IMT

Puno mu je, nebih ja išao preko 440l. Kupiš tu od 660l (ako je baš povoljno) pa menjaš za neku dobru od 440l.Npr sa mnom:osmeh: Imam jednu od 440l koju bih menjao za veću,naravno uz doplatu ako je potrebno.

Koja je cena za tu od 440l ? Moće ponuda i slika na pp ili ovde.

Dukej, zaboravio si na mogucnost da ova od 660l ima i 12m grane koje su PUNO masivnije i teze nego grane od npr 10m... Ja s 539 nosim u svim uvjetima agromehaniku 440 i 10m granama ali kretanje pazljivo jer se traktor pod punom propinje (539 bez kabine i ikakvih utega naprijed) i mogu samo zamisliti kako bi se ponasao da su gore 12m grane i jos k tome i 660l prskalica...

Vidjao sam ljude da koriste kombicaiju 539 i 660l prskalica i to puna do kraja, ali je naprijed UVIJEK bio nek iimprovizirani uteg + obavezni utezi u felgama. Na jednom sam mijestu vidio cak i unutar prednjih felgi one dvije polutke s nutarnje strane i jos iz vana utezi sa zadnjih tockova ZMAJ kombajna... znaci da je bilo skoro 100kg po tocku tegova naprijed, a to nije mala stvar.

Tegovi od kombajna Zmaj Univerzal od zadnjih tockova pasuju na IMT-a na prednje tockove i tada 539 nosi 660l bez problema i u bregu,kod nas neki tako godinama rade bez problema.

Bobo me preduhitrio sa postom.

Imt 539 moze da sanja samo 660 litra ako se ne urade ti lanci sto drze poluge i ako se ne naprave tegovi,a kad se to napravis jednostavnije kupi manju prskalicu nego tu,treba da kupis tegove i eto ti razlike u cenam prskalice skoro.. Ja godinama vucem sa mojim 350 litra i nesmem sa punom da udjem u dvoriste napred ili da izadjem unapred od izvora de punim,a tu od 660 litara punu,pa poluge nece izdrzati ako su fabricke mani te se toga... :ppozdrav: A i jeftinije izadje da kupis manju,nego da nesto polomis u hidraulicu ili nedaj boze da se na nekom bregu prevrnes sa tim nema sale.. Ja ne bi smeo...

Hidraulika mu nosi 660l samo tako, ako je ispravna i ako je ulje uredno... Dizao sam i vise dok su kolege sjedjele na haubi i vjesali se jedni za druge da se traktor ne propinje. Previse potcjenjujete "malog" 539 koji je i veci nego mislite ;)

Ja bez ikakvih utega nosim 440l prskalicu bez ikakvih problema i to po brdima kakvu vecina clanova ovog foruma ne moze ni zamisliti da se uopce obradjuje.. Sta je JE, priznajem da mu je 660l ipak "za broj" previse, ali postoji mogucnost za rad i ne mora se puniti prskalica do kraja kako je netko vec napomenuo.

Utege sam ja trazio za kombajn i nasao na otpadu 4 komada. dva sam uzeo, dva ostavio. platio na kilu i problem rijesen. Potrazi utege i na ZMAJ beracima 212, oni su ih imali na tockovima serijski, valjda da se lakse zaglave u blatu...

Kod mene lupkanje u hidrauliku je normalna stvar kad se pretera sa teretom i dugo se vozi sa njim.. Mada moja pumpa nikad nije remontovana.. Ako se ne napuni to je druga stvar....

Vec sam negde pominjao, ja radim sa prskalicom RAu-660l(12m) i 533.Samo ne moze bas puna.Inace prskalica je bas bas masivna,mislim da
sa Agromehanikom ne bih imao problema.U prednjim felnama imam tegove od Ursusa 335 samo.Veci problem je Vikon i 500kg vestaka recimo.
Poluge i hidraulik su fabricki.Sejao sam sa OLT sastorednom(4+2) sejalicom + 533 bez problema.U branju kukuruza 533 vuce Itas prikolicu
natovarenu sa 5,5-6t klipa.Setvu i lakse radove da ne pominjem.Sad nek neko kaze da ferdzan ne valja.Kod mene se svake godine isplati.
Ko proba prskalicu od 600l i 12m grane tesko ce se vratiti na 400l.

Ma sace da nosi normalno i 900 litara polako stigli smo do malo jace od 700l... To jesto moze on da nosi ali prazno:haha:.. Kao da je Imt 539 neki redak traktor pa neznaju svi njegove granice...

Borbe su to velike.Ako su uslovi malo od idealnih.Pršćem pšenicu skoro uvek po mekom i neka propadne milimetar odvučega skroz u blato .TI na kočnicu a on ode uzrak.Ti onda spusti prskalicu pa guli pšenicu da izadješ na malo tvrdje .A nedao Bog da moraš preći preko vodojaže ili jarka ,nema šanse izaći napred nego samo nazad .itd.E tako može prskati .Ili samo po tvrdom i ravnom terenu da radi.

U mom kraju su ljudi zadovoljniji sa 533 nego 539, nikad nisam razmisljao zasto....

Tip 533 sto ima blokadu i dvostepeno kvacilo je sasvim OK traktor, onaj stariji bez blokade sa jednostepenim kvacilom ne vredi dve zute banke. 539 je neuporedivo jaci i bolji traktor. 539 je najbolji traktor koji je ikad izasao iz IMT-a (od manjih traktora)...

Poslednja izmena:
Motor na 533 je ravan katastrofi,za mene.
Vozio sam taj traktor 100 puta i on umire,nema ostrine ni trunke.Nezna se jel sporije prima ili vraca gas.
539 je vec traktor za primer.

533 malo ravnomernije radi sa balirkom, posto sam imao prilike da vidim i 539 i moj 533 na istoj presi, u istim uslovima verovatno je to zbog veceg, odnosno tezeg zamajca na motoru...

Nazad
Vrh