IMT

Nekad je bio IMT jak kao stena,imao je ime u svetu traktora,a kupovali su ga zato sto je bio znatno jeftiniji od MF-a.

- - - - - - - - - -

Mislim da je to islo tamo u nekom polurasklopljenom stanju pa su ga oni tamo kompletirali,otud drugacija limarija.Pitacu komsu kad dodje iz Beograda,on je bio u to doba inzinjer u IMT-u,sad u pemziji.

Ako sam dobro shvatio osamdesetih godina su ti traktori isli za Englesku... Ako neko naidje na konkretan podatak ispravice me...

Marshall 132 od 1985 do 1989. za 126 nemam podatke ali vjerojatno u isto vrijeme.

na ovoj slici se vidi natpi IMT na prednjoj osovini

Poslednja izmena od urednika:
Moracu tu da dodam nesto,lutam po netu i nadjem u engleskoj imt 539 de luxe 83-godiste,za 4817evra pa pise jos da je replika mf35,i traktor je plave boje sem limarije(inace ima takvih kod mene u selo par komada od 42konja)Oglas se nalazi na maskusu ako hoce neko pogledati,prebacio bih tu link al ne znam.

guljas albert pa da,izvozeno je dosta traktora dok je bila stara Juga na sve kontinente,mogu se naci i na oglasima u gotovo svim zemljama,ne u velikim kolicinama ali ima..:D

Tafe traktori su jos ne znam koje god potpisali sporazum sa IMT i od tada se prave po uzorku na IMT a IMT po uzorku na MF.

TAFE ima na isti način kupljenu licencu kao i IMT ali su svojevremeno medjusobno surađivali tj TAFE je isporučivao neke dijelove za imt a oni su njima plačali traktorima samo moram potražiti gdje sam vidio taj podatak . Tafe ima drugačiji mjenjač tj. 8/2 brzina i joše neke sitnice drukčije riješeno jer je on rađen po MF 135 dok je IMT radio po MF 35 . Osim toga TAFE radi za siromašnija tržišta traktore pod MF imenom.

pročitaj si gore što sam napisao TAFE je rađen po novijem modelu MF-a samo sa starom limarijom (barem ovi koji su se prodavali ili se prodaju kod nas) jer osim mjenjača 8/2 imaju i jaču pumpu hidraulika. Do ove međusobne razmjene dijelova/traktora IMT i TAFE nisu imali ništa zajedničko.

http://tractors.wikia.com/wiki/TAFE

Osim TAFE-a u aziji postoji još jedan veliki proizvođač MF traktora isto tako za siromašnija tržišta a to je Millat (pakistan) http://tractors.wikia.com/wiki/Millat_Tractors

Dok je bila stara juga sve sto je kvalitetno radjeno je za izvoz a ono sto je najgore prodavalo se kod nas. Isto kao i sa Zastavom izvozili kvalitetnije automobile a na domacem trzistu prodavali najgore krseve sto produvaju vac na 20 000 km. Sto se tice IMT-a ta fabrika je pod stecajem, njihovo trenutno poslovanje mi nije poznato. Nije IMT los traktor nemoj pogresno da me razumete ali od raspada SFRJ kvalitet svega sto se proizvodi na ovim prostorima pao je na najveci moguci minimum.

Ma logično Indija je Engleska kolonija i sve su tamo proizvodili od indijskog čelika .Zašto bi indija uzimala licencu od IMT-a kad ima masseya.Možda @Nedjo zna nešto što mi neznamo:sta:

Sasa P kad si ti u toj drugoj drzavi toliko pametan,na osnovu kog traktora je napravljen onaj tafe gore koji je identican 577....ako vec hoces da znas ja sam kupio vise novih masina u tom istom IMT nego sto si tu puta verovatno prosao kraj njega,a jos to sto mi je deda radio tamo kao strugar.i procitaj moj potpis i videces moj stav o toj drugoj drzavi,to sto ima takvih kao ti je normalno,jbg ima kukolja svugde.toliko o tome ....
Spasoje prvenstveno zbog cene,a posto je tek od skora poceo da pravi traktore po licenci IMT tj,MF logicnije je da je uzme od IMT odmah...jer su ti traktori do skora bili u proizvodnom pogonu a u MF su davno prevazidjeni...pisem koliko znam,ako nisam upravu ispravite me,svi osim gore pomenutog Sase P,decko se pogubio skroz..

Sasa P kad si ti u toj drugoj drzavi toliko pametan,na osnovu kog traktora je napravljen onaj tafe gore koji je identican 577....ako vec hoces da znas ja sam kupio vise novih masina u tom istom IMT nego sto si tu puta verovatno prosao kraj njega,a jos to sto mi je deda radio tamo kao strugar.i procitaj moj potpis i videces moj stav o toj drugoj drzavi,to sto ima takvih kao ti je normalno,jbg ima kukolja svugde.toliko o tome ....
Spasoje prvenstveno zbog cene,a posto je tek od skora poceo da pravi traktore po licenci IMT tj,MF logicnije je da je uzme od IMT odmah...jer su ti traktori do skora bili u proizvodnom pogonu a u MF su davno prevazidjeni...pisem koliko znam,ako nisam upravu ispravite me,svi osim gore pomenutog Sase P,decko se pogubio skroz..

Slusaj pametnjakovicu prvi si poceo vredjanjem da sam tvrdoglav. Rekao sam ti da zaobidjes moje postove ako ti se ne svidjaju. Razumes. Boli me uvo gde je radio tvoj deda! Kazem da su IMT traktori posle raspada SFRJ desetkovani sa kvalitetom i to je tacno i ne mozes u suprotno da me ubedis. Niti citam tvoje upise niti me zanimas ovo je reakcija na tvoj bezobrazan i neprimeren pristup diskusiji.

to sto se ti vredjas na rec tvrdoglav,msm ako ajd,i to sto sam ja izneo argumente i kako stoje stvari a ti to ne mozes da opovrgnes i to je tvoja stvar,tvoj problem je sto si bezobrazan,i msm da nisam ja pametnjakovic u ovoj diskusiji...procitaj sve postove do sada i videces ko je u pravu a ko ne...upravo si dokazao svima da je tvoje znanje samo ono koje nadjes na internetu a ovako....nasa diskusija je ovim zavrsena i molicu ostale clanove da oproste na ovakvim glupostima,ali eto ljudi smo..

Ma ja bi kupio novog imt 549 sa duplom vucom i dva para hidraulicnih izlaza samo da imam para. Ma uzeo bi ja i ovog plasticnog 549s. A i nema razloga da se brinemo ionako Dinkic ukida pomoc firmama u restrukturiranju i nema vise trakotra ni imt i rakovice po subvencionisanim cenama. Verovatno za godinu dve nece ni biti IMT traktora, a mozda ih i pre nece vise biti.

ja sam kupio novog 539 2006 i od tada radi non stop posto dosta povrca radimo pa odg mali traktor,i stvarno je za sada super,i dedin brat je isti dan uzeo kad i mi samo sa kabinom i samo jednom je ac pumpa crkla.ostalo samo vozi...u mom selu je bar za ove 2-3 godine kupljeno bar 20 novih imt i rakovica raznih jacina i svi su zadovoljni osim jednog coveka koji je kupio rakovicu 76,e ona ga zeza max,a ostalo je sve ok...po meni kvalitet je zadovoljavajuci,koliko para toliko muzike..

to sto se ti vredjas na rec tvrdoglav,msm ako ajd,i to sto sam ja izneo argumente i kako stoje stvari a ti to ne mozes da opovrgnes i to je tvoja stvar,tvoj problem je sto si bezobrazan,i msm da nisam ja pametnjakovic u ovoj diskusiji...procitaj sve postove do sada i videces ko je u pravu a ko ne...upravo si dokazao svima da je tvoje znanje samo ono koje nadjes na internetu a ovako....nasa diskusija je ovim zavrsena i molicu ostale clanove da oproste na ovakvim glupostima,ali eto ljudi smo..

Sta si bre navalio ko zubna bolest. Pa ja sam vise traktora popravio nego sto si ti video u toj tvojoj semberiji. Imam 10 godina radnog staza kao privatni preduzetnik drzim servis za popravku motornih vozila. Ono sta napisem je licno iskustvo iz svog rada e sad sto mi ti postavljas linkove i argumente sa interneta mene to ne zanima niti ih citam. Ne znam koji te je to moj upis toliko iznervirao pa si postao bezobrazan molim te da ga citiras bas da vidim zamolicu admina da obrise ako nije u skladu sa politikom sajta. Mozda imas IMT mladje generacije pa te ljuti cinjenica da su losiji i ne mogu da se porede sa IMT-ima iz doba SFRJ to je tvoj licni problem. Nisam na ovom sjatu da bi se raspravljao sa tobom ili bilo kim tu sam da bih razmenjivao iskustva vezana za poljoprivredu.

Sasa P ova rasprava se vodi bezveze.imamo totalno razlicita misljenja i iskustva,tako da je besmisleno ovo nastavljati...dodji ti kod nas u Semberiju da te docekam domacinski da vidis sta ima i koliko ima...ja nisam postavio nikakav link,to ti je clan mbranko objasnjavao neke stvari ali i on uzalud..i da imam je i predratne modele IMT i posleratne i ok su mi...tebi sve najbolje u daljem poslu..

Ovaj TAFE 9040 nije nikakav licencno proizvedeni IMT već ga je IMT radio za TAFE kao kompenzaciju za isporučene dijelove. TAFE proizvodi traktore pod MF licencom od 1961 g. i prodaje i diljem svijeta pod svojim imenom te pod (baš sam ko papagaj) MF imenom ali i kao eicher jer je TAFE kupio brend Eicher (ali samo ime i tvornicu u indiji) . Samo podatak da su prošle godine prodali 148 000 traktora dovoljno govori o veličini firme( imt je rekordne 1988 g. proizveo 42 000 traktora) Nadalje TAFE je u vlasništvu Amalgamations Group koja osim traktora proizvodi i maltene sve ostalo potrebno za proizvodnju traktora ali i ostalih vozila.

koga zanima neka si pogleda na http://amalgamationsgroup.co.in/manufacturing.html što sve proizvode

Nazad
Vrh