IMT

Ma stroj što reći ipak je to imt...
A nije ni skup kod vas tu kod nas je 549 s prvom vučom preko 15000 eura

na ovoj gornjoj slici u mom postu je moj 549.bio je izlozen na sajmu 2010. i odmah po zavrsetku je bila isporuka.cekao sam ukupno oko 30 dana.inace,zadovoljan sam njime,jedino cime nisam-to je sto nije bas okretan.trebalo mi je malo vremena da se priviknem na njega posle jednog od,mislim,najokretnijih traktora-rakovice

Rano je govoriti da li su dobri ili ne, tek treba da se dokažu...
Pisao sam ranije o srcu diferencijala kakav sam ja narucio (smuvao) da mi urade... To sam cuo da planiraju da uvedu kao standardnu opremu,navodno vrsili neke testove i pokazali se... To mi prica pre neki dan serviser koji mi je radio prvi servis. Sada ima oko 80-tak sati ako se nevaram, radi dobro, ume muski da potegne, ko planira da kupuje nesto slicno nece se sigurno prevariti. Pisao sam ranije omogucnostima fabrike IMT i njenim kapacitetima, i mom iznenadjnju toga sto sam video. Mogu oni da naprave samo ih ekonomija i tajkuni unistise. Imaju kapacitete "mamu im njinu", samo sto nemaju sopstvenu proizvodnju elektricne energije...
Jos mi je u planu da mog momka ozenim sa jednom Rajkom u toku ove ili iduce godine.

250rtae.jpg

Rano je govoriti da li su dobri ili ne, tek treba da se dokažu...
Pisao sam ranije o srcu diferencijala kakav sam ja narucio (smuvao) da mi urade... To sam cuo da planiraju da uvedu kao standardnu opremu,navodno vrsili neke testove i pokazali se... To mi prica pre neki dan serviser koji mi je radio prvi servis. Sada ima oko 80-tak sati ako se nevaram, radi dobro, ume muski da potegne, ko planira da kupuje nesto slicno nece se sigurno prevariti. Pisao sam ranije omogucnostima fabrike IMT i njenim kapacitetima, i mom iznenadjnju toga sto sam video. Mogu oni da naprave samo ih ekonomija i tajkuni unistise. Imaju kapacitete "mamu im njinu", samo sto nemaju sopstvenu proizvodnju elektricne energije...
Jos mi je u planu da mog momka ozenim sa jednom Rajkom u toku ove ili iduce godine.

250rtae.jpg

Aj slikaj taj diferencijal malo da vidimo u čemu je drukčiji jel ima iza reduktore ili...

Pisao sam o tome ranije, spolja se ne vidi razlika. Konusnotanjirasti i poluosovine su od Tafea 5900, slican kao kod tvog 577

Aha a jesu kočnice obične onda ...
Najveća mana tom traktoru jer nema bočne reduktore bio bi puno jači...

Ovisno o tipu kardana koji je tvornicki ugradjen u traktor... ili se mjenjaju mjesta zupcanicima u reduktoru ili se mjenja cijela osovina da se dobije direktan kardan bez reduktora, kao na 539,549,558...

I ja cu na moj 540 kasnije da ubacim reduktore od 558,560,577,odgovara sve sraf na sraf,prilagodim felnu i to je to.Velika mana na ovim traktorima je sto nema bocne reduktore ili ti planetarce(po pravilu:osmeh:).Bice malo siri za 15cm i naravno bice stabilniji i moci ce da se vrti na kocnici mnogo bolje jer sad ne moze.

Nisam video ovaj zadnji post za kardan,ali nema veze kolega sve vec rekao.

Pitanje za cika Velju jel i na tvom 540 podbijaju tockovi kad namotas pun ajnslang?Naprimer kod mene kad namotam pun desni i kad se krecem levi tocak se vise vuce nego sto okrece,cupa zemlju ispod sebe,kao da oce da otkine rukavac.Tockovi su nastelovani stroga paralela.
Namestio danas podbijanje tockova na 540,nisam dobro postavio preku gurajucu sponu na traktor kad sam ugradjivao hidro volan,malo brusilica i aparat za varenje i resena stvar,sad ide kao lud.Sta cu kad ne mogu da potrefim iz prve:osmeh:

I ja cu na moj 540 kasnije da ubacim reduktore od 558,560,577,odgovara sve sraf na sraf,prilagodim felnu i to je to.Velika mana na ovim traktorima je sto nema bocne reduktore ili ti planetarce(po pravilu:osmeh:).Bice malo siri za 15cm i naravno bice stabilniji i moci ce da se vrti na kocnici mnogo bolje jer sad ne moze.

Nisam video ovaj zadnji post za kardan,ali nema veze kolega sve vec rekao.

Tad ces morati da stavis i spojnicku i pogonski zupcanik u mjenjacu od 560.

Tako je, jer ako imas bocne reduktore, koliko se sjecam da je redukcija 3:1 dakle, diferencijal se vrti 3 puta brze nego u traktorima koji nemaju bocne reduktore. 540 ima da LETI ako mu samo stavis trube od 560 a jako puno ces izgubiti na snagi...

Pre skupa investicija da bi se s time uopce igralo. Gubis standardne kocnice, moras stavljati i njih od 560 i jos 100 cuda... neisplativo TOTALNO.

Radije kupi drugi traktor.Inace trube pasu sraf na sraf ,al lezaji na diferencijalu nisu isti.Znaci treba i diferencijal od 560.

Kod mene je sve od 560,585.Radili ja i burazer moj 540,i njegov 585.Obadva bila otvorena i mogli smo da sve zagledamo i uporedjujemo.Znaci sve je otvarano i poklopac menjaca i hidraulika ploca i oba bocna reduktora i sve isto u detalja.Mozda nesto nismo dobro uocili,sve je moguce,verujem da ste u pravu jer ta prepakivanja jos nisam radio.Samo sto je moj 540 jako spor,sporiji od 539,ali zato ujeda na gasu.

Nazad
Vrh