IMT

U katalogu IMT iz 1976 sa Fiat motorom ima samo 533F a 540 samo sa IMR.Ovi kod mene u selu rade odlicno,kupljeni su polovni pre mnogo godina i za sad rade dobro.Ja sam naj zadovoljniji na potrosnju,to mi se stvarno svidja:osmeh:
Volan jeste sad hidro,radi sacuvaj boze lose ali je to daleko bolje od starog sistema,prednji trap se raspadne cas posla,i bez tegova na zadnjim tockovima tek sad posle izvesnog vremena vidim da je nula.Ima i on svojih velikih nedostataka.

A 542 ,jel ima istih problema kao 540 i recite mi jel su se od odredjenog godista ugradjivali 5 stepeni menjaci ili od modela do modela zavisi .Ima moj kum 542 sa 5 stepenim menjacem stari tip 80 i neko god sve poslove je radio deda njegov sad on osim alnasera ,alternatora ,vodene pumpe bosh brave i ac pumpice nista drugo pipano nije .Vuko je i berac sa njim svo vreme ,nego ipak mislim da je tu rastereceniji motor sa 5 stepenim menjacem ali opet konusno tanjirasti trpi te trpi isto opterecenje ,sto znaci i da tu ima razlike od slucaja do slucaja ,ali opet veliki faktor je rukovaoc nema tu sta to je jedan od najbitnijih faktora jer znam da covek nije oro po vlaznom vremenu nije tu bilo proklizavanja cimanja nekog tereta itd dali je to ipak odlucujuce ??

- - - - - - - - - -

Pogledajte ovo http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=tBW9unduOtg znaci strasno .

- - - - - - - - - -

http://www.youtube.com/watch?v=tBW9unduOtg&feature=related

evo i moje zanimacije od juce.nema kise pa se deca igraju

sinoć sam povezao cisto za probu skinuo sam zicu sa onog fabričkog pa sam ih probao preko brave.upalio sam samo na ove suve mada sam skidao filter nemogu da kazem nista konkretno zaverglao je malo duze dok je sastavio.ići će preko releja a za njega signal ide sa brave preko nekog tastera da ja mogu da ih ukljucujem po potrebi

PKB,540 svaki ima menjac trobrzinac od 560,a 542 i 549 petobrzinac od 567 i tu je samo razlika.Ostalih razlika izmedju 540 i 542 nema sve isto,jedino sto je 542 mnogo brzi.Tacno je 100% da je najbitniji faktor za traktor sofer i uslovi rada.

Peshut,mislim da je bezveze stavljati te grejace od auta,oni tesko mogu da pomognu jer oni na autima rade na drugom principu a to je uspricavanje nafte u predkomoru preko usijanog grejaca.Ovako on samo greje vazduh u usisnoj grani sto je na niskim temperaturama skoro nemoguce.

Mnogo bolje ce pomoci pri palenju retko ulje u karteru,ja sam jednom u moj nasuo 5w30 full sintetiku,napolju -15,alanser spori,okrenuo jeda krug i upali bez grejaca,motor dobar.

@ dolovac pa znas kako kazu dokon pop i goveda krsti.a ovo nemoze da skodi samo da pomogne.posle ko zna koliko godina imam traktor sa antifrizom da ne ispuštam vodu vise i da ne mislim
@ mirko jesi siguran u to sto pricas.i ovde bas grejaci dolaze ispod dizne u onoj komori.a grejanje vazduha ima uticaja naravno lakse se smesa zapali.nemoj mi reći da nikada nisi palio baklju na usisu ili bar video i cuo od nekoga da je to radio

a i mislim da je još ljudi to radilo i to bas ovde na forumu i da je njima uspelo.
u svakom slučaju javiću kako sve radi i ako je dobro i ako nije

moj pokojni ujak je radio sa bakljom skoro uvek,sad je to nasledio sin i on redovno lozi tu rakovicu

Peshut ja sam mehanicar i znam za baklju i ostalo.U sustini sadasnji grejac i jeste baklja ali na kulturan nacin.Ugradjivao sam burazeru na 533 te grejace,video na forumu,i nista nije pomoglo,da kazemo 10-20% bolje ali ne dovoljno.Najvaznija je kompresija,a ako ima nje pali kao mina bez problema i na minusima.

Zaboravih reci,kod jednog coveka sam video da je na 558 komplet uradio instalaciju na 24 volte,pali kao mina zimi i sa losim motorom bez pomagala.

Koliko pomažu ovi grijači prilikom paljenja?
Mora li ići preko releja ili jednostavno ugraditi neki prekidač?

Ko ima mogućnost, onaj fen za skidanje farbe je odlična stvar za paljenje mašina.
Samo skineš gumištucnu okreneš fen i ugriješ ako treba ponoviš, to je odlična stvar.

pa ja racunam da mora bolje da krese kad mu zagrejem vazduh direktno u komori.palio je on i do sada ali uvek moze bolje.imalo je efekta sinoć kad sam palio samo na ove suve ima razlike bez grejača ne bi hteo uopšte da upali
a to za 24 v znam da ima sklopka pa se prebaci samo dok se pali i onda brze vrti alnaser.ja sam planirao da odnesem moj da mi premotaju.ima tu u Merosini dobar majstor nego nikako da odem
ja sam planirao ovo preko releja da ide.na kraju cu sve preraditi da ide preko releja.paljenje, svetla duga kratka.zato i crkavaju brave zbog velikog napona koji prolazi crkavaju kontakti

Poslednja izmena:
Imam već tradicionalni problem sa kontakt bravom.
Da li neko zna gdje se može kupiti prava kontakt brava za traktor?
Imam bravu od vojnog fapa ali ima neko u najmanju ruku zanimljivo kopčanje i nisam siguran kako bi je spoio. Da li se neko susretao ranije sa tim bravama na vojnim kamionima?​

nisam se susretao sa takvim bravama ali sam siguran da se moze to ispitati i nesto napraviti od toga neznam samo kako se svetla pale na tom fapu?mozda bi ti trebao i neki ablender za dugo kratko svetlo.
neznam sta mislis pod tim "prava brava"?ovde ima tih brava za kupiti gde hoces mala privreda naravno.nesto malo koštaju ali toliko i vrede i rade.ja mislim da ima i onih fadipovih to bi trebalo da je prva ugradnja ali i tu je kvalitet sumnjiv.turci i indijci uglavnom

Pa to ti kažem, kad mislim prava brava.
Kupovao sam ja ove ali nakon mjesec dana gubi svjetla isl.
Ova fapova je identična kao i na IMT samo pozadi ima sve duple izvode i nisam siguran da nije to iz razloga što je tamo bio 24v, pa da tu nije neka caka.
Unimjerom sam ispitivao, ali nisam baš imao dovoljno vremena pa ću nekada ponovo, nego reko da ko ne zna nešto više o ovome.
Znam da je duplo teža od ove obične na IMT.

pa ja racunam da mora bolje da krese kad mu zagrejem vazduh direktno u komori.palio je on i do sada ali uvek moze bolje.imalo je efekta sinoć kad sam palio samo na ove suve ima razlike bez grejača ne bi hteo uopšte da upali
a to za 24 v znam da ima sklopka pa se prebaci samo dok se pali i onda brze vrti alnaser.ja sam planirao da odnesem moj da mi premotaju.ima tu u Merosini dobar majstor nego nikako da odem
ja sam planirao ovo preko releja da ide.na kraju cu sve preraditi da ide preko releja.paljenje, svetla duga kratka.zato i crkavaju brave zbog velikog napona koji prolazi crkavaju kontakti
Sa ovim grejacima ima da krese ko mina. Njegov fabricki grejac plus ova tri nema zime za njega. Sto se tice anasera on se premotava na 9 volti da bi bio brz i nema zime pali i kad je los motor a kamoli kad je dobar. Kod mene je brrdovit kraj 558 se pokazao kao izuzetno dobar traktor, oranje u brdu Rakovicu 65 ne vidi... :ppozdrav:

Nazad
Vrh