Komentarisanje pojedinacno IMT traktora je rupa bez dna.Od IMT traktora koje smo imali i koristili u duzem periodu su bili prvo 533-za svoje vreme otac kaze da je bio solidan traktor ali mu prodje rok trajanja,novog 558(brzi) skoro 20 godina i nikad vise,mnogo kvarova i problema sa hidraulikom,bocnim reduktorima-poluosovinama,kocnicama i proklizavanjem jer nema tegova pozadi,549-nov kupljen radio raspao se sredjen i prodat sa zavarenim lezajevima u trubama,mislim da nema srafa koji nije vise puta odvrnut na njemu,sluzio nas jeste ali se kvario sacuvaj boze,560 stari tip-kupljen polovan,sluzio nas oko 5-6 godina i moj otac i dan danas kuka za njim,bio je kratko ali je bio veoma dobar,rotaciona pumpa i isao je strasno dobro,potrosnja kao i 558 da kazem u litru i malo brzi u operacijama u odnosu na 558,problemu na njemu su bili kocnice i zato je prodat(tad nismo znali da prepravimo na mehanicke,e da je sad...),i sad 540 koji trosi kao upaljac i takodje malo brze odradjuje operacije u odnosu na 539 ali zato vuce 12 coli plug kao od sale,setvospremac 2,2,drljacu 4 krila....kupljen od jako dobrog drugara pa znam traktor veoma dobro,nikad radjena hidraulika,motor tri pune generalne i tri osvezavanja,trap se raspadne napred cas posla,blokada sacuvaj boze i sad gura svojih 22000 radnih sati i jos ce dok ga ne sahranim.
- - - - - - - - - -
Sad citam tvoj post,kako 542 novi tip u tanjiranju propada u zemlju a naprimer 549 ne propada,mora da 549 leti a to su totalno dva ista traktora i po tezini i po konstrukciji,razlika u M i DM motoru i tih presudnih 4,5KS (42,5-47KS)?