Imam osjecaj da se i ja javim...
Ajmo redom:
540: Dobar traktor, pre jak zadnji kraj za ostatak. U oranju je dosta dobar. Za sitnarije rodjen, pregledan, visok...
542: Jedan od vecih promasaja IMT tvornice... Motor slab za tezinu traktora (pricam o novijem 542) potrosac u tezim radovima, anslag malen nezgrapan nekako. U transportu trosi dosta...
549: Jedan od bolesnijih IMT proizvoda, takodjer... Boluju na 4. i 5. brzinu, 90% ovih traktora tvornicki dolazi s losom 4. brzinom i nizbrdo kad ga samo malo pogura neki teret izbacuje... Jos nisam upoznao vlasnika 549 koji nema ovaj problem... Takodjer kazu da je diferencijal slaba tocka na 549, a ja znam i zasto... Konji koji ih sastavljaju stelaju zazor od oka i kod mene tu ima lufta da te glava zaboli... "majstori" kazu da pri stelanju treba nastimati zazor da prodje novinski papir da se ne osteti, a kod mene mogu prci citave novine skup s 7-dnevnim TV programom... Ovo moram rjesavati pod hitno, no nikako da se nakanem...
Tako da ste svi u pravu, a sve ovisi najvise od tvornice, a dosta toga i o odrzavanju traktora... Eto, ja imam nakanu svoj rastavljati i stelati zazor diferencijala, sto NIKOME u mom selu ne bi padalo na pamet. Cak i covijek koji mi odrzava traktore kaze da je to "dobro" i da "nije strasno"... Vjerovatno da izbjegne sarafanje, pa cu ja to sam odraditi i bez njega...
Taman pregledam diferencijal, ali mislim da je tu sve OK za sad...
Blokada mi radi dosta dobro i kad je malo vlaznija jesen, orem sve pod blokadom. Nikad nisam cuo da je nekome otisla blokada na i jednom malom IMT-u... Jos ima vremena