IMT

Skini diznu i ubaci drugu bakarnu podlošku. Možeš da voziš tako. To ti je posao od celih sat vremena.

Evo malera i kod mene na 542,leva kocnica blokira kad idem u rikverc,nekad i u napred,mada pusti kad se cimne,ako majstor ne bude mogao da radi moram ja uraditi. Koliko je slicno to sa kocnicama na kolima,to sam radio,ako je slicno,nece biti problem namestiti?

Ako imaš auto sa doboš kočnicama i ako si ih popravljao onda možeš i na traktoru da popraviš jer je sistem veoma sličan.

@Dolovac

Ne, vec od 567 pravim 577 posto je jedina bitna mehanicka razlika ova dva traktora motor a motor je vec pazaren. Limarije i tockova imamo u izobilju, samo nam vremena i dobre volje fali..

Pukla ti je obloga-feroda na paknama pa podbija u dobosu.Standardan problem ako si pokusavao da ga okreces na kocnici a on to nemoze,i ja sam tako pokusavao pa sam imao istih problema,jedino resenje je da zalepis novu oblogu a ne samo nitovanje.Prost je to sistem,skines tocak,skines dobos i sve ce ti se samo reci,nema matematike.

- - - - - - - - - -

Bubu,mozda je 577 za vojvodinu univerzalan ali kod nas sigurno nije,i mi imamao 585 i guta nafte samo tako,nase su njive male nema tu puno prostora za njega da radi,samo krupni poslovi.Rasipac,Spartac,drljaca,grablje sunce,presa,jednoredni berac i da ne nabrajam se neisplati zakacivati za njega.On kod nas moze da ore,vuce dvoredni berac,silo kombajn,tanjiraca,setvospremac,suma i tu mu je kraj.Samo krupni tereti i poslovi.

2aju929.jpg

Zadovoljan??

Poslednja izmena od urednika:
Naravno...bez toga ne ulazim u njivu.
Ovako do pola zakosena ide dva prohoda,a kada je maksimalno zakosena,ona je dovoljan jedan prohod.

Sto je zemlja tvrdja, tanjiraca manje tone i lakse se i brze vuce. Na istoj parceli, spremanje kukuruzista za setvu psenice po mokrom pre par godina 1. brza sa 577 i Consumovom 28 diskova, ista tanjiraca i isti traktor u suvo leto tanjiranje 2. brzom bez problema ali plice ide.

Da,sve mu je to loše ali ne treba zaboraviti da je to traktor iz 70 i neke.... Ako hoćeš bolju kabinu moraš je zameniti nekom drugom jer je originalna ravna šupi tj vila promaja! Kočnice... Ako se sve stavi novo,kvalitetno (npr zastava Knić cilindri) mogu da potraju 10+godina aktivnog kočenja! Ajnšlag se rešava prosecanjem graničnika na kućištu volana dok spone na prednjem trapu ne kažu da je dosta. Mana su im i poluosovine u zadnjim trubama jer su ugradili od 558 pa hoće da ih cvikne zbog živahnog motora. I još jedna mana je igličast ležaj na spojničkoj osovini koji hoće da zaštopa pa razj..e spojničku i gornje vratilo menjača. Inače SKF-ov ležaj košta max 1000din i moj savet je da se isti proveri da ne bi došlo do većeg ne potrebnog kvara. Mislim da imam sliku tih osovina i ležaja,a ako i nemam napraviću. Sve u svemu traktor je u prvoj brzohodnoj ko izmišljen za oranje,tanjiranje,pripremu i sl. Ali je loš za berbu kukuruza jer je u prvoj sporohodnoj spor a u drugoj suviše brz ako su kukuruzi dobri. Naravno sve ovo važi ako ima standardne 18.4x30 gume. A ako su slučajno niže (kao kod našeg) 480/75x30 Onda je ok druga spora za berbu,prva brza za oranje se možda malo suviše uspori ali krajnja brzina mu je katastrofa! Sve zavisi za čega je kupljen. Njiva,šuma,transport.... Evo na ovoj slici se vidi gde se nalazi taj igličasti ležaj. Doduše nisam obeležio ali ko razume shvatiće.

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
problem sa uljem

Danas sam resio da iz menjaca imt 558 izvadim ulje pa sam naisao na problem.Kada sam ispustio ulje izaslo je nekih 6-7 litiri.Proverio sam na meracu pokazeje da je pun.Ponovo ga obrisem stavim kad ono pun .Kao da je menjac odvojen od hidraulika.Ulje koje sam istakao bilo je crnkasto a u hidrauliku je dosta belje.Prvo sto sam pomislio da je menjac ubacen od imt555 jer na menjacu pise imt 555-03-901 ali neznam ni dali je on imao razdvojen menjac od hidraulika.I da Kod mene ima cep za ispustanje ulja i kod hdraulika i kod menjaca.
347xphx.jpg
ovo pise na menjacu
obelezio sam gde sam ispustao
51czy8.jpg

Nazad
Vrh