IMT

Kako mozete da kazete da je ovo 5500 nije mi jasno???? Pa gde su mu turbine???? Smem da se opkladim u sta hocete sa bilo kim da je ovo 5360 a te 5500 tesko da cete ikada vise i videti bio sam i prilici da vidim motor iz 5500 izvadjen i upaljen to je strasno da vam kazem kako to radi to je zlo....!!! Ovo je 5360 nemojte da se zavaravate... :ppozdrav: Pocinjem da trazim snimak tog motora 5500 imao sam ga da ga bar vidite...

- - - - - - - - - -

Evo snimak tog motora na internetu ja sam video na drugacijem snimku ali nemogu da ga nadjem.. Naravno nisam ga video uzivo taj motor...

Uporedite ovaj sa slike i ovaj na snimku.. Motor sa snimka nosi IMT 5500....

http://www.youtube.com/watch?v=B_0BhgLHPNo

- - - - - - - - - -

Taj traktor vise vredi kao otpadno gvozdje nego kao traktor da se proda. Sredjene takve masine idu oko 6000. Ima kod nas jedan covek kupio za nekih 1500e u super stanju pre par godina, duple tockove nove gume naleteo i on ga uzme a radi sa njim 20 jutara :)

Daj ja cu mu dam 3000 odmah nek zaradi duplo da mi ga proda...:osmeh:

Poslednja izmena:
Ja mislim da nema veze taj motor sa onim iz 5500 ovo je tenkovski motor orginal.... Onaj motor sto sam ja postavio to je motor iz IMT 5500 i lako ga je prepoznati dal je 5360 ili je 5500 samo pogledate ima li turbina i gotovo... :ppozdrav:

dok sam radio u zadruzi kod nas vozio sam i 5270 i 5360 prvi ima v10 a drugi v12 mercedes motor isti kao na kamionima 26 i 35 5270 je imao fapov menjač i to je bio problem često se menjač kvario dok je 5360 imao zf menjač i radio besprekorno

Ja mislim da nema veze taj motor sa onim iz 5500 ovo je tenkovski motor orginal.... Onaj motor sto sam ja postavio to je motor iz IMT 5500 i lako ga je prepoznati dal je 5360 ili je 5500 samo pogledate ima li turbina i gotovo... :ppozdrav:
Mislim da ni ovaj V12 što si ti postavio nije stavljan u IMT 5500.

Mozda je taj sto sam ja postavio malo doradjen pa je jaci ali takav motor nosi 5500 siguran sam.. U njemu je v12 sa dve turbine svaka napaja po jednu stranu... :bravo:

@ćira92 Ovaj što si ti postavio je OM 444 LA koji ima 677KS pri 2100/min i 21 000 cm3 a u IMT 5500 je stavljan OM 404 V12T koji ima 517KS pri 2200/min i 19 444cm3.Ako sam dobro pratio danas temu.

Znam da je ovo jaci motor od onog u 5500 jer taj klip sad nemogu pronaci pa sam postavio ovaj,ali mislim da su motor skoro isti samo je ovaj jaci,i onaj ima dve turbine iz 5500.. Na internetu nemogu naci ni jedan snimak motora OM 404 V12T pa sam stavio ovaj poredjenja samo.. A vizuelno motori su isti skoro...

- - - - - - - - - -

Ali i ovaj motor bi lepo legao u nekog starog IMT 5360 pa bi tad imao 677 ks!! :osmeh:

ono je na slici 5500 sem ako nisu nesto doradjivali u firmi sto je bio redovan slucaj,imamo ovo a zalost da se baci.bilo ih je vise od 5 koji su bili u upotrebi do 2001. a 5360 bio je u vrscu prodat je pre 3 god iz upropastene firme, sa ladnjakom ulja menjaca i posebnom pumpom koja je sluzila umesto one u menjacu.potpuno ispravan sa fabrickom tanjiracom tanjiri 650 mm 6500 eura.

Si siguran da je to 5500???:osmeh: Jesi spreman na sve da dokazes da je to 5500??? Hocu da mi na slici obelezis turbine..??? Ako neko obelezi turbine poverovacu da je to 5500 do tad je 5360..

- - - - - - - - - -

Voleo bi da se u ovu raspravu ukljuci neki zaista dobar poznavaoc ovih traktora i da dokaze da je ovo 5360.. Kako do 2001 bili vise od 5-5500 u upotrebi kad ih je proizvedeno samo 3 po pricama??? Jedan znamo gde je zavrsio ostala dva su navodno bili poslati u Sloveniji....

Cim uslikam 5500 na poljoprivrednom kalendaru iz 1984 godine postavlajm sliku,a mislim da ima dva auspuha a za turbine nisam siguran!

Nije to tako zdravo ni važno_O tom traktoru tačnije IMT-u 5500 je u ovoj temi vođena polemika barem jedno 5 puta ako ne i više.Jedino u čemu se slažem je to da je malo podugačko prelistavati 500 i kusur strana u ovoj temi ne bi li se pronašao koji podatak o njemu i naravno slika kojih ima.

Do sad buljim u one slike i turbine nigde nema.Cak sam razmatrao mogucnost da su skinute,ali ne vidim odakle.Znaci da je 5360,sem ako neko od 5500 nije skinuo turbine i auspuhe i stavio od 5360 usis i auspuhe i tako od 5500 napravio 5360.Bem li ga:sta:

Kod nas su iz kiroveca izvadili 2 klipa, pa nasta su sve spremni. a skidanje turbine je bilo normalno. zaboravio sam koji je broj menjaca, na 5500.Bili su mi interesantni pa sam ih malko proucavao rado sam na odrzavanju 5200,5220 i 5270. svi su imali isti menjac 5200 i 5220 nisu imali problem sa istim dok 5270 je bio muka ziva malo malo pa vadi menjac u kabini je bilo kao u sauni .+ lose ulje muka ziva. mozda gresim i da je ono 5360.
cini mi se daje neko rekao da ima jedan kupljen privatno i da covek ore sa njim.

Poslednja izmena:
I ja se dosta interesujem za te grdosije i u poljoprivrednom kalendaru iz 80-neke ima slika od 5500 ima dve turbine i dva filtera za vazduh,ovaj sa slike nema ni jedno i drugo.. Pisano je mnogo puta o 5500 da li je 5360 ili 5500 i ima da se pise jos koji put dok ne zavrsimo sa prepoznavanjem...

A sad ako su poskidali trbine poskidali jedan filter za vazduh mogli su jos sta da mu poskidaju onda isto dodje bez turbina 5360.. Jedina razlika izmedju 5360 i 5500 je da 5500 ima dve turbine i dva filtera za vazduh..
Sad ce neko da kaze da onaj sa snimka ima dva filtera za vazduh,ali ispod je napisao vlasnik da nije mogao nigde da nabavi filter za 5360 pa je stavio dva od 5270..
I ja bi voleo da je ovaj sa slike 5500 da odem odmah da ga vidim ali nije siguran sam... Takav isti traktor sam gledao kod Djurija u Plocicama kad ga je prodavao pljunuti ovaj i bio je 5360 ima njegova slika na netu... :ppozdrav:

Nazad
Vrh