IMT

A kod mene odose 2 rakovice 65 iz komsiluka obe su sluzile kao laksi traktori,jednu je zamenuo 577 a drugu 560. :osmeh:

mirko moj 540 tri brzine kupljen 79. na sajmu poljoprivrede oko menjaca nije dirano nista zamenjena lamela i pipci to je sve a generalna radjena 2 puta sad je vec zreo po nekom proracunu ima 30000 rh jesenas je uzoro 25 ha sad spremio i posejo i nema problema sa menjacem i jos u selu ima 5 komada 542 i 7 komada 540 i dve 549 nisajednim nije bilo vecih problema ukupno tri otkinuta konusno tanjirasta

Verujem,tu nema sta,navike ljudi,potrebe za terenom i kolicinom obradive zemlje igraju glavnu ulogu.Generalno gledano za mene su IMT i IMR broj jedan,ostale proizvodjace veoma cenim ali izbegavam zbog problema za rezervnim delovima.U Sapcu ima samo za domace traktore a ostali 50km u krugu nema.

Veljo moj 540(82 god.sve noviji tip kao na 542 sem limarije) takodje ima isti menjac kao i tvoj,to je menjac 560,585,588,hidraulik takodje i konusno tanjirasti.Kod mene je radjen konusno tanjirasti i tu za sad nema zime,hidraulik mu je prejak za konstrukciju traktora,i nemoze da digne toliko zbog same velicine i tezine traktora,menjac me dobro sluzi,ponekad zaglavi,prednji trap crkava stalno iako ja to podmazujem svakih 7 dana,motor je radjen,3 generalne i 2 puta menjane karike,Ajnslang sacuvaj boze,kad namotam pun desni levi tocak oce da mi otkine koliko podbija.

Poslednja izmena:
Dosle nove na kredu-lizing ili pusing to cemo da vidimo. :osmeh:
Al si ti neki zavidan čovek,pa kredita i lizinga ima od kako je sveta i veka i u na kredu se i u sretno vreme kupovalo.Nekupuješ da ga lickaš,ljubiš i maziž ga i tepaš mu đole,nego da radiš sa njim i zaradiš još mnogo takvih.Ko je tebi kriv što teraš drcu od 30 godina?Idi pa plati kešom:haha:........kad imaš

---------- Poruka napisana u 00:32 ---------- Prethodna poruka je at 00:32 ----------

Ljudima prvo svaka cast na hrabrosti uzimati nesto na kredit u ovakvoj drzavi. Samo napred da ih sto pre isplate. Ja licno bih tesko spavao kada bih znao da imam takav dug. Ovako mi je lakse ::suncanje::

Svako ko je u selu imao mogucnosti uzeo je crvenog pa cak i malog 539 su uzeli radije nego novu rakovicu iako solidan crveni star 20godina kosta kao nova rajka uzeli su crvene i to vlasnici koji su prethodno imali rajke. :cvetic:

---------- Poruka napisana u 00:49 ---------- Prethodna poruka je at 00:47 ----------

Nemoj tako Bojeticu ovo su POVOLjNI krediti,vidi prodas stari traktor i dobijes kes pa kupis auto,a uzmes traktor na kredu i onda kad dodju blokade ti si prvi u redvima. :ppozdrav:

Samo 560 slepamo posle menjanja filtera 2X godisnje od prilike dok ne protera vazduh i to je to.
Imenjace de ne lupaj za ta ulja,dzabe ti da potpaljujes vatru. :sjasi:

Potpuno tacno,ja na kredit nista,sto rece Bojcetic mirno spavam,sto mogu da uradim sa parama mogu,sto nemogu drugi cu put.

Pitanje za cika Velju jel i na tvom 540 podbijaju tockovi kad namotas pun ajnslang?Naprimer kod mene kad namotam pun desni i kad se krecem levi tocak se vise vuce nego sto okrece,cupa zemlju ispod sebe,kao da oce da otkine rukavac.Tockovi su nastelovani stroga paralela.

Nazad
Vrh