IMT

U Čačku u mikronu komplet remontovana pumpa oko 14 000 naših dinara, daš tvoju i dobiješ remontovanu, i imaš 6 meseci garancije, a možeš i sitijem poslati.
2009.godine bila garancija samo mesec dana!!! Meni radili na rakovici. Ja im kazem-pa ljudi,i kinezi daju duzu garanciju. Moguce da sad produzili. Skoro sam dobio poruku od njih da su sad u novom prostoru od 1000 kvadrata. Inace,kvalitetno rade

Na traktoru(naravno IMT) ima jedan problemcic,hidraulicni volan je u pitanju,kad se tanjira sa traktorom u prvom prolazu ima dosta dzombi,i kad naprimer desni tocak udari na dzombu on umesto da je odgurne ili predje preko nje on namota tockove pun levi ili obrnuto,volan se nista ne pomera pri tom skretanju tockova,posle toga motanje da ispravim tockove.Nemogu da shvatim da moze takva slaba prepreka da namota tockove i sabije hidraulicni klip.Klip je glanc nov,proveren 100%.Ovako nesto jos nisam video na drugim hidraulicnim volanima.U cemu je problem???

Na traktoru(naravno IMT) ima jedan problemcic,hidraulicni volan je u pitanju,kad se tanjira sa traktorom u prvom prolazu ima dosta dzombi,i kad naprimer desni tocak udari na dzombu on umesto da je odgurne ili predje preko nje on namota tockove pun levi ili obrnuto,volan se nista ne pomera pri tom skretanju tockova,posle toga motanje da ispravim tockove.Nemogu da shvatim da moze takva slaba prepreka da namota tockove i sabije hidraulicni klip.Klip je glanc nov,proveren 100%.Ovako nesto jos nisam video na drugim hidraulicnim volanima.U cemu je problem???
tebe zeza ventil u pumpi ili na pumpi neznam tacno kako se zove ali sam cuo da mora biti taj ventil kada sam ja ugradjivo hid.sistem to me majstor pito imam li i objasnijo da moda biti zbog tih stvari udara itd mozda je osto zaglavljen ili ne reaguje vise

Kod mene je to jos gore,ja sam navikao na to,ja to motam na prepad,zbog toga sam u pocetku imao mnogo problema kao i moj brat,uymalo da strada s traktora zbog hidro volana.I kod mene se to desava redovno i stalno se cuje neki zvuk iz pravca orbitrola(rrrrrrrr)Ovo malopre napisano je problem na 560 kod drugara.

- - - - - - - - - -

Da dodam,orbitrol je sa kockom dodatom,nije sa sigurnosnim ventilom u sebi.Sama pumpa je zupcasta i nema na sebi sigurnosni ventil.

Ja računam da moj troši 25l/ha u dubokom oranju, često celu njivu pod blokadom zbog proklizavanja, njive su do hektar i uglavnom nepravilnog oblika, bude dosta vozanja unazad. Motor rađen, ne troši ulje, inače je 72 god, spori. Plug Leopard, visoki krivi gredelj (skoro nikad ne zaguši ali se dešava da skuplja kukuruzovinu i onda je ispljune pod zadnju brazdu i na prethodno uzorano) a ne bi mu uopšte smetalo da dobije nove ranike, sadašnji su navarivani i već potrošenih špiceva (ili bar da opet prevarim špiceve, kao prethodni vlasnik). Nekad moram da zaorem jedan prolaz duž ovratina da bi odatle plug počeo da silazi u zemlju. Kad idem unazad isteravam iz brazde jer ne mogu više da ga podignem pa trlja po zemlji i opterećuje motor i tad. Bele zemlje, 3 i 4 klasa, siromašne humusom a i ostalim. Ako je suvo izvaljuje džombe a već sa malo kiše je kaljavo po vrhu, teško je potreviti vreme za oranje. Uglavnom čekam mrazeve i pred sneg. Na takve okolnosti ja sam prezadovoljan na potrošnju a mrcina je, teško mu je zagušiti motor i ako se (retko kad) desi da propadne plug dole. Dok se ukopava samo trgnem veliku ručku hidraulika gore da počne da diže plug i odmah vraćam dole. Traktor poskoči i ide dalje bez preskoka u oranju. Verovatno bi još ređe zastajao da imam tegove na zadnjim točkovima ali to košta a i gume su matore.

potrosnja mnogo zavisi od zemljista i od dubine oranja.ja sam noćas sa tačno 25l(sipam od cepa do cepa pre i posle) razbacao veštak na 1,7ha,potanjirao 1 ha kukuruzišta stavljao sam tegove na tanjiracu prilično se mucio i poorao 70 ari na 20cm neko strnište ide opet pšenica.oranje je prilicno lako islo nisam hteo dublje jer odozdo vadi grudve i suvo.ovo gore se prosulo samo tako.i moj je 72 spori menjač ali sam orao II brzom na otprilike 1700o/min sto je negde brzina kao I pun gas sa brzim menjacem.radio sam leskovačkom tanjiračom sa 24 tanjira +tegovi nekih 150kg morao sam da stavim i napred tegove dize ga na okretanju i plugovi onaj rabe prevrtač od 12 coli malo sam se mučio dok sam ga ustelovao po mraku prvi put sam sa njim radio

mirko 015 ako ti se cuje u orbitrolu onda je naj vjerovatnije pumpa slaba jedan doj drugar isto tako bilo i on tero tako neko vreme i kada vise nije moglo da se tera odnijo pumpu na remont i dao 150.€ kada je postavijo poceo da mu vuce tockove u jednu stranu nije mogo da ga drzi na putu svuda hoce samo pravo nece i moro je i orbitrol na remont i tu 200.€ a on je crko zato sto pumpa nije gonila dovoljno ulja u njega zato je svoju tvrdoglavos platijo jos 200.€

zico78,hvala na savetima,kod drugara na 560 moguce da je orbitrol,tj.kocka na njemu,ona zna zezati.A kod mene je stanje katastrofa,to je neki poluhidraulicni volan sada,za sada samo teram,jedno vreme je izbacivao mnogo ulja na odusku na boci(boca orginal Petoletka)to je prestalo kad je nestalo ulja ispod minimuma,da dolivam necu,jednostavno sam digao ruke od hidrovolana,jeste da se mucim ali navikao sam da motam na silu.Jednog dana cu lepo sve da kupim novo i ovaj krs sto sam ugradio ide na kilo:osmeh:

Sasa P,mi smo ga imali novog od 1987 do 2000 i neke.Dobar je to traktor ali je motor preostar za fergusonov konusno tanjirasti pa smo ga menjali 2-3 puta,menjac smo radili vise puta,blokada sacuvaj boze losa,nemoze da se okrece na kocnici.To su neke osnovne zamerke,ali ako se pazi moze da traje.Motor mu je ziva vatra,ide ko metak,mali potrosac,u mom kraju ore lako sa plugom 12coli 2x30 kao i rakovica a oranje isto a mnogo manje potrosi,ima jako dobar hidraulik od 560.

A jel kad namestis konusno-tanjirasti na 549 ili bilo koji drugi,npr 542 jel malo pecnes srafove na konusno-tanjirastom? Ja sam to radio na mom 542 posle 3-ce zamene (redovno pukne sraf,ili se odvrne usled vibracija i posle se polomi zupcanik) i sad vec godinu dana ide bez problema,a radi poprilicno.

IMT 549 DW, kakav sistem hidraulike imaju?? Jel imaju izvod sa leve strane i one rucice,sto se npr koristi za kipovanje, kao na nekim modelima 577 ili je klasican??

Zavisi koliko para si za njega spreman izdvojiti. Tvornicki ne dolazi s dodatnim razvodnikom, ali se isti moze nadoplatiti. Ako nemas razvodnika, kipanje obavljas kao i na 539, ugradnjom izvoda za kipanje na poklopac hidraulika i rucicom finog hidraulika.

Nije preporucljivo kipati prikolice s tim razvodnikom sa strane ali ako nema drugog nacina, postoji opcija da se udupla protok pa da i glavna pumpa gura ulje i razvodnik (Ruckica na kucistu mjenjaca, u neposrednoj blizini razvodnika) i tako olaksa posao zupcastoj pumpi...

Postoji li dodatak pomocu koga na imt 539 moze da se ugradi prednji utovarivac sa funkcijama pomeranja kasike gore dole , podizanje i spustanje krakova i otvaranje i zatvaranje krokodila?

Postoji mogucnost, ali onda taj traktor gubi smisao... Vise se, recimo, isplati naci neki traktor koji vec ima ugradjenu dodatnu hidrauliku tvornicki i radis s njim onda ko covijek, jos ako nadjes nesto s hidro volanom sto je u kombinaciji s prednji mutovarivacem jako pozeljno...

u 539 ces samo nalupati novaca i naj vjerovatnije neces moci koristiti zadnje poluge dok god je utovarivac spojen na uljni krug traktora, posto se radi samo s jednom pumpom.

Sve je moguce, samo da li je ekonomski isplativo ili nije, nije na meni da odlucujem.

Odma kupi par kompreta rukavaca za prednji trap,ja dok sam imo utovarivač na 539 uvek levi i desni rukavac u rezervi

Procitaj malo ovu temu... Pisalo se o ovom na siroko i na dugacko...

U kratko, po meni je naj vise promasena serija koja je iz IMT-a izasla je stari 560, a odmah iza njega i 542. Drugo sve valja vise-manje bez zamjerka. Naj "pogodjeniji" traktor s kojim sam imao prilike raditi iz IMT programa je svakako IMT 577. nema greske, jak, okretan, stabilan na nagibu, dosta prostrana kabina, dok je nov i nije tako bucan unutra, motor koji je nepoderiv, hidrauliak dobra, jos ako je model s jacim hidraulikom i mokrim kocnicama, to je TO...

Orbitrol je neispravan .......

Nazad
Vrh