IMT

Kakva je to sumska kabina??? Hteo bi da vidim ako moze neka slika???:sta:

Evo slika i traktora i sumske kabine

35jjkp5.jpg

Na 560,stari tip imam onu Orasje siroku kabinu, jako je prostrana samo sto je ondje iznad zvona suplja ko svicarski sir.

Ratko,ako je traktor dobar kao sto se vidi i ima odlicne gume pa kabina je naj manji problem za 500 evra promenis... A da je moj taj 560 ne bi ga sa tom kabinom drzao ni nedelju dana odmah bi je zamenio kao da je napravljena pre 100god...::lose::

Ako uspem jednom da slikam pa da vam pokažem IMT 540 od pokojnog deda teče.Traktor ima okruglo 9.500 radnih sati a kao da je jutros izašao iz fabrike.Na njemu sve originalno do najsitnijeg dela i sve radi savršeno iako je traktor iz 1978 godine.

Ne mislim da taj motor moze da napravi neku stetu menjacu jer je ipak 539 previse lagan,a i tu snagu bi mogao da iskoristi samo na kardanu,u brazdi bi opet slajfovao,sem ako se ne optereti a onde ode pa menjac... Neznam,mada ideja lepo zvuci,u neki krs od 533 ubacis taj motr bolji od njegovog orginalnog sigurno..

Naravno u malo mladji mislim da bi bio pun pogodak jer 533 moze jeftino da se kupi kao i motor za 558...

Drugar je godinama radio sa sa prskalicom od 660l, 533 i 539 su je nosili kako je koji bio slobodan i prskalo se dosta. Nije imao nekiih problema sa hidraulikom ali prednost mu je bila sto je na njivi punio prskalicu jer zbog povrtarstva ima i bunare i agregate na njivama.

Ja sam probao sa 542 da nosim prskalicu od 660l. Traktor je podigne ali mnogo lupa hidraulika(nikad nije remontovana a ima joj 30 godina). Prednji kraj sam mogao rukom da podignem od zemlje. Mogu onda samo da zamislim kako bi se 539 ponašao kad se radi o propinjanju.

Ja sam mislio da je podignem praznu, pa da je spustim na lance, koji drze poteznice, tako da hidraulika ne bi bila opterecena, ali mi je zbog propinjanja. Jedino da stavim neki teg napred...

Kako mislis da je spustis na lance koji drze poteznice? Ima i ja sistem prikladan za tu svrhu (mehanizam se nakaci dole na kuku a gore se okaci na precku gde se kaci topling poluga, nekad smo je koristili na vilama kad smo vukli plastove sa senom ali sada sve ide baliranje pa mi uredjaj ne treba na vilama ) ali me interesuje i taj tvoj sistem?

Kako mislis da je spustis na lance koji drze poteznice? Ima i ja sistem prikladan za tu svrhu (mehanizam se nakaci dole na kuku a gore se okaci na precku gde se kaci topling poluga, nekad smo je koristili na vilama kad smo vukli plastove sa senom ali sada sve ide baliranje pa mi uredjaj ne treba na vilama ) ali me interesuje i taj tvoj sistem?
evo ovako, imas no ovoj stranici....http://poljoinfo.com/showthread.php?2748-Namenske-masine-iz-nasih-garaza-URADI-SAM-mehanizacija
Ako mozes da stavis sliku kako je kod tebe....

Da li moze 539 da radi sa prskalicom od 660l, nasao sam jednu dosta povoljno.

Ako je prskalica dobra i povoljna joj je cena, kupi je i jednostavno nemoj puniti rezervoar do kraja, već do nekih 440-500 l (koliko ti već odgovara za tvoju normu prskanja). Razlika u težini prazne prskalice od 440 i 600l (u istoj opremi) je zanemarljiva, problem je dodatnih 160 l (kg) vode.

evo ovako, imas no ovoj stranici....http://poljoinfo.com/showthread.php?2748-Namenske-masine-iz-nasih-garaza-URADI-SAM-mehanizacija
Ako mozes da stavis sliku kako je kod tebe....

Ovaj sistem je pod prevelikim opterecenjem svo vreme i mislim da nije bas idealan, postavicu slike uredjaja koji sam pravio i mislim da je sigurniji i univerzalan za svaki traktor jer ostaje na nosenom uredjaju i montira se za 1 min pri kacenju prikljucka i kad treba da se spusti skroz imas samo jednu komandu vise iz kabine . Mi smo ga koristili kao sto rekoh na vilama za seno jer je trebalo prevesti veci broj plasteva a transport je bio dug pa kad podignes hidraulik samo se podigne prednji kraj traktora a vile se podignu samo malo od zemlje. Kad naidjes na uspon bitno je samo da bude malo podignut hidraulik da nemoze da se traktor propne preterano i samo pun gas a upravljanje kad treba radis na kocnicama.:ppozdrav:

Nazad
Vrh