sinisa1979
Član
Si siguran da je baš to taj ulazni par zupčanika na slici člana Kićo?@Kico
Upravo tako. Clan Tesin je ugradio bas taj novi ulazni par zupcanika
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Si siguran da je baš to taj ulazni par zupčanika na slici člana Kićo?@Kico
Upravo tako. Clan Tesin je ugradio bas taj novi ulazni par zupcanika
Ljudi video sam na poljo forumu covek koi je modifikovao imt 558 i reso sve njegove manje ,a meni najbolja to sto je ugradio vazdusce kocnice.Znam samo da vazdusni klip pokrece mehanicke kocnice a nista mi vise nije jasno.Ako bi mi neko obasnio kako je to moguce prepraviti ili makar ugraditi hidraulicne koc.NAJVISE ME INTERESUJU ODGOVORI ISKUSNIH MAJSTORA KOI SU TO VEC RADILI![]()
Da,dubina je 20-22cm,to je orano za setvu pšenice,mada isto tako ide i 27-28 koliko orem "duboko"...Spasoje, ili je petljano po menjacu ili ti se samo cinilo... 5. spora i 4. spora su jaaaaaako slicne u brzini rada... Recimo iz 4. u 5. i iz 5. u 4. bez kvacila kad god hoces traktor ni ne cukne... Za one koji ne znaju na IMT 51xx 4. nije sinhronizirana a 5. je...
Montoya: Meni se cini da je ovo oranje oko 20cm dubine u dosta susnim uvjetima... vjerujem da bi i moja Fahreta mogla tako orati, ali bolje mir. ono s mog videa je 30 cm duboko i nema ni govora da uopce saltam u brzohodne. Moze biti da je tvoj traktor jaci, posto vidim da imas Perkins motor a ne IMR...