IMT

Mityoo
Kakvo je to radno svijetlo na kabini?
Je li taj traktor malo proširen ili mi se čini, a baš što si mu dizao ovoliko usis?
Inače djeluje mi kao dobra mašina.

To radno svetlo sam patentirao izum bivšeg člana foruma Save, i mogu vam reći da svetli bolje nego bilo koje radno svetlo koje sam do sad video.... Usis je tako rešen iz dva razloga. Prvo što višlje, to je čistiji vazduh kad se radi u prašini, a drugo je da ovako ne smeta za preglednost! Sad smišljam kako da montiram auspuh sa druge strane uz kabinu da ni on ne bude u vidnom polju... Točkovi su montirani na osno rastojanje da može ulaziti u međuredni razmak 70cm sa 2 reda između točkova i 50 cm, kad zajašiš 3 reda!

I moj 539 je tako raširen ,samo mislim da nemože da ore sa tako raširenim trapom,mada ja njega koristim za lakše poslove

Sad mogu samo da ti uslikam pospremljeno, jer su sve njive već poravnate, ali ako želiš da čekaš do jeseni.... Oranje je bilo baš kako treba!

evo juce stigao i nas malisa i ispostovali su onih 90 dana od kad je uplacen.
21b0pyf.jpg

smvofb.jpg

danas zavrsio osvezavanje imt 558,karike indijske 5.000 din,dizne sa uloscima i stelovanjem 5.000 din,semering radilice prednji i zadnji 2.000din (napred dva komada),garnitura dihtunga 2.000 din,lamele za zadnju trubu 3.000 din(2 komada),kuglice i opruge 800 din,turbina za vodenu pumpu sa lezajevima i semeringom 2.000 din,još neke sitnice urađene....sad čekamo naftu ...

Danas sam bacao prijatelju veštak na 25 jutara pšenice sa njegovim IMT 542 traktorom.Jako sam se razočara ! Osećam se ko da me neko je*o sve me boli.
Jedino mi se sviđa kako je okretan idealan za voćarstvo( trebao bi mi) ali sa ovim iskustvom definitivno ne dolazi u obzir.
Nemojte me pogrešno shvatiti ne vozim ja Klasa i kejsa nego rakovicu i zetora od 40 godina ali za ovoga su oba moja po udobnosti tatamata.

Данас док сам чистио снег пуче ми лева полуосовина предњег точка, није чудо што је ИМТ пропао!
2qvyws1.jpg
1zf385u.jpg
2uhxpj9.jpg
. Где ли то има да се купи?

Zar ne bi trebalo unutra biti nekakvog ulja ili maziva bilo koje vrste? Znam da 539DV nema bocne reduktore naprijed i cuo sam price da im vole odlaziti poluosovine naprijed, jer su "preopterecene" bas zato sto nema redukcije, nego osovine idu direktno.

Sad, da li je glasina istinita ili je manjak maziva problem...

Recimo, ja nemam ispod ovih matica s 4 zuba ovu iza osiguravajucu sajbu ali izmedju lezajeva imam distancer koji ne dopusta pretezanje lezajeva jer vjerujem da se uklanjanjem tog distancera dobija pretesko okretanje prednjih tockova i onda poluosovine trpe i desava se havarija...

Nazad
Vrh