IMT

Soko je radio prednju vucu na Rajkama do 1993 sa kardanom sa strane,posle su sami poceli da proizvode i ima kardan po sredini.Ima problema sa prednjim mostomm na 76DV,hoce da pukne poluosovina ali retko,barem kod mene nije nikom a ima rajki starih 15 godina da nisu menjali,na 65-ci nisam cuo da je nekom pukla.

samo ti to napravi i teraj traktor,i malo vise pazi na tajj prvi pogon kod 539dv,i kod moga je zeta pukla desna strana poluosovine,al majstor rece da pase od nekog fiata taj dio sto ide u tocak,e sad ako on laze lazem i ja vas

Soko je radio prednju vucu na Rajkama do 1993 sa kardanom sa strane,posle su sami poceli da proizvode i ima kardan po sredini.Ima problema sa prednjim mostomm na 76DV,hoce da pukne poluosovina ali retko,barem kod mene nije nikom a ima rajki starih 15 godina da nisu menjali,na 65-ci nisam cuo da je nekom pukla.
nije tacno,rakovica je radila prednje mostove sa leve strane na mojoj pise imr a kardan sto ide po sredini je radio soko mostar,znam iz tog razloga sto mi motor radio majstor iz imr i on mi je sve to rekao

Nesto si pobrkao.Na novim Rakovicama je kardan po sredini i poceli su sa standardnom ugradjom tih mostova 1993 godine i on je bio kopija novog tipa Soko mosta koji je od mislim 1990 poceo probno proizvoditi za IMR a za IMT se ranije poceo standardno ugradjivati,Od 1993 fabrika Soko u Mostaru bila zahvacena ratom i vise nije proizvodila ni mostove ni kucista volana pa je iz tih razloga Rakovica dobila od sredine 1993 godine standardno hidraulicni upravljac.Po tvojim recima Soko jos uvek radi iako ne radi 20 godina.Na mostovima Soko Mostar jeste pisalo IMR ali je i pisalo Soko,jer je bio most namenjen za Rakovicu i kardan je isao sa strane.

Na IMT traktorima prednji most je radjen od mislim 1988 u saradnji sa Soko,a kasnije su samostalno poceli raditi kao i IMR.
I na starim IMT mostovima lepo pise na srcu poluosovine IMT ali je taj most Soko proizvod.

Poslednja izmena:
Kvalitet Soko Mostar delova je bio izuzetan jer je rađen i prolazio istu liniju kontrole kao i vazduhoplovni.

Danas mi drug rece da se u Čoki prodaje IMT 5550 za neke male pare,ako je neko u blizini ili ima volju moze da ode,pogleda i uslika pa da podeli slike sa nama. :cool:

Nije 5550, nego 5500... Ako neko ima u blizini tog mijesta MOLIM ga da ode i da poslika traktor jer mislim da je steta da nemamo "modernih" slika ovog monstruma... Ako se uopce i radi o imt 5500, ako nije ko onaj 5360 sto su tvrdili da je 5500...

Zna li neko gde mogu da se nadju kvalitetnija sedišta za IMT539 poslednje je trajalo godinu ipo, pa mislim ako ima neko iskustvo sa tim, ili pak zna nekoga ko prodaje dobra i kvalitetna sedista, drago bi mi bilo da to javi , moze i na pp.
Hvala

soko mostar jos uvek radi,pogledaj njihov sajt,cak su prosle godine u maju mesecu skolopili ugovor o isporuci delova rakovici,jer ne bi imalo razloga da me laze majstor koji mi radio traktor a inace je serviser

Nije 5550, nego 5500... Ako neko ima u blizini tog mijesta MOLIM ga da ode i da poslika traktor jer mislim da je steta da nemamo "modernih" slika ovog monstruma... Ako se uopce i radi o imt 5500, ako nije ko onaj 5360 sto su tvrdili da je 5500...

I ja bih zamolio bilo koga ko je u blizini tog traktora da ga poslika sa svih strana. 5500 je takva rijetkost da je to prosto nevjerovatno i svaka njegova slika bukvalno ima istorijsku vrijednost!

@ Jugos
Kolko sad kosta nov 549dv?

moj je 2010. bio 11300 evra,dv,kabina,grejanje.ne znam da li su se menjale cene,ali bice na sajmu sigurno

Ako moze mala pomoc,treba mi AC pumpa za 585,crkla je totalno,raspala se.Motor na traktoru je cist Perkins,znaci nije IMR.Ne pase od 577,od S44.Gde da nadjem da kupim.Sta mislite,gde tomogu naci?Danas zvao neke koji imaju za Maseja delove i nemaju,a znaju koja je u pitanju pumpa.

Sa današnjeg terena po Sremu.
img1058.jpg

img1055.jpg

Mirko a sta je sa starom pumpom? Zar ne moze da se servisira? Btw mislim da imam nesto na tavanu ali nisam 100% siguran ..... Onu sa 4 imam sigurno a mozda imam i oridji englez al polovnu rasturenu..... Će da skrpimo nesto! Slikaj tvoju da nam olaksa pretragu.

Nazad
Vrh