IMT

Sumadinac, taj 580 je u sustini kao novi 577 (doduse, novi 577 ima skroz sinhronizovan menjac i sire prednje gume), samo je motor original Perkins, isti onaj od kojeg je nastao S44 motor koji je na 577. Bio je jedan 570 izlozen na sajmu pre par godina ali je imao produzetak kao sumski IMT 561.

Ima jedan 580 kod nas u sumariji ali ne radi vec 4,5 godina (izgoreo u pozaru).Pitao sam traktoristu koji ga je terao kakav je,on kaze da je za sumu bio odlican cak je boli od 577 posto je terao i njega.Na zalost nije na prodaju odnosno ne mogu da ga prodaju zbog neceg.:sta:

To necu,ali motor mogu jeftino da dobijem a ovaj moj cu da ugradim u neki 533 koji bi trebao uskoro da dodje.

Da li motor S46 moze da se namesti na 577?Odnosno da li pase kolevka i ostalo ili teba da se razbusuje ili prave ploce?Da li je neko to radio?
evo ga...577 sa s 46 motorom
0fae7e223527191.jpg
[/URL] [/IMG]
c032b0223527251.jpg
[/URL] [/IMG]
Mirko kod nas ima 533 i 549 sa motorom od 560....ljudi su prezadovoljni

Sta mislite o ubacivanju motora 58,5ks(sa 560)na IMT 540.Razmisljam o ovoj kombinaciji.

Kod mene u selu ima preko 10 traktora imt539 u koje su ljudi ubacivali motore od imt549,560 i od rakovice 65. Svi ih voze i nemaju nikakvih problema.
Dobri su za vuceni atomizer od 1000l. podrivace... Znam da su stavljali vece zadnje gume...

Jbg, slabo pratim. Misli mi lete na drugu staranu. :osmeh:
Ima li neko u imt 560 ili 577 ubacen motor od tamica t 80 ?

I ja u dogledno vrijeme planiram moj 549 pocastiti motorom s IMT 558... Sve bi trebalo pasati na saraf, samo bi trebalo produziti haubu i kardan prednjeg pogona. Drugo nisam nista primjetio da bi trebalo prepravljati... Za sjetvospremac i transport u zetvi gadno puse a motor kako mi se cini nece jos dugo, jedino se bojim za diferencijal, posto je kako se okolo prica to na 549 slaba tocka a moje se jos nije rasuo, mislim da bi tad mogao dobiti po repu...

Nisam za to da se stavljaju sire gume, jer mislim da to nije potrebno dok god se traktor koristi za sto je namjenjen. Ako je original 12-4 guma u oranju mu nece puno pomoci 13-ica ili 14-ica... Vise se izgubi nego dobije, jer mislim da je 549 za takve gume pre lagan...

Kod mene je na traktoru motor odlican, ali kada dodje vreme ubacio bih jaci i to od tamica 80 najvise zbog linijske pumpe vp.

@Tesin
Sta si prepravljao, menjao pri ugradnji kamionskog motora?

I ja u dogledno vrijeme planiram moj 549 pocastiti motorom s IMT 558... Sve bi trebalo pasati na saraf, samo bi trebalo produziti haubu i kardan prednjeg pogona. Drugo nisam nista primjetio da bi trebalo prepravljati... Za sjetvospremac i transport u zetvi gadno puse a motor kako mi se cini nece jos dugo, jedino se bojim za diferencijal, posto je kako se okolo prica to na 549 slaba tocka a moje se jos nije rasuo, mislim da bi tad mogao dobiti po repu...

Nisam za to da se stavljaju sire gume, jer mislim da to nije potrebno dok god se traktor koristi za sto je namjenjen. Ako je original 12-4 guma u oranju mu nece puno pomoci 13-ica ili 14-ica... Vise se izgubi nego dobije, jer mislim da je 549 za takve gume pre lagan...

Mislim da ce to da bude zmaj od traktora, i neces pogresiti uopste, jer ce ti prednja vuca "cuvati" zadnji diferencijal.

Pa mozda se dogodi da duze radi konusno-tanjirasti jer je motor na 549 preostar a ovaj od 560,558,R60 nije toliko ostar ali je jak.Mozda ima logike a mozda gresim.

Snaga klade valja.Složio bi se da će ga prednja štedeti ,ali će kad tad doći situacija da mora da potegne jako .Moraće da pripazi .

Nazad
Vrh