IMT

Znači, ugradna razvodnika je besmislena bez pomoćne pumpe + dodaci, mora da se traga za drugim nekim resenjem

vrlo dobro traktori.motor mecka v6 odlican malo problem sa konusnim tanjirastim ali nije strasno ima delova (necrkava cesto) to je starija verzija ima sitnih mana.bolje uzeti 5210 noviji tip jaci je ima 210ks v6 udobniji i jos par stvari...

Koliki je dozvoljeni luft u rukavcu (onaj vertikalni deo) prednjeg točka? 558 je u pitanju. Pretpostavljam da ne bi smelo da ima lufta. Kod mene mrda za 3-4 mm. Da li se tu vrši zamena ležaja ili nešto drugo?

Koliki je dozvoljeni luft u rukavcu (onaj vertikalni deo) prednjeg točka? 558 je u pitanju. Pretpostavljam da ne bi smelo da ima lufta. Kod mene mrda za 3-4 mm. Da li se tu vrši zamena ležaja ili nešto drugo?

Luft nebi trebao biti.Piksne mjenjas i aksijalni lezaj.Rukavac je 100% zajeden.Najbolje ti je da ga kod tokara navaris na zajedenom dijelu i obradis.Taj tvoj rukavac ako je original bolji je dosta od novog.

Na vecini IMT-a(ne racunam ferdzu)taj luft se pojavljuje brzinom svetlosti iako se redovno podmazuje.Ja mucim muku sa tim,podmazivanje i odrzavanje na nivou i opet sve se rasturi posle 200 sati,a aksijalne lezaje neznam vise koje da kupim a da valjaju,oni odu posle 50-100 sati.

I burazeru to treba na 585,mozda bi se moglo naruciti u Pazovi i Indjiji kod ovih sto rade sve od gume za berace i ostalo.

Kakva ti je ono kombinacija felne i gume pozadi na 558.Jel ono 28 coli felna.Vozni park za pohvalu.

Narode jel skupo mehanicko kuciste volana za moj 540 za 120 eura.Nasao sam kod jednog tipa sto rastura traktore.Mislio sam da skinem sa mog traktora hidro volan i da vratim na mehanicki.Jer od ovog hidro volana nema leba,nemam vise zivaca da pokusavam da ga namestim.

Na najlonu u Novom Sadu nove osovine piksne i komplet puž bez kućišta 14200 din. tako da ako je komplet dobar to nije skupo.

Vec sam jednom menjao sve komplet,samo kuciste nisam i u startu je sve imalo lufta mnogo,u medjuvremenu je i kuciste puklo tako da mi treba sve.Volan na traktoru me je kostao nedaj boze dosad,dok sam popravljo mehanicki a i sad hidraulicni i opet nemogu da motam.Neki dan umalo nisam zaginuo sa traktorom jer nije mogao brzo hidro volan da namota desno,sva sreca imao sam kocnice inace sad bi bio pokojni:osmeh:

To nisu stvari za zajebanciju zbog toga se gubi glava sređuj to što pre pogotovu ako si u saobraćaju ili u brdima tako moj stric vozio 560 bez kočnica kaže nije to ništa pa tako deset godina al sve do jednom pa nakraju jedva ostao živ posle toga neće da izađe na ulicu dok nije uradio kočnice kažem opet to nisu stvari za zezanje a ti dobro proveri ima li lufta u tom kućištu ja sam sredio moj volan na 540 pre mesec dana za sad nema lufta ali je sve urađeno od kolevke i rukavaca pa do kućišta.

Moj 558 do prošle zime nije kočio ni malo i naš munjeni radnik tako sa punom Kikindok kamena niz dosta velko brdo izšalta iz brzine...ja išo iza njeg rusom i istom kikindom,a kad je puna ni rusu nije baš sve jedno niz tako brdo...Ove zime smo sve kompletno remontirali (kočnice) i sad koči ko auto.

---------- Poruka napisana u 14:46 ---------- Prethodna poruka je at 14:44 ----------

jesam li dobro izbrojao 7 traktora imaš :ppozdrav:
5 traktora imam,ovaj zeleni Torpedo sa sike nije moj na njemu smo ja i stari samo instalaciju radili,a onaj Rus kraj mog 952 je ujakov.

Nazad
Vrh