IMT

Jede on meni malo gume,tockovi stoje malo u konus,mislis da je zbog toga?Skoro sam kupio rukavce,ali ista prica.

Imali smo istu pricu na nasem 533 pre 10-ak godina tad sam bio jos klinac ali sam ga vozio i secam se da mi je bilo veliko olaksanje kad smo sredili rukavce,sve smo nosili na varenje i osovine iz rukavaca i rukavce smo skidali i nosili na varenje,pa brusenje i onda nove caure i od onda je isao dosta lakse.
Slicno je bilo lane kod ujaka na 560 sa servom,ima servo a ne moze da skece gusi se pumpa medjutim ujak nije podmazivao i sve se pojelo i lezajevi i caure posle je i kod njega bila pesma.

Znaci samo da promenim bikse u rukavcima,tj.,da namestim da tockovi stoje pravo i nema problema?

Jako bitno je da podignes prednji trap sa dizalicom ili sl. i da ga tako rasterecenog podmazujes,naravno kad budes sredio biksne.Ne znam koliko mogu da prave problem lezajevi na dnu rukavca ako su u losem stanju...

Ajd da se i ja oglasim ovdje pa da bjezim dalje:

Sto se tice DV traktora i mjenjanja dimenzija guma, mozes staviti iza koje god zelis i sve ce biti u redu sve dok ne ukljucujes prednji pogon. Da bi prednji pogon radio ispravno, valjski obujam gume mora biti u 5% tolerancije spram tvornicke dimenzije i onda se i prednji pogon moze koristiti nesmetano.

Po pitanju 539 i guma zadnjih, ja se sjecam jos dok sam djete bio da je kolega na svoj 539 nazad namontirao do pola potrosene prednje gume sa zmaja 132 14.9-28 i traktor ih je nosio bez problema u vuci prikolica, drljanju i laksim poslovima. S njim nije ni orao, ni tanjurao a i da je htio ne bi mogao... po meni 12.4 puna kapa.

na imt 565 mi se desilo danas par puta da nisam mogao da spustim sejalicu ,ostala je gore kada spustim ručicu a
kasnije naglo padne .
šta bi moglo biti?

scaled.php

Poslednja izmena od urednika:
na imt 565 mi se desilo danas par puta da nisam mogao da spustim sejalicu ,ostala je gore kada spustim ručicu a
kasnije naglo padne .
šta bi moglo biti?

Imas tri moguca uzroka kad hidraulik nece da spusti poluge.

1.Zaglavljiva sipka koja reaguje preko balansne opruge.
imgp0086v.jpg

By kemolisnik at 2012-04-09

2.Zaglavljiva razvodnik.
imgp0011e.jpg

3.Odvrnuo se vijak ili ispao bolcn na klipnjaci koja pomaze vracanju razvodnika.

dsc03534v.jpg

Nazad
Vrh