IMT

@NA: Na četvrtoj i petoj slici se vidi neki crni "cilindar" zašarafljen na lijevo gazište. Šta je to i za čeg služi? Inače jako fino odrađeno. Samo neznam jel ga (vozača) ulje (razvodnik) jako grije u radu?

Za bolje poznavatelje hidraulike imam jedno pitanje. Jel pumpa postavljena ko na tom 558 ima problema sa dobavom ulja iz spremnika (mjenjača, diferencijala, jel) u kojem je nivo ulja niži od položaja same pumpe i kako se ona ponaša kod paljenja traktora, a pri tom mislim na cijeđenje ulja iz dolaznog crijeva i sam početak rada pumpe "na suvo"?

Taj "cilindar" je ustvari filter hidraulicnog ulja rakovice 65. Tacnije,neki modeli R65 imaju a neki nemaju takav filter. Pumpa i dekna su takodje sa rakovice. Pumpa ne bi trebala da ima previse problema sa startom na suvo jer mala kolicina ulja uvek ostaje u pumpi. A novo ulje stize cim upalis traktor. Naravno dok je pumpa ok. Ono sto se meni ne svidja je mesto gde je prikljuceno crevo povrata ulja i crevo napajanja ulja pumpe hidraulike. Ne moze jedno biti u menjacu a drugo kod klipne pumpe jer ulje ne stize da predje iz menjaca u "diferencijal". I lako moze da se desi da nivo u difu bude mnogo nizak... A onda znamo sta sledi. Ko ne zna moze da nasluti. Proveriti se moze lako i mislim da bi trebalo! Dovoljno je da se skine cep za sipanje ulja u menjac i uporedi nivo kada je traktor ugasen i kada je upaljen. Takodje moze da se proveri nivo na "špijunku" sa desne strane menjaca tj difa kao sto sam objasnio za slucaj clana Olalije.

@NA: kako se ona ponaša kod paljenja traktora, a pri tom mislim na cijeđenje ulja iz dolaznog crijeva i sam početak rada pumpe "na suvo"?

---------- Poruka napisana 06-04-12 u 00:09 ---------- Prethodna poruka je 05-04-12 at 23:57 ----------

Dovodno crevo je kod filtera za gorivo namerno savijeno u visine pumpe da bi se zadrzala neka kolicina ulja bas zbog rada pumpe "na suvo" -mozda i gresim ?

Dali neko zna gde ima da se kupi ovo? reč je o "viljuški" za uključivanje prednje vuče na 577.
6egs8y.jpg
[/IMG]

Danijela probaj ovde naći, Md komerc 011/316-16-51 Zemun, šalju delove sitijem, ja naručivao ovaj uključivač za 549dv, sličan je ovome, možda je čak i isti ali me nemoj držati za reč.

@kosjerac šta se tebi desilo sa viljuškom? Kod mene je kao što se i vidi zupčanik jednostavno osekao onaj pipak što ulazi u kanal zupčanika.

Nazad
Vrh