IMT

Ostao sam dužan za slike, jer mi je traktor bio u šupi nepristupačan i konzerviran preko zime :osmeh:
020420121317.jpg

020420121318.jpg

020420121319.jpg
ljuta makina IMT 555

tesla

E sad možeš i grejanje kabine da ugradiš, pa kad dođe jesen da se vozaš sa otkopčakom košuljom!!!:osmeh:

čemu služi ručica sa žutom strelicom nevidi se najbolje sakrila se iza velike ručice

161jnys.jpg

A grejanje mi neće trebati, jer više nemože da radi ni sa jednim priključkom koji ja imam, tako da će uskoro da se udomi kod novog gazde, samo dok ubedim oca, prirastao mu za srce :osmeh:, kod njega je od `72.

---------- Poruka napisana u 22:48 ---------- Prethodna poruka je at 22:46 ----------

@kloki, to ti je ručica za spajanje pumpi, tj. kada je okreneš napred, spojiš pumpe (protok ulja) glavnu klipnu, i pomoćnu zupčastu da rade zajedno.

kliki
ta ručica služi da se udojče pumpe tj da glavna pumpa zajedno sa pomoćnom "gura" ulje u razvodnik,u tom slučaju poluge su isključene
PS.
tesla me je pretekao...

Ovo je zgodno, kada ti se zapuši filter (kao meni), podigneš ručicu za poluge gore, i stisneš pomoćnu hidrauliku, plug skoči gore, staviš klocnu ispod ramena poluge, pa polako kući :haha:.

Da se vratimo na onaj problem oko hidraulika.
Do ploce ne moze da bude, takodje do gumica sa cevi ispod poklopca sigurno nije.
Kako moze biti i do pritegnutosti opruga, da je do njih ne bih traktor radio ta dva sata bez problema.
Ulje se razredi vremenom i pumpa verovatno negde '' pusta'' slabo gura ulje.
Do pumpe je sigurno.

Vi je onda skinite i uradite još četiri puta pa možda bude osma sreća.Ako su je remontovali ljudi koji znaju taj posao da urade ona nije 1000% u pitanju već je problem nešto sasvim drugo,treće.

Ja sam imao isti problem na IMT560,ulje kad se ugreje hidraulik ne radi-ne dize poluge i kip ne dize prikolica.
Problem je resio majstor kad je remontovao hid.pumpa a ja sam sam promenio karike a pre obrusio sa fini bruspapir cilindar podizac poluga i ujedno promenio gumeni O prsten na spoju cilindra sa hid.ploca
Taj zahvat me kostao 70 eura ukupno

Kazi ti Maticu coveku koji je problem, nemoj mudrovati sa strane.
Mozda su to neki trecerazredni majstori.
Neko moze i 44 puta da radi pumpu i opet ne odradi.

Jeste li proveravali ploču hidraulika?Ako niste proverite je a proverite i sigurnosni ventil koji hoće i zna da zaglavi kad ne treba.I da ne zaboravim da nemate možda onaj poklopčić na mestu gde se nalazi cev sa 4 gumice?

:haha::haha::haha:odeo ovo u :off_topic: nego da se vratimo na problem treba pomoći ulje i kada se zagreje negubi puno viskoznost i ne gubi pritisak odnosno stišljivost fluida tako da razlika u pritisku toplo hladno ulje nema više od pet posto ja bi predložio da se to još jednom dobro isprati i pregleda ploča i da se ispoštuju normativi podešavanja te da se pogledaju prenosne poluge jer jedan bezazlen zazor ili luft koji se sakrije od očiju pa makar on iznosio jedan milimetar može da pravi sličan problem a da to i ne primećujemo

Po pitanju problema s dizanjem, ako zelite znati da li vas zeza balansna opruga ili ne uzmite komad jaceg lanca i proturite ga kroz mjesto za top link na sijacici a oba kraja lanca skopcajte na "slomljeni klin" ispod kacenja top linka a top link ukonite da ne smeta tako da lanac preuzme ulogu gornje poluge. ako i dalje ne bude htio podici sijacicu, nije balansna opruga u pitanju, nego nesto drugo, a ako ipak sicacica ode u zrak ko nista, onda je do balansne opruge. jednostavan pokus za napraviti...

Inace, koristite neki jaci lanac pri ovom pokusu, da ne bi pukao dok je sijacica u zraku pa da se ne desi lom na sijacici uslijed pada na zemlju. ovo radite samo kao probu, pa ako uspije mozete i na vlastiti rizik zavrsiti sjetvu ili pak popraviti balansnu oprugu.

Ljudi hvala svima na savetima i pokusajima saveta,pumpu nisam sam radio nego 3 razlicita mehanicara,danas sam sejao sa 542 koji drzi Maju na leru ali je problem sa uglom kardana jer je dosta nizi traktor i u radu kad se podigne sejacica prelazi 15% i lupa kardan.Nisam rekao da na 558 kad je hladno ulje dize ali na leru padne jedno 10 cm dole,gumice su proveravane x puta,kulise,kamen ventili i karike su stavljene proslu jesen,pre dva dana je sve rasklpoljeno i majstor kaze da je sve ok.Drugi mehanicar mi seje teorije da su se rasklimali nosaci sa strani,pumpa neprirodno vibrira i greje ulje,ne znam da li to pije vodu,ja mislim da nije problem u pumpi vec u ventilima ili klipu ili ploci,otkud znam.

Ljudi molim za pomoc,imam imt 558 kojem sam 4 puta radio hidraulicnu pumu,radi 2 sata normalno i onda ne moze da odigne sejalicu maju sem na punom gasu i to jedva.Juce me je majstor zeznuo da promenim svo ulje i opet nista.Probao je ventil,kaze da je 200 bara pritisak,prosle godine menjan kompletan set.Ako ima neki hidraulicar neka se javi.

Imas li koju sliku poklopca hidraulika odozdo.
Sinisa ti je najbolje objasnio kako ces provjeriti da nerasipa ulje negdje nastranu.

Ako si sve odradio pravilno na pumpi, cilindru i poluzju ostaje ti jedino kardanska lamela.Provjeri za svaki slucaj u trenutku kad nece da dize radi li kardan nazad.

Skini poklopac kako ti je Sinisa objasnio i vidi kako radi poluga na slici kad pomjeras rucice hidraulike.

dsc03874kp.jpg

By kemolisnik at 2012-03-10

Nazad
Vrh