IMT

Kod istih sam posle sajma na lageru video da 2090 nije prodat i kad sam trazo profakturu da uplatim za taj traktor, posto je cena bili 20 ili 22000 e nesecam se, receno mi je da nemogu da ga prodaju za te pare vredi puno vise. E sad sta je bolje dati ya 2090 oko 29 000 ili kupiti neki polovan stranac za manje pare vi presudite Pozdrav
jeste da su stranci kvalitetniji ali samo novi,ovo uzeti polovan je velika lutrija u kojoj ne dobijas

kolega manjević moguće ja sam imao 82 godište preko 10000 hiljada na 9200 crko sat a radio je još tri godine i onda je išao kod majstor puškaša 97 na remont.bio je 5 godina u šumariji i napavio 5200 a ostalo je kod mene

jeste da su stranci kvalitetniji ali samo novi,ovo uzeti polovan je velika lutrija u kojoj ne dobijas

To je istina znam covjeka kojem jena 2500 sati prvi vlasnik uzeo ga nova deutz fahr agrofarm 100 rasuo se mjenjač i dosao oko 8000 eura novi s njemačkim dijelovima i radom.

- - - - - - - - - -

Evo malo od rada u šumi kad smo radili prošlog ljeta...

Uploaded with ImageShack.us

A ovdje smo čistili jednu njivu ....

I 577 s 10 meteri drva...

Nesto mi nije jasno,na mom 540 je nov sat stavljen(radi)i nova sajla i sve to radi,ali nesto malo radnih sati se pravi,naprimer ceo dan traktor radi,da kazem ne gasi se,oranje,tanjiranje,drljanje i jos podrivanje vocnjaka uvece i samo 3 radna sata napravio,da naglasim ceo dan sam cepao gas,bas je lozen.(to je skoro bilo)A danas orao do podne,jutros u 8 usao u njivu i do 12 sati naparvio 1 radni sat.Kakva imate vi iskustva po ovom pitanju.
Sve ovo pitam zbog menjanja ulja,ulje je bas crno posle 60 radnih sati,da kazem jednostavnije kad kapne na kozu tesko se pere,bas se preradilo sto nebi trebalo posle 60 sati jer se kao menja na 100.(Ulje Galax kao i uvek)
Meni licno radni sati i sat netreba ali kad vec ima,nesto mi se ne uklapa??Bitno je da ima ulja dovoljno i na vreme menjanje.

Ja kad bi cekao 200 sati sa ovim satom zakovao bi motor.:osmeh:

Koliko se realno napravi sati za ceo dan rada ili koliko sati se napravi na hektar oranja?

Ma ja to lozim,sve preko 1800 obrtaja,brdo,lozim ja to nek se raspadne.:osmeh:I opet malo sati.

Nemogu da nadjem na netu koliko je jedan motocas,kako se to izracunava?

1 radni sat bi trebalo da bude 100 minuta a opet sve ovisi o satovima .
Ovi noviji satovi su nekako neprecizni...

Zaboravio sam nesto ali koliko je to i bitno,kad sam kupovao sat nije bilo za 540 vec za 542.Jedino sto je na 542 satu ispisano za petobrzinac menjac a kod mene trobrzinac.Koliko se razumem u matematiku to nema veze jer sat je zakacen na bregastu motora a ne na menjac.

Indijac,RTD.

broji al sporije a na većim obrtajima broji brže
u tanjiranju vozio sam na 1800-2000 tu je pravio 1 rs za oko 45 min.
a na kombajnu imam električni i tu je tačno 1 rs jednak 1 realnom satu(času) ne bitno od obrtaja

Nazad
Vrh