IMT

Nisu ni stari bolji,pa to je negde radilo 20-30-40 godina,Baba vozila,Deda odrzavao.

Kazu mnogi kupio novu Rakovicu,IMT-a i lose uradjeno,ima nedostataka.Pa to je bilo i 198 i neke,samo sto smo mi kratkog pamcenja.

Rodjak je uzeo imt 560 novog 1988 i nije imao ni 1000 sati gume je morao mjenjati sve ispucale o kocnicam da i nepricam blokira lijevi tocak stalno sad su zamjenili kocione cilndre, iskace mu reduktor.Tako da je i prije bilo gresaka na imt traktorima samo manje nego danas.

Kod mene svi novi domaci traktori su imali neke zamerke i radove kao novi.Tako vlasnici pricaju,obicno kazu "pre je bio kvalitet,nisam imao kvarova kao danas,jedino sto mi se desilo kad sam ga kupio je sto je puklo kuciste menjaca i menjac se raspao i sto mi spao zadnji tocak posle 50 sati rada,ali je zato bio kvalitetan traktor":haha:a sad kad procuri AC pumpa odmah pisu tuzbu fabrici.

Ja najbolje znam sta smo mi proizvodili,posto remontujem plugove i farbam,zapazam da 80% nase mehanizacije pre 1992 nema osnovnu boju nanesenu,samo jedan tanak sloj zavrsne.Koji nas kvalitet,a ja danas farbam dvobrazni plugov sa 7 kila farbe i opet ima jako puno njih koji zagledaju da nisam slucajno negde preskocio.:off_topic:

I ja sam sa mojim Imt 539 i 560 traktorima zadovoljan. Sa 560 na pocetku je bilo problema sa rotacionom pumpom al kako sam to resio otad ide bez greske. Tockove ne blokira zato sto on ima hidraulicne kocnice potopljene u ulju.Ako bi sto god prodavao taj 560 ostaje u dvodistu. Moje misljenje da su Imt traktori mnogo bolji nego Torpedo koje ako nepazis kao bebice imas sa njima problema.

Uzmes ga pred sezonu oranja i tanjiranja pa ga pripusis i sta zvekne odma da se uradi u garnatnom roku i prvu godinu se malo mucis al posle imas zglavnu masinu ::traktor1::
A garatni rok ko i da nema zvao 50 puta za 539 te danas sutra pa treba onaj sto radi prvi servis pa ovaj kaze onaj i na kraju niko lopovska banda.

Nazad
Vrh