IMT

savopunck mislim da ima 50 konja,al nem me drzati za rec,a ako msm na istog rusa 552 on ima oko 70 konja,neki kazu 65 neki 70 sad jbg,,nije to mala razlika..a rus ima takodje veci izbor oracih brzina..

Drugar uradio letos na 533 generalnu sve po ps-u izaslo ga djavo ipo ,pritisak u pm skoro 6 od 4.5 - 5 vruc ,hladan a opet slabije pali kupio i nov alnaser neki planetarac 180 evra puko brze okrece ali opet nije to 9 ka ,uradjene i dizne i pumpa,nov akomulator grejac perfektan ali nemoze po ovom hladnom vremenu to je verglanje i sace sace sace i nikako i onda jedva kad covek pomisli nece upaliti on sastavi . Ipak ko uzima i ko ima mogucnosti da bira ipak nek uzme 539

Moj 533 1972 god. do generalne nije teo da pali to su bili muke,pricao mi deda i kad je bio nov tesko je palio....uradjena mu generalna 2005 god. i od tad pali bolje nego bilo koj 539, zimi kad hoces mozes da ga upalis samo da ne smrzne nafta,grejac mi ne radi !!!.....Generalna je kostala oko 1000 evra sa majstorovim radom i stvarno se isplatilo ,majstor je stvarno bio dobar bog da mu dusu prosti (umro prosle god.)....

Aha pali bolje od svakog 539 jer si palio ti nekad dobar 539?? Kad bi neko merio vreme paljenja na 533 ne bi mu trebala stoperica nego kalendar... Takav motor da ne da lepi bog vise nikad....

Tacno,bez grejaca tesko pali tokom cele zime. Moracu kod mene da zamenim grejac,nije menjan od kad kupljen,tj original je,a vidi se da je oslabio.

Ja retko kad koristim grejac jer nigde ja ne idem traktorem kad je -20 nego kad nema snega i tu oko 0... Kad je toliko hladno ja ne diram traktore sve do proleca...

Kod nas u selu ima mnogo tih IMT-a 533. Komsija preko puta mene svog ferdzu svakodnevno "unistava" jer drugacije ne mogu da opisem njegov rad sa traktorom. Prosle godine vozio ga bez vode dok se traktor nije usijao, kad je stigao do njive i shvatio da nije sipao vodu u traktor (nije mu daleko njiva 1km) okrene i vrati se, stane kod prvog komsije natoci vodu sa cesme i sipa hladnu vodu u usijan traktor ,posle toga nije vise ni mogao da upali. Dovucemo ga do mene, skinem ja glavu motora odnesem na ispitivanje glava pukla na 8 mesta moze samo da se baci. Kazem ja njemu generalka je neizbezna jer dva klipa imaju luft u cilindrima kao da su karike izgorele, 1 cilindar je bio OK kaze on nema pare nece da radi generalku. Stavimo mu ja novu glavu "indijsku" traktor upali, verovali ili ne on to tako vozi. Kad ga pali vergla po pola sata zacudim se kad upali jer znam koliko je motor mrtav na tom traktoru. Hidraulik mu nikad ne radi kako treba kad zakaci korpu vise je vuce po putu nego sto e nosi na hidrauliku, ima jednostepeno kvacilo kad zakaci tanjiracu kad god pritisne kvacilo da presaltuje tanjiraca se vuce po putu koliko dobro drzi hidraulik. Jednom nije mogao da upali na kljuc resi da ga vuce autom, pozove mene da palim traktor kad on povuce, seo ja u fergusona rasklimano sve zivo vuce on koliko sam pustio kvacilo da upali traktor ispade kabina sa traktora :haha: danima je on vario tu kabinu dok nije navodno namestio, od tada sam ga zovem "drumski ratnik" jer ono sto on radi sa traktorom pocinje da se kosi sa zrdavim razumom. Izdrzljiv je imt 533 vidim po svom komsiji :osmeh:

- - - - - - - - - -

Kod nas u selu ima mnogo tih IMT-a 533. Komsija preko puta mene svog ferdzu svakodnevno "unistava" jer drugacije ne mogu da opisem njegov rad sa traktorom. Prosle godine vozio ga bez vode dok se traktor nije usijao, kad je stigao do njive i shvatio da nije sipao vodu u traktor (nije mu daleko njiva 1km) okrene i vrati se, stane kod prvog komsije natoci vodu sa cesme i sipa hladnu vodu u usijan traktor ,posle toga nije vise ni mogao da upali. Dovucemo ga do mene, skinem ja glavu motora odnesem na ispitivanje glava pukla na 8 mesta moze samo da se baci. Kazem ja njemu generalka je neizbezna jer dva klipa imaju luft u cilindrima kao da su karike izgorele, 1 cilindar je bio OK kaze on nema pare nece da radi generalku. Stavimo mu ja novu glavu "indijsku" traktor upali, verovali ili ne on to tako vozi. Kad ga pali vergla po pola sata zacudim se kad upali jer znam koliko je motor mrtav na tom traktoru. Hidraulik mu nikad ne radi kako treba kad zakaci korpu vise je vuce po putu nego sto e nosi na hidrauliku, ima jednostepeno kvacilo kad zakaci tanjiracu kad god pritisne kvacilo da presaltuje tanjiraca se vuce po putu koliko dobro drzi hidraulik. Jednom nije mogao da upali na kljuc resi da ga vuce autom, pozove mene da palim traktor kad on povuce, seo ja u fergusona rasklimano sve zivo vuce on koliko sam pustio kvacilo da upali traktor ispade kabina sa traktora :haha: danima je on vario tu kabinu dok nije navodno namestio, od tada sam ga zovem "drumski ratnik" jer ono sto on radi sa traktorom pocinje da se kosi sa zrdavim razumom. Izdrzljiv je imt 533 vidim po svom komsiji :osmeh:

I kod mene ima takvih na izvoz,tako je moj burazer otisao da ore sa Rakovicom bez kapi ulja u menjacu,pazi znao je da nema dovoljno,posle kaze mislio sam da ima 2-3 litre u njemu,bice dovoljno:haha:Ipak nije bio u pravu,menjac je raspao.Znam posle kad sam mu radio menjac da je najvise spominjao Boga i fabriku,kaze sklepali menjac(nemoze bez ulja):haha:

Sta bi radio da mora kao ja na IMT-u da ima 35 litara u menjacu i hidrauliku:sta:

Nazad
Vrh