IMT

Izbaci to i stavi kolender obican tako sam ja uradio i problem resen,bar u mom slucaju..

Vukao,dok se jednom ne cuje krc tras i gotv je ZF menjac,ima moj ujak 5210 evo ga skuplja prasinu u hangar,ne isplati mu se vise da ga popravlja,dolazili su iz IMT i radili mu komplet remont kostalo ga 20000 evra i posle toga jednom crko menjac,popravio ga i drugi put opet i evo ga zavrsio karijeru.. A zalosno sve mu kupio novo i EHR i gume,uradio motor generalno,hidraulik i sada stoji kao nov izgleda sve je novo,u kabini kao da je izasao iz fabrike ali dzaba mu.....

E neznam neko slomi sve a neko radi cjel zivot .
Takav stroj se isplati popraviti ali treba gledat odakle dolaze dijelovi mjenjača što vrijedi ako rade neki šalabajzeri nabaci sliku toga traktora ...

Na slici sam obelezio mesto gde curi nafta iz otvora. U 3-4 sekunde iz otvora izleti jedna mala kapljica nafte. Sta je uzrok i kako to srediti?
Pozdrav
539_Bosh_1.jpg

Zapusiti rupu, i meni je vlazilo pa sam zapusio tu rupicu i nema problema vec duze vreme.

Nemam sliku tog traktora,pa oni su ga dosta cuvali stvarno,ali je taj 5210 dosao ko zna odakle i kada je stigao bio je izakan do krajnjih granica,ja sam mu rekao sta ce ti ovo groblje,a on je rekao da hoce da bude kao nov i da pare nece da zali,tada je jos imao ::novac::,za delove neznam sve su doneli oni iz IMT pa cak i ulja i onu elektroniku za EHR hidrauliku ili kako vec,ja sam se vozio sa njim u taj traktor i osecaj je ne opisiv sa njim je vukao vogela 5 brazde nije prevrtac.. Mozda ga uslikakam neki put kad odem kod njega...

Nemam sliku tog traktora,pa oni su ga dosta cuvali stvarno,ali je taj 5210 dosao ko zna odakle i kada je stigao bio je izakan do krajnjih granica,ja sam mu rekao sta ce ti ovo groblje,a on je rekao da hoce da bude kao nov i da pare nece da zali,tada je jos imao ::novac::,za delove neznam sve su doneli oni iz IMT pa cak i ulja i onu elektroniku za EHR hidrauliku ili kako vec,ja sam se vozio sa njim u taj traktor i osecaj je ne opisiv sa njim je vukao vogela 5 brazde nije prevrtac.. Mozda ga uslikakam neki put kad odem kod njega...

Slikaj ako možeš rado bi ga vidio...
A gle nije ni za cudit ako ode mjenjač momprijatelju na deutzu agrtronu 100 konja na 2500 sati raspo se mjenjač i doso ga oko 7000 eura.
Pa se ne čudim da se nađu pravi dijelovi koje je jako teško naći radilo bi neko vrijeme.
Ipak treba 200 konja držat mjenjač sila je to...

ode danas moj 565 87 god za 3500e,blok varen bos pumpa otisla u k.....,dimi ko lokomotiva propisao ule na sve strane,centralni lezaj crko cuje se lupkanje kad podignes hidraulik zadnje gume jedva da se poznaje sara.

Slikacu ga nekom prilikom sigurno,jeste vala bas je sila 200 konja,ali traktor je uradjen kao nov nemogu da ti opisem sve promenio u nadi da ce da mu potraje ali samo godinu dana,a vozio ga samo on... Jednom mu je plug polomio osovinu onu sto dize poteznice ... On kaze da je tezak oko 9 tona bez tegova...

Da imamnegdje podatke kućio tome traktoru..
Teina je to motor jak i lomi ko čačkalicu .
Šteta da su nisu opali noviji bi bili bolji to su prvi bili treba to i napraviti .
Inače sve u svemu nije loše.
A vele npr u detzu agrtron imao je talijanske dijelove u getribi pa se rasula sad je stavio njemačke ..

Tezina plus snaka jednako lom menjaca sigurno.. Neznam ciji su bili delovi u menjacu na ovaj ali dva puta okrunjeni...

Za moje potrebe preveliki traktor a i za mog ujku on ima 5136 novu kupljenu on je prvi vlasnik kupio je skoro pa posle kupio i 5210... a sad obradjuje 5 hektara.. Smesno za te traktore.. I sve imt ima 5210,5136,560,549,539 na 5 hektara zemlje.... :haha: Znam kad su dosli oni iz IMT da su ga terali odma da skine tegove jer kazu ne valja za prednju vucu,i cesto mu zaglavljivalo ono dugme sto polovi brzine valjda,nekoliko puta dok nije srunio menjac puzao je do kuce..

Heh ja radim sad preko 5 hektara s 577 i 533 i to se sale s time..
5136 je stroj to je prikladniji traktor .
A da to nisu bili kvalitetni mjenjači.

Da li se isplati dati imt 533 sa motorom od 539, tanjiracu, plug osjecki i ciklon, za 560 na kome je sve uradjeno, motor hidraulika, trapovi, znaci komplet remont? traktor je 1982 godiste.

IMT 577 se igra sa tom povrsinom stvarno lepo izgleda tvoj traktor.. :ppozdrav:

Avijon sad bi trebao gume dobiti naručio sam zadnje radijalne a kasnije u planu drugu kabinu i zračni sic i to je to.
Prezadovoljan sam s njimeniti se kvari niti niš samo goni ...
Evo jednog 5210

Poslednja izmena:
Kako traktor podnosi taj plug,moj teca je imao problema da ga nosi i ako je bio 5 brazde ravnjek a tvoj je jos prevrtak??? Stradala mu ona osovina sto dize poluge kada je isao putem i plug se treso...

Nazad
Vrh