IMT

E tih 1800 ti je prva i osnovna greska a pumpa sto je radjena to neme veze..vrlo lako moze biti da nije dobro nastelovana ili cak da je hidro glava sa manjim klipcicima za S44 motor sa malim klipovima. To je kod mene bio slucaj na 577 DV.

Tako je bio i prije naštelan a nema mi potrebe za većim okretajima .
On sve dobro vuče nego nekad u jako brdo tanjiranje npr ideš krenuti ako je suho pa se malo guši.
Inače dobro vuče solidno vidit cemo kad napravi se motor jer pumpa je bila losa tako da sad radi sve .
Glava rađena i dizne nove i pumpa sve novo hidrulična glava nova.
A i pali slabije tako da mislim da je to prije do kompresije ili malo možda zakrenut pumpu ?
Paljenje jer neko je radio generalku prije ko zna kako je to uštelano.

Da a baš me zanima planiram kroz godinu da ubacim u sedmicu perkinsove sklopove našao sam pa cu da vidim ga onda u radu.
Inače motor ne dimi ali nekad se totalno zaguši u većoj brzini.

Mozda je TAM-iceva PVP.

---------- Poruka napisana u 23:31 ---------- Prethodna poruka je at 23:29 ----------

S44 pali kao mina ako je kompresija losa a pumpa, dizne, anlaser i akumulator dobri.

Potpuno tacno.

---------- Poruka napisana u 23:39 ---------- Prethodna poruka je at 23:31 ----------

Razlika je osetna ali ne i nesto velika.

Razlika je u 7KS.To je po katalogu.57x=70KS 58x=77KS

Tako je. Vozio sam jednog 587, jednog dobro odvrnutog 577, gomilu relativno standardnih 577 i 2 'ustrojena' na punjenju. Razlike ima, eto tih 7KS na 70KS je 10% samo opet kod polovnog motora najvise sve zavisi od mastora za PVP.

---------- Poruka napisana u 00:25 ---------- Prethodna poruka je at 00:06 ----------

Svasta sam video ali 577 sa kabinom od Torpeda jos nisam..

otvorim 577 da resim problem sa hidraulikom i kao sto sam predpostavljo filter zapucan skroz, kako je i vukao neznam, a piljevine koliko neces. zateknem i sigurnosni ventil puknut, svasta se izdesavalo u diferencijalu...
naj gora stvar od svega kad sam video konusno pogonski, bas dosta ostecen, svaki zub i konusni lezajevi u nosacu sklopa su dosta losi. a tanjirasti kao iz fabrike da je izasao juce, nista! e sad kazu mi da oni idu u paru i da nemogu drugacije ni kupiti i pito danas u prodavnici u pancevu, samo zajedno imaju...sklopio sam ga do daljnjeg.

attachment.php

i sad mi bilo jasno ono grgrganje kad ga izbacim u slobodnom hodu, a kad ga vozim u brzini nije se culo.

Zanimljivo.Radio sam dosta IMT traktora al na 56x-58x nisam vidio ostecene konusno tanjiraste zupcanike.Kod njih uvijek prije strada bocni reduktor na tocku.To je vjerovatno slabo tvornicki odrađeno.
Taj bi konusni trebao imati 9 zuba.

Jako bitna stvar ne samo kod tih traktora vec kod diferencijala uopsteno da su lezajevi na konusnom zupcaniku sa propisanim zazorom jer ako se zazor poveca a matica ne dotegne da se nepotreban zazor eliminise moze svakojaki karambol da napravi...

Potrebna mi je pomoć:
Radi se o IMT 533 iz 1963 godine
Na pločici ispod brave za paljenje, imam broj šasije koji je 8 cifara, a čuo sam da mora biti 9 cifara u broju šasije, pa me interesuje gdje (osim na pločici) može da se vidi broj šasije traktora 533.

obicno treba da ima devet cifara od kojih prva cifra oznacava godinu proizvodnje
u tvom slucaju treba da je 3 jer je 1963 god
ukoliko je nekad , naprimer osamdesetih godina je radjeno naknadno ukucavanje broja sasije na traktorima koji su imali broj na plocici i onda je novi broj obicno ukucavan pozadi na trubi od diferencijala na kraju prema sredini traktora
onda je ok oko ima 8 cifara

Nazad
Vrh