalno ulje od falcifikata, jer toga kod nas ima puno.

Teško obično to rade na jeftinim uljima..
A ulje je najeftinije a kad ode motor onda neka si promisli onaj koji štedi na ulju.
Ovo ulje od ine na dva traktora razlika je jedna kanta ine samo...

S "trojkom" se dogadjaju takve stvari, ali "petica" nemam ni jednu jedinu rijec zamjerke na nju... Sipam ju u 5 strojeva i nikakvih problema. U kombajn sipam novo ulje svake 3. godine i izlazi iz motora dosta gusto i dobro... Manje je crno nego ono koje izadje iz 549 s 200 radnih sati...

Pritisci uvijek dobri, nikad problema ni s tim ni s potrosnjom ulja...
Sva ulja se mijenjaju u motoru na predvidjene radne sate ili kilometre(auto) koliko je vec proizvodjac odredio, ili jedanput godisnje. Recimo 150 rh na traktoru ili poslije 12 mjeseci, pa sta prije dodje.I novo ulje u orig. pakovanju ima rok upotrebe, a kamo li upotrijebljeno i "razbijeno" u motoru. Tako da mislim da ti nije bas pametno mijenjati ulje svake trece godine. A sto se tice mijenjanja na 100_tinjak rh, ne prave svi 1000 moto casova godisnje na traktorima, ja recimo pravim na jednom traktoru 100_120rh, i na drugom oko 300, i ne vidim razlog zasto ne promijeniti ulje na 100 sati. Jer to i nije narocit izdatak, a motoru sigurno nece naskoditi moze mu samo produziti radni vijek.

Ovo sto sam radio s komsijinim "starim" uljem je bilo dok je 539 bio zrel za generalku...

A sto se kombajna tice, ne radi godisnje ni 50 sati rada i da ja to ulje vadim iz njega, ne pada mi na pamet, preko zime nit ga koristim nit ga palim tako da nema veze sto ulje stoji u motoru, isto tako je moglo stajati i u kanisteru...

S "trojkom" se dogadjaju takve stvari, ali "petica" nemam ni jednu jedinu rijec zamjerke na nju... Sipam ju u 5 strojeva i nikakvih problema. U kombajn sipam novo ulje svake 3. godine i izlazi iz motora dosta gusto i dobro... Manje je crno nego ono koje izadje iz 549 s 200 radnih sati...

Pritisci uvijek dobri, nikad problema ni s tim ni s potrosnjom ulja...

Onda ja toliko cesto menjam ulje da je to strasno... Ja nikad ne predjem 100 radnih sati menja se uvek do 110 sati i tu nema dilema ja koristim Galax ulja u sve masine... Na kombajnima nemam casove rada pa menajm svake godine,jedne godine sam zamenio dva puta,sad menjam svake godine jer imam dva kombajna pa podele poslove.. A ima dosta ne orginalnih ulja u sto sam se sam uverio,jednom sam kupio kantu Galax ulja i na njoj gore uopste nije bilo one zastitne folije sa Galax imenom,sa tim uljem sam mazao lancanike... Od sad kupujem kod proverenog coveka svake godine skoro 100 litara ako ne i vise ulja i miran sam...:bravo:

Po pravilu ulje se obavezno menja jednom godišnje radio motor ili ne.Ima i onih koji po nekoliko godina ne menjaju ulje u kombajnima jer ga motor ne troši pa zašto bi menjali,nema potrebe a i nema veze što ti motori rade u ekstremnim uslovima.Igraju se a 15-20 litara ulja nisu neka stavka da će se zbog nje propasti.

Tak onajcesce izgledaju ti oglasi,traktor jako mlad a cena nerealno niska,a i vidi se razlika u slikama tj rezoluciji,na prvoj je mnogo bolja nego na drugoj

Bezite ljudi od jeftinih stvari niste toliko bogati da ih kupujete,kaze stara ali tacna izreka.

Nazad
Vrh