IMT

E dobro je da lepo sluzi masina,samo gas i nema brige.Prodavao sam 540,dobijao sam 3200 ali nisam dao,odustao sam za sad,ipak ce on jos da radi dok se ne raspadne:osmeh:Mislio sam da kupim novu Rajku 47 treba mi za voce jer prosirujem vocnjak,ali necu za sad,ili cu polovnu 47-cu ili cu kasnije novu.Prvo da vidim kako ce se kretati trziste voca ove godine pa onda u nove radne pobede pa kud puklo da puklo.
Za sada ima jos da radi kod mene
14nfuw5.jpg

9zttuw.jpg

Krila su od 539 sa starom uskom kabinom,jaka do bola.Kada budem farbao trup i motor to ce sigurno biti crno kao Tafe i novi IMT,ubacio sam mu i orginal tegove u zadnje tockove i tu sam dobio bolje rasporedjenu tezinu(sad ima oko 1900kg) pa sad traktor bolje vuce u brdu i ne slajfuje.Auspuh ne diram ostaje sve u standardu.

R47- 7560 eura
R65- 8785 eura
R76- 10285 eura
Cene padaju u evrima kako se menja ovaj nas stabilni kurs,cene su po 112 a sad je 113, naprimer R65 je vec jeftinija za 70 eura u evrima gledajuci

Nisam pitao koliko je sada klasik 539 bez kabine,klot model.

komšo,mani nas te rakovice...
konstrukciono rešenje IMT je daleko bolje nego rakovicino sad što su fabriku zajašali i sjebali to je druga priča...
porediti 577 DV i rakovicu 76 DV je besmisleno jer mu nije ni prići ni jednoj operaciji,sad za datum isporuke nije kriv traktor ni onaj radnik u fabrici ,već lopovi što su je uzurpirali...
65 i 47 su po meni možda bolje od IMT samo za setvu i prskanje...mada i kod njih nekad hoće hidraulik da zezne pa prebrzo spusti sejač i pospada seme sa ploča...

...
konstrukciono rešenje IMT je daleko bolje nego rakovicino sad što su fabriku zajašali i sjebali to je druga priča...
porediti 577 DV i rakovicu 76 DV je besmisleno jer mu nije ni prići ni jednoj operaciji,sad za datum isporuke nije kriv traktor ni onaj radnik u fabrici ,već lopovi što su je uzurpirali...
osim sto je bolja prednja vuca na rakovici nego na imt,bar sam tako cuo od nekih majstora

I mene zanima evo moj 577 npr orginal prednja vuča automatika sve radi uredno nikad niš lomljeno...
Ovisi sve o šoferu...

---------- Poruka napisana u 21:44 ---------- Prethodna poruka je at 21:41 ----------

ne znam tacno,tako sam cuo.kazu,cesci kvarovi na imt,ne znam tacno neke primere da dam. imam 549 dv,ponekad kad je iskljucujem oseti se rasterecenje,nadam se da nece biti nekih problema.mozda je prednost na rakovici sto joj je kardan na sredini.
jos da dodam,mozda sam pogresno obavesten :sta:

Зашто је кардан (диференцијал) предње вуче на средини бољи? Најружнија кабина на ИМТ тракторима, тесна, тешко се улази и излази... Ни остале нису боље.
oszcle.jpg

Ni hauba nije bolja,kad je jednom rasklopis smuci ti se zivot da je vratis.Svaka hauba ima neko otvaranje,kipovanje napred ili nazad a ova usrafljena sa nekim ukosnicama za farove,jad i beda.Pre par dana radio kolega jedan ovakav 542,kao blizanac sa ovim na slici,menjac mu se raspao,otisla 2,4,5,otisao konusno tanjirasti,i kod strugara sredjivan prednji most,kako rece srecni vlasnik ovo mu je 15-20 put da se radi reparacija prednjeg mosta.Menjac se radi 4 put,em brzo rikne a delovi losi,super kombinacija.Covek je prvi vlasnik.

Kod nas su takvih 542 3 komada otisli iz sela zbog tih problema,kao i nas 549,dobri su oni za ravnicu i operacije u njivi ali cim se uhvate sume i ovih nasih njiva sa super nagibima ode im menjac veoma brzo kao i konusno tanjirasti i blokada.Prednji trap je takav kakav jeste,napred zavaljen traktor,veoma losi putevi sa velikim uzbrdicama,propinjanja cesta itd.Uglavnom mnogo losiji uslovi za rad i losije odrzavanje cine svoje.A 549 iako je omiljen traktor u ravnici kod nas je svrstan na zadnje mesto,kod njega sve ovo skoro duplo brze odlazi u nasim uslovima.Mi smo se srecno razveli od 549 pre 7 godina,a kupljen je nov 1987 godine.

Nazad
Vrh