IMT

Pitanje za znalce:ako na imt 577 stavim gume 13,6x36 a bile su 18,4x30,da li moram da skidam kardan od prednje vuce?
Mozda je to bila tema razgovora ali da ne listam unazad ko zeli neka odgovori.

Ili isključi prednju i nemoj da je uključujes mozda je lakse nego da skidaš kardan.Mislim da nebi trebalo da bude nikakvih problema ako je ne uključuješ.

Danijella,ta viljuska je ista kao na 549 DV kod mene,isti slucaj treci put za redom,kao da je brusilicom obrusena.Prvi put sam navarivao prohromskom elektrodom i sluzilo je oko godinu ipo,drugi put sam nosio kod majstora i taj je navarivao sa elektrodom za zupcanike ali je sluzilo mnogo manje,i pre mesec dana sam pravio treci put,ali sam uzeo komad ventila i zavario pa kolko ce sluziti to cu tek da vidim :osmeh:.

tema je jako velika da je pregledam a interesujeme koliko 560 stari tip moze da podigne na hidrauliku?
ovih dana treba da mi stigne prskalica od 800 lit pa neznam jel je smem celu nasuti sa vodom

Ja sam vec piso u ranim postoma da sa 560. nosim od 800.l mora da bude sve uredno sa hidraulikom i nije mu lako zato sipam 700.l vode i nosi bez problema

Pa posluzice za neko vreme,a do tada se mora kupiti nova. Sve se dogodi da se pokvari kad naj vise treba,u sred sezone,pa onda nema vremena da se narucuje nova nego se to tako naredi i teraj dalje. Tu bi naj bolje bilo da se viljuska odlije od nekog kvalitetnijeg celika jer ova fabricka je sluzila jedva 8 godina.
Glavni problem je sto je rucica za ukljucivanje dv-a postavljena na kabinu.Kad je ukljucena rucica je oborena na dole a ona guma je gura na gore i tako je ona non stop nategnuta i onaj pipak struze o zupcanik,plus sto kabina dise na gumenim nosacima.

Djele šta misliš da se ta ručka probuši i ureže navoj na mestu starog pipka, pa da uzmeš neki čelik za poboljšanje ( č4732) pa napraviš na strugu drugi pipak okališ ga, zalepiš lepkom protiv odvijanja i namestiš, možda će i dalje služiti od ovih što si pravio, a i koštaće jeftinije nego nov deo, a ovog čelika imaš u atenici u Čačku, a to ti nije daleko.

To si u pravu.Ja sam imao neku ideju da se tu prosiri kanal na zupcaniku pa se ubudzi neki iglicasti lezaj na pipak,ali tvoj predlog je dobar...

tema je jako velika da je pregledam a interesujeme koliko 560 stari tip moze da podigne na hidrauliku?
ovih dana treba da mi stigne prskalica od 800 lit pa neznam jel je smem celu nasuti sa vodom

Moze da je nosi. Kod nas jedna porodica prska za IMT 560 i Agromehanikom 800l nasutom do vrha. Dosta imaju repe pa je ta kombinacija jako uposlena.

Drustvo,jel moze neko da mi kaze da li se svaki Imt 542 tesko mota ili to samo moj i zbog cega??Otpadose ruke kada skreces.

Ako ti je dobar hidrulik, nosice bez problema. Moj je nosio korpu od 1100kg, prskalica nema vise od 300kg prazna+ 800l vode, tako da bi trebalo da nosi. Jedino ce malo poskakivati, ako nemas tegove.

---------- Poruka napisana u 11:32 ---------- Prethodna poruka je at 11:30 ----------

Drustvo,jel moze neko da mi kaze da li se svaki Imt 542 tesko mota ili to samo moj i zbog cega??Otpadose ruke kada skreces.

I ja imam slicno iskustvo. Nista laksi nije nego na 560, za koji svi kazu da ima tezak volan, jedino ima bolji ajnflag.

Nazad
Vrh