sinisa1979
Član
Da ubrzaš ali i ne moraš jer 5-a ostaje kao što je i bila.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E da je IMT bar uzeo menjace i diferencijale od rakovice 120 i 135T onda bi 5106 i 5136 bili savrseni traktori bez ijedne mene.Ono sto znam i sto sam video da Rakovica 135T vuce cetiri brazde plug u zimsko bez trunke dima i muke dok IMT5136 moze samo da sanja o tome a isti motori u oba traktora.Posto vidim da 51xx ima mnogo nedostataka koje mogu uspesno da se rese,sta mislite o Rakovici 120 ili 135 turbo.Konstruktivna resenja i praksa u odnosu na 51xx.
na usporenom ne bi valjalu ubrzati 4 a na standardnom bio bi pogodak,bar u mom slučajuBubu, tako je usporena Brena dobiva razmak izmedu 4. i 5. taman kakav i treba biti... standardno ga NEMA... saltas bez kvacila izmedju 4. i 5. kako hoces, iako je 4 nesinhronizirana...
Moje pitanje se odnosilo sto da se u teoretskom slucaju uspori mjenjac i onda ubrza 4. brzina da bi traktor bio brzi u transportu... Dakle, saltala bi se 3. pa 5. i mislim da bi se tu desio prevelik razmak, posto bi se treca dodatno usporila a 5. ostaje ista ka osto je i bila, a 4. nemamo jer je ona ubrzana...
ako se samo uspori mjenjac, to je to, nema problema i mogu se brzine redovno mjenjati, s tim da ce 4. biti tocno na pola puta izmedju 3. i 5.
Koliko znam 4-ta na usporenom menjaču se nije koristila ako traktor vuče 2 zmajevke od 8 tona. Ali pošto nisam siguran raspitaću se i javljam detalje.Moje pitanje se odnosilo sto da se u teoretskom slucaju uspori mjenjac i onda ubrza 4. brzina da bi traktor bio brzi u transportu... Dakle, saltala bi se 3. pa 5. i mislim da bi se tu desio prevelik razmak, posto bi se treca dodatno usporila a 5. ostaje ista ka osto je i bila, a 4. nemamo jer je ona ubrzana...ako se samo uspori mjenjac, to je to, nema problema i mogu se brzine redovno mjenjati, s tim da ce 4. biti tocno na pola puta izmedju 3. i 5.
Dobar neki menjač nema drugu brzinu al zato ima dve četvrteSa takvim rasporedom brzina su sada 577 i naravno potpuno su sinhronizovani.Ti traktori s Valmet motorima su koliko ja znam imali full sinhronizirani mjenjac i raspored brzina kao na npr. zetorima... dakle lijevo su rikverc i 1., u sredini 3. i 4. a desno 4. i 5.
Po pitanju ovih prerada mjenjaca, ocito je da ne mogu ni zamisliti voznju po ravnom terenu kao sto je kod vas. 5106 ovdje vuce jednu zmajevku 8 tona i s njom ima posla da ju izvuce iz njive ako je imalo vlazno. Po blatu stoji na uvratinama i kombajn tamo kipa. Zato govorim da ne bi trebalo dirati 4. da bi bilo tesko u mom kraju voziti tako...
Bobo mala ispravka, u sredini 2 i 3.su rikverc i 1., u sredini 3. i 4. a desno 4. i 5.
Može, samo moraš tapacirung podići da ga neudaraju ruke od hidraulika.Druže reci mi šta misliš može li se ovako kabina zatvoriti (pozadi) na 533-539 traktoru, a da se naravno ne podiže pod kabine.