IMT

Citam sad ovaj cenovnik,rok isporuke za 539 go model je 90 dana a za ostale je 120 dana x2,Nisu sposobni da naprave ni obican ferguson a ovamo nude tafe diferencijal,simpson motor,kawasaki sediste,tosiba farove...
Lazu u startu,kad ja narucim sa tafe mostom naprimer,pa dok naruce iz Indjije most i oni ga posalju i dok stigne treba vise od 4 meseca.

Pa kupili su budale tih mostova brdo bilo je yuotubeu...
Ne znaju ni sami valjda saliti most nego im indijci moraju slati.

Imao sam priliku da sedim u njemu i deluje poprilicno ok,jedina zamerka jeste sto s trebali da stave menjac sa strane jer mi je malo glupo da stoji kao na starim IMT.to ne bi mnogo kostalo a izgledalo bi jos lepse,inace utisci su mi pozitivni, Sto se tice podataka nisam se raspitivao

Neznam kako kome ali meni se i nesvidja za te pare.Vidi se na slici da je uradjen samo da se sklopi,Za tolike pare treba da bude i neke zavrsne obrade,felne nisu mogli lepse da ofarbaju i gume su zafarbali ,odzak je zestok mora da su nocu namestali po mraku auspuh a ko je gledao uzivo na sajmu sigurno je video jos nedostataka.

Neko ce me skontati pogresno,IMT je bio dobar proizvodjac traktora,sad je sve gori i gori.Totalno su me razocarali i po kvalitetu i po cenama koje su po meni preterane za domaci traktor.
Tacno je da za te novce ima mnogo bolja masina da se kupi.Pa kod kineza nema gresaka,sve na svom mestu.Kada bih danas birao izmedju kineza i IMT-a uvek bi se pre odlucio za kIneza.I za jedan i za drugi ce za 10 godina biti problem delovi.

Perkins.
Da ne prodje taj IMT kao i Torpedo sto je menjac od 75-ice ubacio u 90-ku pa malo,malo pobegose zecevi po njivi...a i sam kvalitet je do bola sumnjiv.

Na 577 oce da crkne menjac i sa IMR-om,kad nesto ode ima da kosta deo ko svetog peru kajgana za dorucak,burazer ce na svom 585 da skine Perkins motor i da baci,oce da ubaci S44 IMR,kad smo ga radili pola delova morali da cekamo iz turske po 3 puta vecoj ceni od nasih delova koji ne pasu.Najbolje je klasika i delova ima gde oces.
I u 539 su ubacivali onaj bugarski Perkins,a mozda je i ovde,pa kad smo drugaru popravljali nema deo gde da se kupi ni za leka,nakraju budzili.

crkne menjač i maseju,JD,fendu....
motor na 585 i ovom 2090 ne možeš porediti jer su ovo motori novije generacije
a za kineza što ste spominjali takođe nema delova kod bucala ili juselu....

Ja ne znam za jos neki traktor od 90 ks a da ima ovu cenu. Meni se traktor na oko svidja,unutra je ok... jos ako je tacno to za motor ovaj traktor je da ne preteram,ali skoro pa dzabe.

Za 90 ks nema ispod 30000 evra strani traktori,mozda jedino kinezi.
Traktor je perfektan samo mislim da nezele da ga prodaju ni za 30000e vec navlace musterije za manje masine.
Komentari oko menjacu su namestu(Mirko015),ali samo za laike koji neznaju da koriste traktore i koji misle da su to trkace masine a ne radne masine.Kod mene u selu ima 5-6 577 i niko nije lomio menjace.Ali na povrsinskom kopu "Drmno",lome ih svake godine nekoliko puta jer voze laici koji nemaju pojma sta je traktor.

Vi ovde uoste ne shvatate sta je rad u sumi i u velikom brdu sa traktorom.Kad dodje nezgodna situacija mora da ga saltas kao sumaher inace ode glava.Lako je u ravnici zaustaviti traktor sa kocnicama,a kod nas kad te povuce teret nazad ili se snalazis ili skaces sa traktora ako neznas da ga presaltas u sekundi.Zato je IMT menjac mekan i hoce da zaglavi(50%)Zato narod ovde masovno kupuje Rakovicu jer nema tih problema sa menjacem i blokadom.Meni se desavalo da u pola brda traktor nemoze da iznese teret jer blokada jadno hvata,ja da ga presaltam ono zaglavi menjac a kocnice na 540 iako su odlicne nemogu ni sam traktor da zadrze i sta da se radi u takvoj situaciji po vama?

A meni se desavalo da ode osigurac na viljusci u menjacu pa nemogu da ubacim reduktor ni u brzu ni u sporu.
A to na ravnom i to na Rakovici 65 super.
Nije ovde da raspravljamo ko je bolji za brdo a ko nije vec da izmenjujemo iskustva oko odrzavanja i nacina upotrebe i popravka.
Po meni su dobri i jedni i drugi traktori samo je razlika gde i za sta ti treba.

Nazad
Vrh