IMT

Imas mozda neku sliku? znatizeljan sam kako su to napravili,tj kakav sistem tacno. Al to je sigurno onaj noviji tip poklopca,tj veci.

Hvala :) Vidjao sam na rakovicama sa sirokom kabinom da se moze otvori prednje staklo,mada ne znaci toliko bas.

Krov retko ko podize u mom kraju,ja na belarusa samo jednom da vidim kako izgleda... :osmeh:

i ja na mome rusu digo krov da vidim kako izgleda pa zaboravijo kada sam ugonijo u supu zamal da ostanem bez krova i dobijem kabrijolet

Ne svidja mi se puno novi tip fergusona kontra otvaranje vrata na kabini....
Komsija koji je otisao u vecna lovista pre par godina,ima tj imao sad ima gospodja ehhe,fergusona 90god sa otvaranjem vrata obrnuto...znaci cim tad nije to bilo nesto dobro prihvaceno,zasto bi sad ovi novi fergusoni tako pravljeni,mozda im se svideo noviji ursus pa zato hehe,uglavnom ruzno i neprakticno.

Ja sam imao 539 kabina kao @cira 92 i po najvecoj vrucini(npr.baliranje slame)sam skidao samo vrata(desna celo leto skinuta,leva skidam u njivi zbog retrovizora) i to mi je bilo dovoljno.Zadnje staklo nikad nisam skidao jer je manja buka u kabini,a i manje prasine bude

Pre 4godine,balirao sam rakovicom sa sirokom kabinom,kompletno zatvorena,tad sam balirao i vise nikad tako,skinuo sam joj zadnje staklo a vrata svezao.
@fiat, i meni se jednom desilo da me uhvati kisa,al bolje da pokisnem malo nego da sam znojav izadjem van,pa me promaja sjebe ako duva vetar.

Ja sam imao 539 kabina kao @cira 92 i po najvecoj vrucini(npr.baliranje slame)sam skidao samo vrata(desna celo leto skinuta,leva skidam u njivi zbog retrovizora) i to mi je bilo dovoljno.Zadnje staklo nikad nisam skidao jer je manja buka u kabini,a i manje prasine bude

Upravo tako i ja radim ako bas zatreba skinem samo leva vrata i to na njivi,ja sam razmisljao da zatvorim moju kabinu od pozadi da stavim lim umesto onog platna fabricnog i jos manje prasine bi ulazilo unutar kabine..

Ne mora da znaci,eto ja leti skidam prednje staklo,vrata leva celo leto takodje skinuta,jos ih nisam vratio,doduse prednje staklo jesam. A juce na oranju sam razbio bocno staklo rukom,slucajno ili nije nebitno, bitno da nema promaje hehe. Levo bocno dugo godina recimo "skinuto" keder ne mogu naci,negde je u garazi pa nisam stavljao drugo,desno bocno sveze "skinuto" pa dok je keder na vidiku stavicu novo eheh :)

Sto se tice stakladi rotaciona kosacica cini cuda a sto se tice izleda za to se pobrinula suma :) a sto se tice garaza prenatrpane su sitnim alatima i masinama zbog ljudi koji vole da uzimaju tudje bez pitanja i ne vrate (lopovi) a ovako racunam on ima 1500-1600 kg nemogu ga odneti :)

Pa gdje su ti stakla nisih valjda sva polupao

Ima za to jeftino resenje montazne sitne resetke za cas sam covek da napravi i nikad vise da ostanes bez stakla .Ma ajde staklo nego jednom ce zavrsiti nesto u tintari daleko bilo ,ovako kad krenes stavis ,kad zavrsis skines i mirna glava.

Skoro sam uzimo kod nekog coveka na bezanijskoj kosi stakla za ferdzu ima covek sve vrste stakala i kedera 1800 dinara zadnja soferka sa ugradnjom i novim kederom ,ona sto se nesrafi nego ide u ram i 800 din sa kederom za donje staklo od vrata.

Nazad
Vrh