IMT

Hteo bi da pitam nekoga ko se razume u tu mehaniku?!Kada stisnem blokadu na 560 (starti tip) ona blokira oba tocka do odredjenog opterecenja ali kada predje tu granicu onda pocne da krci odnosno kao da preskacu ti zupcanici i nozica poigrava.Nadam se da ste me razumeli.Zanima me da li je to komplikovana ili neka sitna popravka???

Par godina sam imao priliku radit sa IMT-560 koji je imao isti problem. Krenio na oranje, stisnio blokadu i ništa. Nije uzubljivao do kraja i onda počne iskakat. Nakon što nisam uspio na papučici dobit ga da uključi do kraja, onda sam otero u radionu da navare "mesa"na dio uključivača koji se naslanja na onaj "bibak" koji ulazi i izlazi iz kućišta. Nakon par navarivanja uključivanje je išlo do kraja i nije bilo nikakvih problema sa radom blokade.

Ja sam to radio pre par dana ,Bećarina je u pravu što se tiče navarivanja,još treba pogledati polugu da se nije malo uvila i ispraviti je ako je savijena

I ja sam radio kod mene na 540,svi IMT traktori od fergusona pa na dalje nose istu blokadu,isti zupcanik.To sto preskace je neresiv problem jer je blokada uradjena smesno,barem za brdske potrebe,kod mene je naprimer fabricka viljuska a zupcanik blokade je menjan ranije i viljuska se savila pa sam je navario i ojacao jer se savija kao da je od papira.

Luft nebi trebao biti.Piksne mjenjas i aksijalni lezaj.Rukavac je 100% zajeden.Najbolje ti je da ga kod tokara navaris na zajedenom dijelu i obradis.Taj tvoj rukavac ako je original bolji je dosta od novog.
Juče sam ga skinuo, razjeden je i to za 0,2-0,5 mm tamo gde su čaure, a dole gde je ležaj još više.Trebalo bi da je taj rukavac original i znam da su original delovi verovatno bolji od novih, ali navarivanje i obrada će sigurno da ga omekša. Drugo, novi rukavci koštaju 2800 (Turski) i 4500 (domaća proizvodnja), majstor će mi sigurno uzeti 2000-3000. Da li su baš svi novi rukavci lošiji od starih obrađivanih?

2q3prgj.jpg

Prvi put vidim...

Koliko se meni čini to je kao 577 samo sa DM34 motorom.

Ovaj traktor je radjen u mnogo vise komada od 1000,imam bas prospekt od tih serija 560,565,567,569.Ovo je 565 sa petobrzincem koji hoce da crkava,barem kod nas u brdu,pokazao se katastrofa taj menjac.Motor na 569 je DM kao na Rakovici 65,odlican motor,ostar,jak,izdrzljiv i dobar na palenju.

Danas sam na pijaci kupio indikator pritiska ulja (davač) za moj IMT 560. Tek kad sam došao kući video sam da na njemu piše da je za pritisak 0.8-1.2 bar. Da li je to prevelika vrednost za IMT 560, imajući u vidu da se kod ovih traktora pritisak ulja ugrejanog motora na leru, približava 1. bar-u? Posle sam video na sajtu proizvođača da postoji i davač za opseg od 0.4-0.8 bara, i mislim da je taj prikladniji. Da li da tražim ovaj drugi, ili može da posluži i ovaj što sam kupio (u smislu izbegavanja lažnog alarma)?

Danas mi drug rece da se u Čoki prodaje IMT 5550 za neke male pare,ako je neko u blizini ili ima volju moze da ode,pogleda i uslika pa da podeli slike sa nama. :cool:

Пукла и десна полу осовина, 19500дин +400 поштарина. Каже овај из МД Комерца да је то радио Соко Мостар и да су се лоше показале, а он сада набавља из Немачке. Шта би било паметно урадити: Уградити сигурносну спојницу на кардану; ставити само 6 вијака на прирубници... продати трактор и купити неки полован страни за те паре?
2qkq829.jpg

Koje je godiste traktor imenjace.Soko mostar ne radi vec 20 godina i na trzistu sve sto se pojavi sa oznakom soko je kopija.Soko je radio i kucista volana za 558,560,577(stari tipovi)Rakovicu.Prednji most kod tebe je domace proizvodnje sklopljen i napravljen u IMT-u.Zasto ne pucaju poluosovine na Rakovicinom prednjem mostu a isto domaci proizvod ali iz IMR-a.

Kako ima mnogo prevaranata,poluosovina za IMT iz nemacke(turske).

u pravu si Mirko 015 imt radi prednje mostove za svoje traktore ali odakle rakovica dobija sada prednje mostove ako ne radi soko mostar,pucaju poluosovine i na rakovici po sredini ako je kardan ,mom komsiji 3 puta pucala poluosovina

Nazad
Vrh