IMT

Ima za to jeftino resenje montazne sitne resetke za cas sam covek da napravi i nikad vise da ostanes bez stakla .Ma ajde staklo nego jednom ce zavrsiti nesto u tintari daleko bilo ,ovako kad krenes stavis ,kad zavrsis skines i mirna glava.
Jel misliš na ovako nešto.

24pxrut.jpg
[/IMG]Dali neko zna gde mogu da nađem ovu oprugu? To je opruga iz novog tipa sedišta IMT.

Poslednja izmena:
Dali neko od vas vuce V tanjiracu sa 577 bez prednje vuce?

- - - - - - - - - -

Ne svidja mi se puno novi tip fergusona kontra otvaranje vrata na kabini....
Komsija koji je otisao u vecna lovista pre par godina,ima tj imao sad ima gospodja ehhe,fergusona 90god sa otvaranjem vrata obrnuto...znaci cim tad nije to bilo nesto dobro prihvaceno,zasto bi sad ovi novi fergusoni tako pravljeni,mozda im se svideo noviji ursus pa zato hehe,uglavnom ruzno i neprakticno.
Druze ne samo sto je ruzno i ne prakticno nego i pucaju drzaci onog amortizera sto stoji na vratima, mnogo jadno i primitivno napravljeno na nekoliko komada sam vec prepravljao da se ne lomi. Cak i ti 539 novi tipovi "sto se prodaju kao novi" pitanje dali su novi ili remontovani traktori. Svaki ferguson koji nema znak IMT-a pored rucice za ukljucivanje kardana je stari traktor ko zna iz koje godine samo remontovan i prodaje se kao nov.

@danijella
Ima covek u Brankovini kod Valjeva koji pravi opruge po narudzbini telefonom i salje brzom postom.Ako treba br.tel.,napisacu

ja je vucem,prva brza ranijih godina,ove godine druga brza a sada kada su pale kise opet prva brza,sluzi svrsi,kada se nema za bolje i jace(tanjiraca ferocop 28 tanjira ram 120*120,liveni tuljci,koliko ima kg ne znam)...

neznam da li je ovaj bio stavljen

Marshall_132_at_Scorton_09_-_IMG_5076_zpsb8ed4fe6.jpg

Marshall132-1a_zps99eb5476.jpg

Marshall132modified_zps9c004ab7.jpg

Marshall_132_-_1989_zpsd350204d.jpg

Built by IMT for mashall nuffied ltd. po specifikacijama bi trebao biti 539 (1989.g.)

Svidja mi se kako su farove resili,bolje nego sadasnje,jer manje su sanse da ih sjebes. Mom dedi se desilo da polomio desni far sa sve nosacem,dal palo drvo ili tako nesto bilo.

Zna li neko gde da nabavim stopli za ispustanje ulja na menjacu na imt 539? Danas sam prosao kroz neku zivicu i kad sam izasao na put poce da sipa ulje po putu, brzo sam odreagovao i stao, ugasio i zacepio rupu pa nije izaslo vise od 5l. Prvo sam pomislio da mi je puklo kuciste ali kad sam sisao sa traktora videh da nema stoplija. Ima li gde da se kupi nov ili neko zna koje su mere i korak navoja da ga pravim?

"Ima deo teksta gde se objasnjava da Marshal (Nuffield) uzima traktore od IMT, Steyr i Ferrari za prodaju u Velikoj Britaniji, samo su ih isticali kao svoju marku "Nuffield".
"Marshall began rebadging tractors built by Steyr. Ferrari and IMT for sale in the UK. In 1989, the company advertised itself as Marshall Daimler Ltd. In 1992, John Charnley and Sons bought the rights to the Marshall tractors, but not the name. " "

Evo na ovoj strani se vec pisalo o njima, IMT je trebalo bi, tako pise...
http://poljoinfo.com/showthread.php?92-IMT/page473

@mzupunski sta pise kojih godina je IMT pravio ove traktore za Engleze.
@mbranko Tafe je indijski,
Neznam zasto bi Englezi kupovali traktore od IMT-a kad se IMT radi po licenci MF-a?

Nazad
Vrh