IMT

Kakvi nece niko 577, on je zakon samo sto ljudi kupuju jeftinije.
A to je Rakovica.
Koja sem okretljivosti i nema nikakvu vecu prednost.
Razlika u ceni je velika, pa zato ljudi kupuju jeftinije.
Brdoviti kraj znaci i manje obradive povrsine pa i manje potrebe za KS inace 577 je jedan od najboljih modela koji je IMT plasirao na trziste pored 533-9 i 558 ostali se nisu bas proslavili.
PS ili da ova 3 modela plasiramo u legende

Svaka vama cast!!,ja rece samo da je cena 577 previsoka,a rakovica je jeftinija i moze se brze dobiti a vi svi odmah kako je Rakovica najgori traktor na svetu i da nevalja nista,pa da ljudi su ludi i neznamo nista,a kod mene u selu ima 30 komada,a u susednom selu koje ima samo 40 domacinstava ima 25 rakovica.
A zasto je masovno kupujemo evo i primer:
http://www.youtube.com/watch?v=IGsfUx8Efck

I mi smo se dvoumili izmedju rakovice 76 i imt 577. IMT je svakako bolji u smislu da je udobniji,masivniji,lepse u radjen i sl. Ali kad su mi rekl ida se ceka izmedju 90-120 dana,odma sam se setio da su neki cekali i puni godinu. Tako da je odluka pla na imr. Rakovica je dobar traktor ,znacajno jeftiniji,a i bili smo sa par ljudi styo su kupili nove rakovice i raspitali se,i svi su zadovoljni...

Niko nije reko da je rakovica naj losiji traktor , cak sam je imao 3 godine i napravio joj brdo radnih sati al 577 je mnogo hvalitetan traktor koji mnogo moze da uradi , da povuce , da izvuce i da dugo dugo traje .
Obrati paznju na internetu koliko cesto je 577 skuplji od 5106 i verujmi da je opravdano

Takvi lugovi ne rade dobro u teskim tlima. Za vrlo pjeskovita tla su izmisljeni...

IMT traktore vecinu sa tvornickih slika nitko nikad nije vidio, samo radnici i kamerman koji ih je snimao.

U HR se prije 3-4 godine prodavao jedan vocarski traktor F590 mislim da je oznaka bila, bez kabine i s kosom haubom i stvarno nemam pojma odakle mu.

Dođi kod nas na jednu "ekonomiju" da vidiš kako rade.

Hmm, ne znam bas da je bolje nego s obicnim plugom? Da takvi plugovi valjaju, koristibili se masovnije nego ovi danasnji...

To je misljenje pojedinca,u centralnoj Srbiji po ovim nasim brdima Rakovica je broj 1 od traktora,u svakom selu po 20 kom. minimum.a jos nas ocerupase Egipcani i Alzirci.Kod nas slabo ima 577 nece ga niko.Kod rakovice je jedino problem hidraulik,treba se malo naviknuti a sve ostalo je netacno.Ko kakve traktore pravi vidi se i po izvozu i po obimu posla u te dve fabrike.
u bh kupuje rakovice masovno i rasklapaju( ne placaju porez) i voze za te arapske zemlje jer im se traktor pokazao a cijena imt-a je prevelika

Ipak je 577 daleko bolji traktor od Rakovica u svim segmentima. Neko vise voli ovaj, neko onaj traktor.
Ali ipak je IMT na prvom mestu.

Ja sam imao Rakovicu 65 i radio sam malo i sa 76 DV. Novi 577 DV sa mokrim kocenjem je bolji od obe zajedno bar u onim poslovima za koje meni treba traktor. U sumu ne idem i tu nisam merodavan da iznesem svoje misljenje.

Ja bih lično uzeo 577 prije nego R76, nema iskustva u radu s njima ali 577 mi je jednostavno ljepši traktor. Naravno, uzeo bih ga kada bih mogao da odnesem novac i vratim se sa traktorom. S obzirom na sva čekanja i nesigurnost, te činjenicu da IMT više nije baš firma koja uliva povjerenje...

Kakva su vam iskustva , 542 stari tip tamo do 85 -tog godista ili 540 tako do 80 i nekog .Nasluso sam se dosta prica oko diferencijala ,jel zna neko da mi tacno pojasni koji je brzi koji tacno sporiji izmedju ova dva traktora.Znam da vecina kude 542 a opet dosta njih i hvale pa stvarno neznam .I na kojim tacno riknjavaju ti konusno tanjirasti (pretpostavljam da ovi brzi riknjavaju ) i tu vise nikad nemoze biti to jer su delovi znj klasa a i predpostavljam kad bi hteo da to bude to moraju svi moguci luftovi da se rese u poluosovinama pa bi to malo bilo bolje ali to je strasno za dzep.Koji se motor pokazao kao bolji fiatov ili perkinsov ??Ili su tu negde ? Moze li neko tu malo da mi pojasni ?

@PKB nisam neki strucnjak iz oblasti mehanike, ali mogu ti nesto reci kao neko ko je koristio. U pitanju je 542 sto se diferencijala i menjaca tice nikakvih problema nije bilo, sati ima bog zna koliko, tri puta mu je radjen motor. Sa menjacem jedini problem koji sam imao je da mesa brzine(to se desavalo od kad je nov), pa ide samo u rikverc, ali otklanjanje tog "kvara" ne traje duze od jednog minuta. Ore sa dvobraznim plugom 2x25 i u dobrim uslovima 2x30 u prvoj brzoj. Sto se brzine tice, znam da je dosta brzi od 560 u transportu, ali je sporiji u oranju ako sa oba orem 1. .

Na 542 je 5 brzina menjac i zna menjac da crkne i da ode konusno tanjirasti ako se tera kao bog djavola,na 540 je menjac 3 brzine i ne crkava konusno tanjirasti i mozes ga terati kako oces.Motori su u sustini iste klase kvaliteta,sve je to dobro u dobrim rukama,jedino delove za IMR motor imas gde oces i jeftiniji su malo,a za fiatov motor u prodavnicu Univerzala.I naravno da bi nasuo ulje u 540 sa Fiat motorom moras da skines haubu i rezervoar(a to nije lak posao) jer je na njima cep za ulje na poklopcu ventila.:ppozdrav:
Ako koristis traktor u ravnici neces imati problem sa IMT-om jer ti traktori imaju losu blokadu i brzo crkne,ako ovaj traktor treba za brdo i sumu gde treba stalno blokada tu ima 0 bodova.

Da dodam samo u vezi mog prethodnog posta, volan na 542 po meni lose stoji, pa posle celodnevne voznje ramena otpadaju. U oranju sa njim se umorim strasno kad dodjem uvece kuci, imam utisak da sam ja vukao plug, a ne on. Svi pljuju 560, kazu ubija traktoristu, moguce je, ja nisam koristio bolje traktore pa ne znam, ali kad orem sa njim dodje mi kao odmor u odnosu na 542. Ps. Proletos na sajmu sam, na standu IMR pitao za cenu novog motora m33 za 540-542 i tad mi je njihov prodavac rekao da se motor razlikuje za ta dva modela, i rekao mi cenu za jedan i za drugi, tad sam to prvi put cuo. Da li neko moze da mi kaze u cemu je razlika.

Motor potpuno isti u detalj,na mom 540 pise 42,5KS,i motor na 539 je isti samo sto se razlikuje na njemu podesenost pumpe i on ima 2000 obrtaja,a 540 i 542 2250 obrtaja.Svi delovi su u motoru isti u detalj.A sto se tice volana to sam i ja imao problem koji sam resio tako sto sam stavio vreteno i kuciste vretena volana od 539 koje je krace pa je volan sad nizi.

Znaci ako drugacije podesis pumpu na imt 539 imas istu snagu kao 540...inace ja sam popravio moju hidruliku na imt 533 tacnije majstor je popravio,bio neki valjak zaglavljen valjda i nesto je vario unutra...kakvi su to valjci ?.... pre nije hteo da dize tanjiracu podigne je samo 5 cm od zemlje i isto tako neki tezi prikljucak..sad dize super..za tu popravku uzeo mi 20e...pozz

Nazad
Vrh